NRK Meny
Normal

1000 skal kjøre ski ned dette fjellet

Og det skal skje samtidig....

Gaustablikk skisenter
Foto: Gaustablikk skisenter

Det kan bli rekord i antall skikjørere ned fra Gaustatoppen når Telemark Wintertour 2015 avslutter vinterens arrangement lørdag.

Arrangør Per Hanstad sier at de håper på rekord, med 1000 deltagere.

– Vi satser på at det skal bli så mange som noen gang har kjørt ned fra et så høyt fjell. Kan vi klare å få opp mot 1000 stykker synes vi det er fantastisk, sier Hanstad.

Tidligere har rundt 4-500 skikjørere tatt seg ned det snøkledde fjellet på 1883 meter over havet.

Arrangørene ønsket også å avslutte med å kjøre ned en bil fra fjellet, men fikk ikke de nødvendige tillatelser fra kommunen. Likvel satser de på å ta pulsen på telemarkskulturen både på toppen og i bunnen, og lover at det blir en folkefest når skirennet Gaustatoppen er i gang denne lørdagen.

– Årets skisesong i Telemark har vært den beste på mange år, vi topper det hele med en flott avslutningsfest på Norges vakreste fjell, Gaustatoppen, sier Torben Andersen, markedsansvarlig i Telemark Super Ski til skiinfo.no

 • Kan komme snø i helgen

  Laster Twitter-innhold
 • Kommer ikke til å stanse arbeidet

  Kulturminneavdelinga i Telemark fylkeskommune kommer ikke til å stanse arbeidet med å bygge nye Østre Porsgrunn kirke. Det skriver Eystein M. Andersen i ett svar til Grenland politistasjon som etterforsker anmeldelsen for brudd på kulturminneloven.

 • Ny eiendomssjef i Porsgrunn

  Ole Henrik Lia er ansatt som ny eiendomssjef i Porsgrunn kommune. Lia blir leder for 140 ansatte i bygg og eiendomsdrift, med et netto driftsbudsjett på rundt 125 millioner kroner. Lia vil derfor trekke seg fra politikken, melder PD.

  Ole Henrik Lia
  Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK
 • Befolkningsvekst på 427 i Telemark

  Telemark vil ha en befolkningsvekst på 427 personer i 2017. Det viser beregninger fra Statitistisk Sentralbyrå. Notodden har størst nedgang på 63 personer. Skien har høyest vekst med 278 personer, og Bø med 236 personer.