NRK Meny
Normal

-PC-krav er uakseptabelt

SV reagerer på krav til PC i videregående skole, mens leder i kompetanseutvalget synes det er et godt tiltak.

Laptop
Foto: NRK

Fylkessekretær i Telemark SV, Marit Nagel Rønningen, sier hun vil ta opp spørmålet om kravet til at elever ved Notodden Videregående Skole må stille med egen PC fra høsten av.

Leder for hovedutvalget for kompetanse, Kristian Espeland mener derimot at Notodden Videregående skole med kravet er med på å heve den digitale kompetansen.

Uakseptable krav

- Jeg synes ikke vi som politikere kan akseptere dette, sier fylkessekretær i Telemark SV, Marit Nagel Rønningen. Hun sitter også i hovedutvalget for kompetanse i fylkeskommunen. Hun sier at det ikke er gjort noe vedtak som sier at det kan avkreves så store beløp fra elevene. Hun lover nå å ta dette spørsmålet opp i hovedutvalget for kompetanse i september og stille spørsmålet om man kan risikere at flere videregående skoler innfører dette kravet.

Notodden Videregående Skole krever at alle nye elever av høsten 2006 skal stille med egen bærbar PC.

Leder av hovedutvalget for kompetanse, Kristian Espeland, mener det er et godt tiltak av skolen for å heve den digitale kompetansen.

- Jeg setter veldig pris på at Notodden Videregående skole har tatt på alvor den digitale kompetansen som en ønsker skal skje i kraft fra 2208, mener Espeland.

Elevene kan enten ha med egen PC, kjøpe via skolen til 9 500 kroner, lease til 1600 kroner i halvåret, eventuelt få låne en pc av skolen. Espeland mener derfor kravet om PC ikke vil føre til store økonomiske konsekvenser for elevene.

- En pc vil nok være med å redusere behovet for andre dyre læremidler og bøker, mener Espeland.

Forstår ikke reaksjonene

- Når man ser hvilke muligheter som er, så skjønner jeg ikke at foreldre eller elever reagerer på dette. Det har jo også vist seg at det er kun to elever som vil benytte seg av klassesettet. Det kan godt hende det viser seg at det blir flere, men det er altså endel, 60 prosent, som vil leie PC fra skolen med 1600 kroner hvert halvvår. De resterende 40 prosentene de kjøper enten fra skolen, eller tar med en egen PC, forteller Espeland.

 • Synkehull

  Det er et stort hull i veibanen ved Blekebakkvegen i Skien. Politiet melder at kommunens ingeniørvakt er varslet om synkehullet. De har sendt en patrulje til stedet for å hindre at noen skader seg.

 • Imingfjell brøytes ikke

  Det blir ikke brøyting på Imingfjell i dag, melder Statens vegvesen. Reinflokken på 1000 dyr er fremdeles øst for fylkesveien. Rolf-Helge Grønås i Vegvesenet sier de følger bevegelsene til flokken. De vil begynne og brøyte så snart det er en endring.

 • Skal satse på jenter

  Telemark fotballkrets styrker fokuset på jentefotball og ansetter tidligere landslagsspiller Trine Rønning. Rønning skal utvikle jentefotballen i Telemark, og jobbe for å få opp rekrutteringen. – Dette blir spennende. Jeg gleder meg veldig, sier hun.

  Trine Rønning
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Åpner for grågås-jakt

  Grunneiere på Jomfruland har fått ekstraordinær fellingstillatelse på Grågås til og med 8 april. Grågåsa spiser opp vinterforet som ligger ute, og er også upopulær blant hytteeiere fordi den skitner til området.

  Grågås
  Foto: Åsmund Asphaug