NRK Meny
Normal

– For dårlig samarbeid

Varaordfører i Kragerø er skuffa over Telemarksbenken på Stortinget.

Kragerø sykehus
Foto: Anne Lognvik / NRK

– Samarbeidet mellom lokalpolitikere og representanter på Telemarksbenken på Stortinget er for dårlig, det sier Varaordfører for Frp i Kragerø, Henriette Fluer Vikre.

Hun mener sykehusnedleggelsen i Kragerø og Rjukan er ett av flere eksempler på at lokalpolitikere og lokale stortingspolitikere uavhengig av partier skulle stått mer samlet.

Henriette Fluer Vikre (FrP) på talarstolen

Varaordfører i Kragerø, Henriette Fluer Vikre, mener samarbeidet mellom lokale politikere og Telemarksbenken er for dårlig.


– Jeg hadde håpet at Telemarksbenken hadde møtt oss lokalpolitikere og stått mer sammen med oss. De kunne vært mer tydelige i det offentlige rom, om hva de hadde ønsket for Telemark. I flere perioder synes jeg det har vært vanskelig som lokalpolitiker, og møte telemarksbenken samlet, sier Fluer Vikre.

– Vi legger opp til god kontakt

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Terje Lien Aasland, stiller seg uforstående til lokalpolitikeren sitt utspill.

Terje Lien Aasland

Terje Lien Aasland, sier at Telemarksbenken legger opp til god kontakt med lokalpolitikerene i fylket.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Jeg mener generelt sett at vi legger opp til god kontakt med våre kommuner, når det gjelder saker kommunene er opptatt av.

– Dersom varaordføreren i Kragerø mener at det er for svakt, så må det jo være først og fremst mot hennes egne partirepresentanter på Stortinget. Men jeg mener i utgangspunktet at vi har utviklet det i en positiv retning, sier Lien Aasland.

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.