NRK Meny
Normal

– Forsøkte å hjelpe lagkamerater

GARDERMOEN (NRK.no): Odd-spiller Herolind Shala mener han ble slått av en vakt og en motspiller under masseslagsmål under EM-kvalifiseringskamp mellom Albania og Serbia, forteller Shalas agent, Thomas Skilbred.

Mitrovic rasker ned et flagg

Etter at den serbiske spilleren, Stefan Mitrovic, dro ned flagget fra dronen som kom flyvende inn på banen var kaoset et faktum.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

Odd-spiller Herolind Shala ble slått flere ganger da han deltok under et masseslagsmål i kampen mellom Albania og Serbia. Shala spiller også på det Albanske landslaget.

– Kastet ting under oppvarming

Thomas Skilbred

Thomas Skilbred har ikke fått kontakt med klienten sin dagen etter masseslagsmålet mot Serbia.

Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK

Shalas agent, Thomas Skilbred snakket med klienten sin etter slagsmålet tirsdag kveld, men har siden ikke fått kontakt.

Da de snakket sammen sent tirsdag kveld var Shala ganske rolig, og fortalte agenten om det som hadde skjedd. Han skal ha fortalt at det var stort oppstyr mange timer før kampen. Da han ble sendt i oppvarming 20 minutter ut i kampen ble det kastet gjenstander mot dem.

– Han sa selv at det er ikke mye som skal til før du får prikken over i-en her, så det er best å forholde seg rolig. Og så skjer det som ikke skulle skje. Det ble veldig, veldig kaotisk der en periode, men når han prata med meg var han veldig beherska og rolig, sier Skilbred.

– Vaktmannskapene deltok

Kaoset var et faktum da en drone med et albansk flagg hengende ned kom flyvende inn på banen. Ifølge "Lindi" stod det skrevet; "Vi var her først". Stemningen var veldig amper, og dette var budskapet som fikk begeret til å renne over.

Albanske spillere sloss

Albanske og serbiske spillere barket sammen på banen under EM-kvalifiseringskampen tirsdag.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

En av de serbiske spillerne, Stefan Mitrovic, hoppet opp og fikk dratt ned flagget. Det førte til at flere albanske spillere gikk løs på ham, og albanerne ble i sin tur offer for serbiske spilleres og tilskueres sinne. Ifølge Shalas agent løp Odd-spilleren ut på banen for å hjelpe sine landsmenn.

– Ved første impuls løp han ut for å beskytte lagkameratene sine. Men så begynte vaktholdet å delta i slåsskampen, sier Skilbred.

Shalas agent sier at "Lindi" mener vaktmannskapenes deltakelse i slåsskampen var med på å trigge kaoset ytterligere.

Shala skal ha blitt slått to ganger i masseslagsmålet.

– Ifølge ham selv skal slagene ha kommet fra en motspiller og en vakt, sier agenten.

– Kan ikke forberedes på slikt

Herolind Shala

Herolind Shala skal etter planen på trening med Odd igjen torsdag formiddag.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Etter planen skal Shala lande i Norge sent onsdag kveld, og er satt opp på trening med Odd torsdag formiddag. Agenten tror ikke "Lindi" har latt seg påvirke nevneverdig av hendelsen under EM-kvalifiseringskampen.

– Jeg tror ikke han er skremt av dette. Han er en tøff gutt altså. Han står oppreist, så dette tror jeg ikke kommer til å påvirke spillet hans på banen.

Likevel er agenten klar på at dette er en hendelse som setter spor.

– De ble forberedt på at det kunne bli dramatisk, men det blir jo noe helt annet når du ser det med egne øyne. Dette er jo helt annerledes enn alt han har vært med på tidligere. Man kan jo ikke forberedes på noe sånt, sier Skilbred.