Hopp til innhold

Mathallen-lekkasje var giftig ozon

Brannvesenet har funnet ut årsaken til gasslekkasjen ved Mathallen i Oslo. Mathallen åpner dermed for publikum onsdag formiddag.

Mathallen

Brannvesenet har søkt etter årsaken til lekkasjen siden søndag.

Foto: Hallgeir Braastad / NRK

– Vi er nå sikre på at det er gassen ozon som har lekket ut fra et vifteanlegg i Mathallen!

Brigadesjef Jan Erik Andersen

Brigadesjef ved Oslo brann og redningsetat Jan Erik Andersen.

Brigadesjef Jan Erik Andersen i Oslo brann og redningstjeneste har endelig funnet kilden til gasslekkasjen ved Mathallen i Oslo.

Matmarkedet i de gamle industrilokalene ved Akerselva har vært stengt siden søndag på grunn av lekkasjen.

– Vi har jobbet i flere retninger for å finne kilden. Målinger har vist utslag på flere gasser, noe som har gjort at dette har tatt lang tid, sier Andersen.

– Ozon kan være svært giftig

Lekkasjen skjedde i et filter i avtrekket som skal suge matos ut og fjerne lukt. I dette anlegget har det skjedd en teknisk feil som har ført til at det har blitt dannet ozon.

– Ozon er en veldig farlig gass. Hvis man får for høy konsentrasjon av det kan det være veldig kritisk, sier brigadesjefen.

Fire personer ble sendt til sykehus etter utslippet. De følte seg uvel etter å ha pustet inn det som nå viser seg å være gassen ozon.

Mathallen åpner i onsdag

Mathallen kan dermed åpne dørene for publikum onsdag.

Tirsdag fylte butikkeierne flere søppelcontainere med ferske gourmetvarer, som har ligget ute siden hallen ble stengt søndag:

Restaurantene i Mathallen må kaste mye mat etter gasslekkasje.

Kaster mat i Mathallen i Oslo

– Vi beklager overfor både kunder og leietakere at hallen måtte stenge, sa mathall-sjefen Frode Rønne Malmo tirsdag, men nå gleder vi oss til å kunne åpne dørene igjen, står det Mathallens hjemmesider.

Brannvesenet slår fast at det er helt trygt for de ansatte og matglade kunder å oppholde seg i Mathallen.

– Det kan bli noe mer lukt fra avtrekket en liten periode, men folk trenger ikke lenger føle seg utrygge i og utenfor bygget. Mathallen er nå friskmeldt, konkluderer brigadesjef Jan Erik Andersen.

Gasslekkasje Mathallen

Mathallen i Oslo har vært stengt siden søndag.