Hopp til innhold

Fant blodsøl i kjøttavdeling

- Blod fra kylling dryppet ned på lammekjøtt som lå på hylla under, sier Mattilsynet og stenger kjøttavdeling ved dagligvarebutikk i Storgata.

Tilsyn ved Norbrothers Dagligvare

Norbrothers har fått påpakning tidligere for dårlig behandlig av kjøtt, dette bildet er fra tilsyn i juli 2008.

Foto: Mattilsynet

- Eieren og de ansatte i butikken mangler grunnleggende kunnskap om næringsmiddelhygiene, sier seksjonssjef i Mattilsynet Gry Holmbakken.

Se bildene fra Mattilsynet:

Gjentatte advarsler

Norbrothers Dagligvare i Storgata har hatt besøk av Mattilsynet flere ganger den siste tiden. Nå setter Mattilsynet kjøttavdelingen i karantene på tre måneder. Listen over alvorlige brudd på næringsmiddellovgivningen er lang.

- Kjøleinnretningene holder for høy temperatur. Det er ikke en tilfeldighet og har skjedd flere ganger over lang tid, sier Holmbakken.

- Å oppbevare kjøtt ved 17 grader er et alvorlig brudd på regelverket.

Ved tidligere besøk har butikken fått påpakning for kylling som ble tint i en oppvaskkum beregnet for vask av skittent utstyr. Dokumentasjon som viser hvor kjøttet kommer fra var også manglende.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Norbrothers Dagligvare Storgata, Oslo

Mattilsynet fant blodsøl og kjøtt som manglet både emballasje og dokumentasjon ved Norbrothers Dagligvare i Storgata.

Foto: Bente Johanne Haugen / NRK

Blodig alvor

Mattilsynet har funnet blodsøl fra kylling som har dryppet ned på lammekjøtt som ligger på hylla under. I tillegg har kjølerommet vært overfylt av kjøtt med dårlig eller manglende emballasje og blodsøl på gulvet.

- Dette er enkle ting som ikke skal forekomme og de ansatte har ikke fått den opplæringen de skal ha, mener Holmbakken.

Mattilsynet sier det er svært usikkert om kjøttet er beregnet til menneskemat i det hele tatt.

- Vi har stengt kjøttavdelingen til Norbrothers fordi de har håndtert kjøtt på en svært uhygienisk måte. Det kan være en helsefare for de som faktisk kjøper og spiser dette kjøttet, sier Holmbakken.

- Vær oppmerksom

Mattilsynet ber folk om å være oppmerksomme når de kjøper kjøtt.

Les også: Stengt etter år med alvorlige brudd

- Vi har ikke mulighet til å kontrollere alle steder til en hver tid, men still gjerne noen spørsmål selv når du er ute og handler, oppfordrer Holmbakken.

Mattilsynet råder kunder til å passe på at de får kvittering og at butikken kan dokumentere hvor kjøttet de selger kommer fra.

Eieren av butikken sier at han vil gå konkurs på grunn av Mattilsynets vedtak, men vil ikke kommentere saker utover det.

Les om lignende saker: