Hopp til innhold

Politiet: – La bilen stå

Trafikkproblemene har tiltatt etter klokka ni. Politiet ber de som kan, bruke kollektivtrafikk i dag.

Mange i Oslo tok snøværet med godt humør, selv om det ble trafikktrøbbel

Problemene i biltrafikken i Oslo har ikke avtatt etter morgenrushet. Problemene har økt.

– Problemene har økt etter klokka 9. Akkurat nå har vi 7-8 busser og trailere som står fast. De blir stående der det er en stigning på veien. De stopper opp, og så kommer de seg ikke i gang igjen. Når vi har fått fjernet en buss ett sted, stanser en annen et annet sted, sier operasjonsleder Vidar Pedersen.

Politiet i Oslo får bilder fra kameraene til Vegvesenet rett inn til sin operasjonssentral, og de kunne observere problemer for biltrafikken på hovedveiene allerede fra 6-tiden tirsdag morgen.

– Vi ser at det er trailere som begynner å kjøre seg fast på en del innfartsårer, både på Furuset, Skulleruddumpa og E6 nordgående. Vi prøver å håndtere det så godt vi kan, sier Christian Krohn Engeseth i oslopolitiet.

Laster Twitter-innhold
  • Flere vogntog spinner på Østre Aker vei ved avkjøringa til Brobekkveien. På E18 ved Nygård står en lastebil og legger på kjetting. Dette er bare noen av meldingene NRK får inn til redaksjonen nå.

Politiet ber folk avpasse farten etter forholdene.

– Bilister må beregne god tid og holde god avstand til forankjørende. Dersom en har mulighet til det velger man kollektivt, sier Christian Krohn Engeseth i oslopolitiet.

Kollektivselskapet Sporveien i Oslo har hatt snøplog og snøfreser ute på T-bane-linjene i natt, men Linje 1 kommer ikke helt opp til Frognerseteren, men snur på Holmenkollen stasjon.

Prioriterer kollektivtrafikk og fortau

Det var ventet opp mot 30 cm snø i natt, og Oslo kommune varslet mandag at de ikke ville klare å rydde veiene til morgentrafikken. Bymiljøetateten prioriterer kollektivtrafikk og fortau. De har mellom 200 og 300 kjøretøy ute for å rydde snø.

– Kollektivtrafikken flytter mange folk, så den må frem. Vi prioriterer også å holde fortauer åpne. Så får vi legge snøen ut i kanten av veien. Om det er et sykkelfelt der, det får så være, sa Joakim Hjertum i Bymiljøetaten i går.

På ski til jobben
Foto: Jon Lahlum

Evakuerer togpassasjerer

Sørlandsbanen er stengt ved Kristiansand.

– Mest prekært nå er et tog som står fast på Sørlandsbanen. Strømmen har gått, og det blir fort kaldt i toget. Nå prøver vi å evakuere alle passasjerene fra toget, sier Håkon Myhre i NSB.

Bane NOR har også problemer med sporvekslene i Drammen.

– Vi får ikke vekslet tog inn og ut av områdene i Drammen nå. Det betyr at vi ikke får kjørt tog gjennom Drammen heller. Dette får ganske store konsekvenser. Vi får heller ikke tog ut fra Skien nå på morgenkvisten, sier Håkon Myhre i NSB.

Hovedbanen inn mot Oslo står altså i Drammen på grunn av snø. Vestfoldbanen har ikke trafikk mellom Skien og Larvik på grunn av strømproblemer, mens lokaltogene i Oslo-området snur i Asker. Her finner du oppdatert informasjon fra NSB om togtrafikken.

Flytrafikken

Rullebanen på Torp Sandefjord lufthavn har vært stengt siden klokka 6 tirsdag morgen.

– Forholdene på Torp Sandefjord lufthavn er nå bedre, og vi gir klarsignal for avganger, opplyser markedssjef Tine Kleive-Mathisen.

Over halvparten av flyene ved Oslo Lufthavn er forsinket. Det snør fortsatt tett på Gardermoen og for å få brøytet må rullebanene i perioder stenges. I tillegg må flyene avises.

I nord gjør sterk vind fra Vadsø til Tromsø samt på Helgeland det vanskelig å lande flere steder.

Her finner du oppdatert informasjon fra Avinor om flyforsinkelser.

Laster Twitter-innhold

Fjellovergangene

Mens snøværet plager Østlandet i dag, er det tredje dag på rad med kraftig vind og trøbbel på fjellovergangane mellom Øst- og Vestlandet. Bare E16 over Filefjell er åpen for fri ferdsel. Les mer.

Det kommer mer snø

Meterologisk Institutt får de nøyaktige tallene for snøfall i natt ved 7-tiden, men vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss kan allerede nå si at Asker fikk 30 cm snø i natt.

– Og så kommer det kanskje 8 cm til der, og det ser ut til at det er kommet enda mere inne i marka. Så det har nok stedvis kommet opp mot 40 centimeter. Vi får litt til de neste timene, før snøen gir seg utpå ettermiddagen, sier Kristian Gislefoss.

Enkelte steder kan få opp mot 70 cm snø, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss
Mye snø i Oslo og Akershus skaper problemer over hele distriktet.

Se vår ekstrasending om snøkaoset.