NRK Meny
Normal

14-åring siktet for å ha voldtatt jente (14)

En 14 år gammel gutt er siktet for å ha voldtatt en jevnaldrende jente. Overgrepet skal være filmet og er også sendt til andre.

Torunn Fossli Sæthre

SKREMMENDE TREND: Politiadvokat Torunn Fossli Sæthre sier det er en skremmende trend at seksuelle overgrep stadig oftere blir filmet og delt i ungdomsmiljøer.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Anmeldelsen kom inn til politiet søndag forrige uke. Det var foreldrene til jenta som anmeldte saken til politiet.

Voldtekten skal ha skjedd et sted i Grenland sist fredag.

Det var avisen Varden som først omtalte saken.

– Gutten er siktet for voldtekt, og for å ha spredd seksualisert materiale med barn, sier politiadvokat Torunn Fossli Sæthre til NRK.

Jenta er avhørt på barnehuset. Den 14 år gamle gutten blir avhørt i løpet av dagen.

Filmet overgrepet

Politiet har funnet en film av overgrepet på telefonen til den siktede 14-åringen. De har også fått samme film av en annen person som har fått den tilsendt. Filmen viser tydelig hva som skjer, men ikke identiteten til jenta.

– Vi vet ikke hvor mange personer som har fått den, men vi ser svært alvorlig på at dette skjer. Det gjør overgrepet og krenkelsen mye verre, sier Fossli Sæthre.

Den siktede gutten er i et barnevernstiltak i Telemark. Han er under strafferettslige lavalder, og saken vil bli fulgt opp videre av barnevernsinstitusjonen.

Blir ikke straffeforfulgt

Den siktede 14-åringen er nå tatt hånd om av barnevernet, og har ikke mulighet til å bevege seg fritt utenfor institusjonen han er på.

– Politiet etterforsker nå saken videre for å finne ut hva som har skjedd. Hva som skjer videre i oppfølging av gutten, blir barnevernets ansvar. Den siktede er et barn, sier Fossli Sæthre.

 • Strømbrudd i Porsgrunn

  506 husstander var ifølge Varden uten strøm kl. 18.00 mandag kveld. – Vi har folk ute for å lete etter feil nå, sa kommunikasjonssjef i Skagerak Energi Thor Bjørn Omnes til avisa. 18.25 hadde de fleste fått strømmen tilbake. 37 kunder er fortsatt berørt.

 • Smerter i armen etter kollisjon

  Alle skal være ute av bilene etter en kollisjon i Skien. Tre biler er involvert. Politiet opplyser til NRK at en person klaget på smerter i armen etter ulykken. Skadeomfanget er ukjent. Politiet opplyser at to av bilene ikke er kjørbare.

  ulykke i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK
 • Nytt kraftverk i Tokke

  Norges vassdrags- og energidirektorat har gitt tillatelse til Skafså Kraftverk ANS til å bygge Hylebu kraftverk i Tokke kommune. Hylebu kraftverk vil produsere tilsvarende strømbruk til 210 hus.