Hopp til innhold

Fransk seier!

Thomas Voeckler holdt akkurat unna for hovedfeltet.

Thomas Voeckler
Foto: LAURENT REBOURS / AP

Franske Thomas Voeckler gikk tidig i brudd, og kunne krysse mållinjen i ensom majestet som vinner av femte etappe i Tour de France onsdag.

LES: Resultater 5. etappe

Voeckler lå lenge i et seksmannsbrudd på den 5. etappen av Tour de France, men omtrent fem kilometer før mål rykket franskmannen fra utbrytergruppen og sørget for fransk seier på den 196,5 kilometer lange etappen.

- Jeg har jaktet på denne seieren i så lang tid. Hver gang jeg går i brudd, tenker jeg at det skal lykkes. Denne gangen gjorde det virkelig det, sa Voeckler etter sin første Tour-triumf.

Voeckler kunne konstatere en etterlengtet triumf på hjemmebane, og den siste kilometeren storgliset han mens han ristet på hodet, før han hevet armene i været da han krysset mållinjen.

Seieren er den første franske triumfen i årets utgave av det prestisjefylte etapperittet. Det var overraskende at den kom onsdag, en dag da de fleste ventet et nytt sprintoppgjør.


Både Thor Hushovd og Mark Cavendish kom i mål sammen med hovefeltet sju sekunder bak Voeckler, og nok en gang var det Cavendish som var best i spurten av de to.

Cavendish kom på 3. plass og Hushovd på 10. plass.

Irritert Hushovd

Thor Hushovd var tydelig irritert for at det ikke ble massespurt om seieren og fordi han mislyktes totalt i kampen om 3. plassen.

- Vi fikk det ikke til å stemme og så spurtet vi ikke for seier. Det var ikke akkurat dette vi hadde håpet på, sier Hushovd til NRK.

Om sin egen innsats i spurten sier han følgende:

- Jeg fikk ikke spurtet skikkelig fordi jeg var for langt bak og ble sperret inne. Jeg er skuffet over at vi som lag ikke klarte å få det til på slutten, sier han.

Etter at tre potensielle spurtetapper nå er gått uten et bra Cervelo-opptrekk for Hushovd, varsler han og trener Atle Kvålsvoll et nytt møte på kammerset med resten av Cervelo-laget.

- Vi vet jo at dem (Hushovds opptrekkere) er gode nok til å gjøre det, så hvorfor dem ikke får det til er det bare dem selv som vet. Nå må de finne ut hva som skjer, slik at de får dette hurtigtoget til å våkne, iser Kvålsvoll til NRK.

Video: Se Hushovds reaksjon etter målgang!

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Video nsps_upload_2009_7_8_19_24_9_446.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Cavendish 25 poeng foran


Siden spurtrival Mark Cavendish kapret 3. plassen har briten nå 25
poengs ledelse på Hushovd i kampen om den grønne trøyen (Cavendish 95p, Hushovd 70p).

Sveitsiske Fabian Cancellara forsvarte den gule ledertrøyen. Hans Saxo Bank-lagkamerat Kurt Asle Arvesen kom også inn med hovedfeltet, som 125. mann.

Sportsnyheter

Haaland høgt

Haaland med fire mål (!) - blir hylla for ekstrem skåring

Erling Braut Haaland herja for Manchester City med fire mål mot Wolverhampton. Og det var spesielt eitt mål som tok pusten frå «alle».

Siste nytt

  • Rosenborg ydmyket av Brann

    Brann kjørte over Rosenborg fra start til slutt foran et fullsatt Brann Stadion. Det endte i raseri for Ole Sæter da han ble byttet ut og ga et kraftig slag i plastikken på innbytterbenken. Overkjøringen fra hjemmelaget stoppet ikke før det sto 3–0.

    – Jeg har lyst til å knekke Rosenborg i sju biter. Det gjør vi jo også nesten, sier Sivert Heltne Nilsen til TV 2 etter kampslutt:

    Med seieren sørget Brann for tabelltopp. De er ett poeng foran Bodø/Glimt og Molde, med henholdsvis to og én kamp mer spilt. Rosenborg på sin side mistet litt av kontakten med toppen av Eliteserien. De er nå på 5. plass og er fem poeng bak Brann.

    – Vi slipper inn alt for billige mål. Det er vi nødt til å luke bort, sier Ole Selnæs til NRK etter kampslutt.

    Det skulle ikke ta mer enn 3 minutter før Brann-spiller Ole Didrik Blomberg fant veien til nettmaskene. På grasiøst vis feiret han med en baklengs salto i solskinnet.

    Deretter sørget Aune Heggebø for å doble ledelsen og Niklas Castro toppet kransekaken med sin 3-0-scoring.

    – Nå rakner Rosenborg, var den korte oppsummeringen fra Øyvind Alsaker.

    Football, Eliteserien, Brann - Rosenborg
    Foto: BILDBYRÅN
  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

    Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

    Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

    (NTB)

    Premier League - Burnley v Newcastle United
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal