Hopp til innhold

Wada-sjefen med dopingadvarsel mot Russland

Verdens antidopingbyrå (Wada) uttrykker fortsatt stor skepsis mot integriteten til russisk sport, men mener det er bedre enn for et tiår siden.

– Wada er fortsatt dypt skeptisk og bekymret når det gjelder Russland, sa Wada-president Witold Banka da organisasjonen møttes til sin årlige konferanse i sveitsiske Lausanne.

Russland har benektet anklagene om systematisk doping i regi av idrettsdepartementet og antidopinglaboratoriet i Moskva i forkant av vinter-OL i Sotsji i 2014.

I 2019 ga Wada Russland en fire år lang dopingstraff som hindrer landets utøvere fra å konkurrere med eget flagg i internasjonale konkurranser.

Russlands antidopingbyrå (Rusada) forblir utestengt av Wada inntil videre.

– Til tross for dette, og med den historien, kan jeg forsikre om at vi er bedre rustet til å håndtere en slik situasjon på riktig måte i framtiden om det skjer igjen, sa Wada-president Banka.

I Paris-OL senere i år kan russiske utøvere delta under nøytralt flagg så lenge de ikke aktivt har støttet krigen i Ukraina. (NTB)

OL-ringene foran Eiffeltårnet i Paris
Foto: AP

Siste nytt

 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Keepertabbe og drømmemål: Brann sikret seier ni minutter på overtid

  Fra straffemerket på overtid av overtiden sørget innbytter Joachim Soltvedt for 2-1 til Brann hjemme mot Kristiansund i Eliteserien onsdag.

  Etter 37 minutter sendte Brann-kaptein Sivert Heltne hjemmelaget opp til 1-0 med en lekker volley i krysset. Men etter 68 minutter utlignet KBK. Ruben Altes frispark gikk forholdsvis rett på Mathias Dyngeland i Brann-målet, men keeperen rotet det til, og da stod det 1-1 i Bergen.

  Men hele seks minutter på overtid fikk Brann straffespark. Innbytter Soltvedt var sikker, og sørget for 2-1 og seier hele ni minutter på overtid.

  Brann ligger fortsatt på 2. plass i Eliteserien - nå med like mange poeng som Bodø/Glimt. Kristiansund ligger på 13. plass med elleve poeng.

  t1lK7_ojL4Y
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal