NRK Meny
Normal

Fransk seier!

Thomas Voeckler holdt akkurat unna for hovedfeltet.

Thomas Voeckler
Foto: LAURENT REBOURS / AP

Franske Thomas Voeckler gikk tidig i brudd, og kunne krysse mållinjen i ensom majestet som vinner av femte etappe i Tour de France onsdag.

LES: Resultater 5. etappe

Voeckler lå lenge i et seksmannsbrudd på den 5. etappen av Tour de France, men omtrent fem kilometer før mål rykket franskmannen fra utbrytergruppen og sørget for fransk seier på den 196,5 kilometer lange etappen.

- Jeg har jaktet på denne seieren i så lang tid. Hver gang jeg går i brudd, tenker jeg at det skal lykkes. Denne gangen gjorde det virkelig det, sa Voeckler etter sin første Tour-triumf.

Voeckler kunne konstatere en etterlengtet triumf på hjemmebane, og den siste kilometeren storgliset han mens han ristet på hodet, før han hevet armene i været da han krysset mållinjen.

Seieren er den første franske triumfen i årets utgave av det prestisjefylte etapperittet. Det var overraskende at den kom onsdag, en dag da de fleste ventet et nytt sprintoppgjør.


Både Thor Hushovd og Mark Cavendish kom i mål sammen med hovefeltet sju sekunder bak Voeckler, og nok en gang var det Cavendish som var best i spurten av de to.

Cavendish kom på 3. plass og Hushovd på 10. plass.

Irritert Hushovd

Thor Hushovd var tydelig irritert for at det ikke ble massespurt om seieren og fordi han mislyktes totalt i kampen om 3. plassen.

- Vi fikk det ikke til å stemme og så spurtet vi ikke for seier. Det var ikke akkurat dette vi hadde håpet på, sier Hushovd til NRK.

Om sin egen innsats i spurten sier han følgende:

- Jeg fikk ikke spurtet skikkelig fordi jeg var for langt bak og ble sperret inne. Jeg er skuffet over at vi som lag ikke klarte å få det til på slutten, sier han.

Etter at tre potensielle spurtetapper nå er gått uten et bra Cervelo-opptrekk for Hushovd, varsler han og trener Atle Kvålsvoll et nytt møte på kammerset med resten av Cervelo-laget.

- Vi vet jo at dem (Hushovds opptrekkere) er gode nok til å gjøre det, så hvorfor dem ikke får det til er det bare dem selv som vet. Nå må de finne ut hva som skjer, slik at de får dette hurtigtoget til å våkne, iser Kvålsvoll til NRK.

Video: Se Hushovds reaksjon etter målgang!

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Video nsps_upload_2009_7_8_19_24_9_446.jpg

Cavendish 25 poeng foran


Siden spurtrival Mark Cavendish kapret 3. plassen har briten nå 25
poengs ledelse på Hushovd i kampen om den grønne trøyen (Cavendish 95p, Hushovd 70p).

Sveitsiske Fabian Cancellara forsvarte den gule ledertrøyen. Hans Saxo Bank-lagkamerat Kurt Asle Arvesen kom også inn med hovedfeltet, som 125. mann.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset