Hopp til innhold

Zuccarello rundet NHL-milepæl i Globen – tapte for Ottawa Senators på straffer

Mats Zuccarello passerte 400 assists i NHL da Minnesota Wild tapte 1-2 for Ottawa Senators i Globen i Stockholm lørdag kveld.

NHL er inne i sin såkalte Global Series-uke i Sverige, og der benyttet nordmannen sjansen til å nå nok en milepæl i sin imponerende karriere.

Zuccarello var tredje sist på pucken da Marco Rossi pirket inn 1-0 i midtperioden, og det var nordmannens 400. målgivende pasning i verdens beste ishockeyliga.

Zuccarello har spilt 782 kamper i NHL, og på de har han også scoret 190 ganger, så han nærmer seg både 800 kamper og 600 målpoeng totalt. Denne høsten har han 17 målpoeng (4 mål, 13 assists ) på 16 kamper.

Senators slo tilbake tidlig i tredje periode i den svært jevne kampen. Svenske Erik Brännström fikk pucken fra egen keeper og feide den inn i korthjørnet fra venstrekanten.

Flere scoringer ble det ikke i ordinær tid, og det måtte forlengning til. Der fikk Zuccarello to sjanser til å score alene med Ottawa-keeper Anton Forsberg etter en god gjenvinning, men han rakk ikke å stokke beina skikkelig noen av gangene.

Den norske Wild-løperen mislyktes også i straffeslagkonkurransen. Han var nær scoring, men pucken traff stolpen og spratt ut. Den eneste som scoret på straffene var Senators' Josh Norris, og dermed vant canadierne 2-1.

(©NTB)

_rCiG_oh_Iw
Foto: AP

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Siste nytt

 • Ødegaard scoret i Arsenal-seier

  Arsenal vant til slutt 2-0 mot Wolverhampton etter scoringer fra Leandro Trossard og Ødegaard.

  Belgiske Trossard sendte Arsenal i ledelsen like før pause, mens Ødegaard dukket opp på overtid og satte spikeren i kista.

  Dermed klatrer Arsenal opp på toppen av tabellen i Premier League, men de har en kamp mer spilt enn rivalene Liverpool og Manchester City,

  Premier League - Arsenal v Brentford, Martin Ødegaard
  Foto: David Klein / Reuters
 • Norge vant B-VM i paraishockey

  Norges landslag i paraishockey vant B-VM på hjemmebane og rykket opp etter 4-3-seier over Tyskland i siste kamp.

  Morten Varnes scoret vinnermålet i forlegning, og trener Ole Eskild Dahlstrøm kunne dermed juble for VM-opprykk på hjemmebane.

  Ole Eskild Dahlstrøm
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Lyon med råsterk snuoperasjon uten Hegerberg

  Ada Hegerberg var ikke i troppen, og det så blytungt ut for Lyon da de lå under 0–2 mot PSG i mesterliga-semifinalen lørdag kveld.

  Så snudde Hegerbergs lagvenninner kampen, og i løpet av seks magiske minutter fra det 80. il 86. minutt ble 0–2 til 3–2 i Lyon.

  Hegerbergs lag leder dermed 3–2 før returkampen i Paris om en uke.

Sendeplan

Kl. Program Kanal