Hopp til innhold

Thorir vil ha sambahåndball i VM

Landslagstrener Thorir Hergeirsson vil ha norsk sambahåndball under VM. Tirsdag slapp han navnene i troppen til mesterskapet i Brasil.

Thorir Hergeirsson

Thorir Hergeirsson og landslaget skal spille VM i desember.

Foto: Amstrup, Bo / Scanpix

Gøril Snorroeggen

Gøril Snorroeggen gjør mesterskapscomeback.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Det har vært et år med en del utfordringer. Det er viktig, for det dytter både trenere, ledere og spillere framover, blant annet til nytenkning. Troppen har et spennende potensial, sa Hergeirsson.

Se hele VM-troppen nederst i saken!

Tilbake i troppen

Gøril Snorroeggen gjør mesterskapscomeback etter over tre år på sidelinjen. Hun var et åpenbart valg i troppen.

Snorroeggen spilte OL-finalen 23. august 2008. Da kjørte Norge over Russland og vant 34-27.

Det ble også hennes foreløpige farvel med landslaget. Det gikk hele 1062 dager før hun var tilbake på banen for Norge. Trønderjenta har slitt med skulderskader.

Kristine Lunde-Borgersen

Kristine Lunde-Borgersen rekker VM, til tross for skade.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Gro Hammerseng (gravid) og Tonje Larsen (tåler ikke både klubb og landslag) er ute. Det har vært klart lenge. Også Katja Nyberg og Mona Mørk må følge VM fra sidelinjen.

Kristine Lunde-Borgersen var lenge usikker på grunn av et brudd i en finger, men hun er med i VM-troppen. Tvillingsøster Katrine Lunde Haraldsen får dermed med seg søsteren sin til sluttspill igjen.

Les også:

Russland har vunnet mest

Montenegro, Island, Tyskland, Angola og Kina er motstandere i gruppespillet.

De fire beste går videre til åttedelsfinale. Dermed bærer det rett til cupspill etter de fem første kampene. Det er første gang siden 2001 at VM arrangeres med et slikt system.

Tonje Larsen

Tonje Larsen blir ikke med til VM.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Russland er blitt de store VM-dronningene. Fire av de fem siste titlene er vunnet av dem (2001, 2005, 2007 og 2009).

Bare Frankrikes seier i 2003 ødelegger et rent bord for Russland. Norge kan bade i EM-titler og har vunnet fem av de sju siste europamesterskapene. I VM-sammenheng er det mindre glid.

Det eneste gullet kom på hjemmebane i 1999.

VM spilles i perioden 2.-18. desember.

VM-troppen håndball kvinner:

Keepere:
Katrine Lunde Haraldsen (Gyor), Kari Aalvik Grimsbø (Esbjerg).

Utespillere:
Ida Alstad (Byåsen), Karoline Dyhre Breivang (Larvik), Marit Malm Frafjord (Viborg), Camilla Herrem (Byåsen), Kari Mette Johansen (Larvik), Amanda Kurtovic (Larvik), Linn-Kristin Riegelhuth Koren (Larvik), Kristine Lunde-Borgersen (Våg Vipers), Heidi Løke (Gyor), Mari Molid (Byåsen), Tonje Nøstvold (Byåsen), Stine Bredal Oftedal (Stabæk), Gøril Snorroeggen (Byåsen), Linn Jørum Sulland (Larvik).

Troppen gjelder også for landslagsturneringen i Stavanger og Tysvær 18.-20. november. Karoline Næss (Stabæk) spiller i stedet for Kristine Lunde-Borgersen i turneringen.

Sportsnyheter

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

Siste nytt

 • Holmgren Pedersen melder forfall

  Marcus Holmgren Pedersen melder forfall til den kommende landslagssamlingen.

  Backen sliter med en skade. Ifølge NFF var det tatt høyde for forfallet allerede da landslagsuttaket ble presentert på tirsdag. Derfor hentes det ikke inn en erstatter.

  Norge møter Skottland 17. juni på Ullevaal. Kypros venter på samme arena tre dager senere.

  Landskampene blir svært viktige for Ståle Solbakkens menn. Skottland topper gruppa foran Spania, med Norge på 3. plass. Bare de to beste går til EM 2024.

  Fotball, trening med Norges herrelandslag
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Setter samarbeid med Freia på pause

  Først skrev VG at Norges Fotballforbund fjerner Freia-produkter fra kioskene på Ullevaal Stadion og landskamper inntil videre. Nå melder Toppfotball Kvinner i en pressemelding at de setter samarbeidet med sjokoladeprodusenten på pause.

  Årsaken er koblingen til Russland. For i mai satte Ukrainas antikorrupssjonsmyndighet opp en svarteliste over selskaper som skal bidra med inntenker til den russiske statskassen, og Freias eiere Mondelez er ett av disse.

  – Krigen i Ukraina opprører og bekymrer oss alle. NFF står bak UEFAs beslutning om å suspendere alle russiske fotballklubber og landslag fra europeiske turneringer. Da må det også få konsekvenser for produkter som indirekte kan bidra til å finansiere den russiske krigføringen, sier kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, til NRK.

  Toppfotball Kvinner lanserte et nytt samarbeid med Freia i mai, der Ada Hegerberg er blant frontfiguerene.

  – Vi i Toppfotball kvinner, står skulder til skulder med Ukraina og våre fotballvenner i sin frihetskamp mot Russland. Derfor har styret i TFK i dag besluttet å pause kampanjen vi har med Freia, inntil videre. Denne beslutningen skyldes at Mondelez International er ført opp på Ukrainas liste over selskaper som fortsetter å ha virksomheter i Russland, sier daglig leder i Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen

  I går ble det kjent at SAS fjerner alle Freia-produkter.

  Trening for kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Finne månedens spiller

  Branns superspiss Bård Finne er blitt belønnet både med landslagsplass og pris som månedens spiller etter en flott mai måned.

  Finne scoret seks mål på fem kamper i Eliteserien forrige måned og hjalp Brann til flere seirer. Bergenserne er også klar for fjerde runde i cupen med hjelp av tre mål fra Finne.

  – Det har vært en veldig god måned, så det er veldig hyggelig, sier Finne til TV 2. (NTB)

  Bård Finne
  Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste