Vonn ferdig for sesongen

Verdens beste alpinist på kvinnesiden må gi opp kampen om seier i verdenscupen.

Vonn

FERDIG: Amerikanske Lindsey Vonn.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

Verdenscupleder Lindsey Vonn må avslutte sesongen på grunn av skaden hun pådro seg på lørdag.

– Dette er en av de vanskeligste avgjørelsene i karrieren min, skriver hun på Facebook.

Den amerikanske superstjerna leder nemlig verdenscupen sammenlagt med 1235 poeng, 28 poeng foran Lara Gut, som etter all sannsynlighet vil ta over ledelsen ved neste mulighet.

Vonn skadet det venstre kneet i super-G rennet i Soldeu lørdag, men tappet kneet for væske og klarte å kjøre kombinasjonsrennet søndag.

31-åringen skriver at det er i frykt for en karrieretruende skade hun nå står over resten av sesongen.

– Med VM neste år og OL året etter det kan jeg ikke risikere å kjøre videre denne vinteren, skriver Vonn.

Se video av fallet som ødela Vonns sesong:

Lindsey Vonn kjørte ut og falt stygt i lørdagens super-G i Soldeu. Amerikaneren klarte ikke reise seg og måtte bli fraktet ut av bakken. I hele 15 minutter ble rennet stoppet.

FRAKTET UT PÅ BÅRE: Lindsey Vonn kjørte ut og falt stygt i lørdagens super-G i Soldeu. Amerikaneren klarte ikke reise seg og måtte bli fraktet ut av bakken. I hele 15 minutter ble rennet stoppet.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Thomas slapp med skrekken

  Regjerende Tour de France-mester, Geraint Thomas, gikk i bakken under den fjerde etappen av rittet Tour de Suisse. Waliseren pådro seg noen skrubbsår og et kutt i pannen, men ingen brudd. 33-åringen blir med det trolig klar til Tour-starten 6. juli.

  Geraint Thomas
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Platini løslatt etter avhør

  Tirsdag morgen kom meldingen om at tidligere UEFA-president Michel Platini var pågrepet i forbindelse med tildelingen av fotball-VM i 2022 til Qatar. Nå er 63-åringen løslatt etter avhør hos franske Økokrim. – Jeg er helt rolig. Dette er en gammel sak, og jeg har vært åpen om alt. Dette er helt fremmed for meg, sier Platini.

  AFP_1HM9GX
  Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP
 • Alvorlig ulykke på Momarken

  Travkusk Gøran Antonsen ble hentet av luftambulanse etter en stygg travulukke på Momarken tirsdag kveld. Ulykken skjedde da hesten New Fighter som Solberg kjørte, trolig snubler på oppløpet, melder Trav365.no. Også Adrian Solberg Akselsen skal være skadd.

Sendeplan

Kl. Program Kanal