- Det er umulig å produsere en lovlig kebab så billig som mange i Oslo selger den for.
Det sier seksjonssjef i Mattilsynet, Christoffer Nielsen, til VG.
Smuglerkjøtt
Mattilsynet anslår at det hver uke smugles opptil 20 tonn ulovlig kjøtt til Oslo.
- Hvis du kjøper en kebab til 29 kroner finansierer du kanskje organisert kriminalitet, mener Nielsen.
Frykter salmonella
Mattilsynet frykter salmonella og oppfordrer folk til å tenke seg om.
- Det er ikke uten grunn at kebabkjøttet blir stekt til det er svidd og sterilt. De som selger kebab vet nemlig godt at kjøttet kan inneholde bakterier, sier Nielsen.
Men salmonella kan likevel spre seg når grønnsaker og og kjøttråvarar behandles uhygienisk på samme kjøkken. Nielsen tror også at mange muslimer blir lurt til å tro at kjøttet er halalslaktet uten at det er det.
Vil gi bøter
Mattilsynet vil få bukt med problemet gjennom å kreve dokumentasjon på kjøttets opprinnelse. Virksomheter som blir tatt flere ganger, vil få mulkt på 50.000 kroner, skriver VG.