NRK Meny
Normal

– For dårlig samarbeid

Varaordfører i Kragerø er skuffa over Telemarksbenken på Stortinget.

Kragerø sykehus
Foto: Anne Lognvik / NRK
Tellef Dahll
Journalist
Journalist

Artikkelen er mer enn to år gammel.

– Samarbeidet mellom lokalpolitikere og representanter på Telemarksbenken på Stortinget er for dårlig, det sier Varaordfører for Frp i Kragerø, Henriette Fluer Vikre.

Hun mener sykehusnedleggelsen i Kragerø og Rjukan er ett av flere eksempler på at lokalpolitikere og lokale stortingspolitikere uavhengig av partier skulle stått mer samlet.

Henriette Fluer Vikre (FrP) på talarstolen

Varaordfører i Kragerø, Henriette Fluer Vikre, mener samarbeidet mellom lokale politikere og Telemarksbenken er for dårlig.


– Jeg hadde håpet at Telemarksbenken hadde møtt oss lokalpolitikere og stått mer sammen med oss. De kunne vært mer tydelige i det offentlige rom, om hva de hadde ønsket for Telemark. I flere perioder synes jeg det har vært vanskelig som lokalpolitiker, og møte telemarksbenken samlet, sier Fluer Vikre.

– Vi legger opp til god kontakt

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Terje Lien Aasland, stiller seg uforstående til lokalpolitikeren sitt utspill.

Terje Lien Aasland

Terje Lien Aasland, sier at Telemarksbenken legger opp til god kontakt med lokalpolitikerene i fylket.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Jeg mener generelt sett at vi legger opp til god kontakt med våre kommuner, når det gjelder saker kommunene er opptatt av.

– Dersom varaordføreren i Kragerø mener at det er for svakt, så må det jo være først og fremst mot hennes egne partirepresentanter på Stortinget. Men jeg mener i utgangspunktet at vi har utviklet det i en positiv retning, sier Lien Aasland.