Zlatan klart mest omtalt i Sverige

Svenske medier har skrevet 53.526 artikler om Zlatan Ibrahimovic det siste året, ifølge tall fra Retriever. Dermed er han den svenske idrettsutøveren som blir klart mest omtalt. Han får alene flere omtaler enn de tre neste på lista til sammen; Erik Hamrén (18.351), golfstjernen Henrik Stenson (16.579) og langrennsløper Charlotte Kalla (15.645).

Sportsnyheter

Bjørgen fikk svi i Vasaloppet – nå åpner hun for Johaug-duell i NM

Marit Bjørgen angrer ikke på at hun gikk bort fra taktikken om ikke å dra. Selv om hun ble slått, var Vasaloppet en så positiv opplevelse at Bjørgen nå vurderer å utfordre Therese Johaug i NM-tremila.

Siste nytt

 • EM-finalen glapp

  Vladimir Vukicevic løp inn til 7,73 i semifinalen på 60 meter hekk i innendørs-EM. Tiden var ikke god nok til en plass i finalen.

  29-åringen ble nummer fire i det andre semifinaleheatet. Tiden var årsbeste for hans del.

  Skulle han tatt seg til finalen, måtte Vukicevic ha blitt nummer to eller hatt den nest beste tiden av dem som ikke gikk direkte videre.

  Han tok seg til semifinalen med 7,78 under lørdagens forsøksheat. Han har 7,69 som bestenotering på 60 meter hekk. (NTB)

  AfMdgyMeK3M
  Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
 • Mowinckel med sterk storslalåm

  Ragnhild Mowinckel endte på 11.-plass i søndagens storslalåm i slovakiske Jasna. Det var hennes beste verdenscupresultat i disiplinen etter skadecomebacket.

  Moldenseren klatret i finaleomgangen opp ett hakk på resultatlista. Hun var 1,96 sekunder bak Petra Vlhová, som vant rennet på hjemmebane.

  Mowinckel endte nylig på 9.-plass i VM i storslalåm. Det er hennes beste resultat i disiplinen siden hun i desember kom tilbake fra et skadeavbrekk på 18 måneder. Inntil søndag var 17.-plass det beste hun hadde greid i verdenscupen denne sesongen.

  VM i alpint 2021, Cortina
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Jansrud langt bak de beste

  Marco Odermatt vant sitt første super-G-renn denne sesongen søndag. Problemene fortsatte for Kjetil Jansrud, som var i mål langt bak teten og ble nummer 33.

  Med startnummer elleve åpnet Jansrud bra, som han gjorde i lørdagens utfor, men nordmannen gjorde flere feil nedover traseen.

  Fra å ha vært 0,21 sekunder bak Odermatt etter første mellompassering og 0,73 sekunder bak etter andre, var han plutselig 2,81 sekunder bak østerrikeren etter den tredje. Flere småfeil sørget for det. I mål var han hele 3,49 sekunder bak fartsfantomet fra Sveits.

  Henrik Røa hadde heller ingen stor dag. Den andre nordmennen på start endte på plassen bak Jansrud, 3,57 sekunder bak. (NTB)

  FIS Alpine World Ski Championships
  Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal