NRK Meny
Normal

30 tonn olje fjernet fra Stråholmen

Aksjonen betegnes som vellykket.

Stråholmen i Kragerø
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

De to siste dagenes aksjon for å fjerne oljesøl etter Full City-forliset betegnes som vellykket. 30 tonn olje og oljeforurenset tang ble fjernet.

Les også: Mener akuttfasen er over

Les også: Kan koste en halv milliard

Trekkfuglene kan lande trygt

Grovsaneringen av Stråholmen er nesten ferdig. Det vil fortsatt være en rekke steder på Stråholmen der det er olje, og finsaneringen av strendene vil pågå i lang tid framover.

- Slik det ser ut nå, kan trekkfuglene som kommer nordfra i september lande trygt på Stråholmen før de flyr videre til varmere breddegrader, sier Ingvar Oland ved miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Telemark.

Under aksjonen deltok 180 mannskaper fra Heimevernet samt WWF,
Stråholmen Vel og andre frivillige.

 • Opning av Kontaktsenter

  I dag er det opning av Evangeliesenterets Kontaktsenter i Porsgrunn. Dei overtek ansvar frå Foreininga Grenland Rusomsorg, som i fem år har drive matutdeling og kontaktkafé. Éin tilsett og 15 frivillige skal hjelpe rusavhengige i Porsgrunn.

 • Stabil, kald vinter til over påske

  Den siste seksukersprognosen viser at vi får en stabil, kald værtype til over påske. Det skriver VG. De siste ukene har nye prognoser bekreftet dette. Endringen er at det ser ut til å bli kaldere – særlig i starten av månedsskiftet februar-mars.

  Frossen natur
  Foto: @bybrita / Instagram
 • Funn av stolen motorsykkel

  Det er funne ein uregistrert motorsykkel i Brentåsvegen i Brevik som stammar frå eit grovt tjuveri i same område. Motorsykkelen er levert attende til eigaren. Politiet ber om tips.

 • Meld ifrå om iskøyring

  Politiet i Bamble oppmodar folk til å seia ifrå om dei ser at det blir køyrd bil på islagde vatn. Tidleg i februar i år døydde ein 17 år gamal gut i ei ATV-ulykke på Ringsjøvatnet i Bamble, og politiet seier at slik køyring er meir vanleg enn dei fyrst trudde.