Hopp til innhold

VM-sølv til Norge

Norges finale mot Canada ble minst like tøff som ventet. Canada tok raskt ledelsen og sikret VM-gullet med 9-3.

VM curling

Canadas skip Kevin Koe (t.h.) sikret VM-gullet etter strålende spill mot Norge og Torger Nergård.

Foto: VALENTIN FLAURAUD / REUTERS

NRK.no fulgte kampen runde for runde

8. runde: Canada er verdensmester! Vinner 9-3 og Norge takker for kampen to runder før slutt.

- Vi vil jo ikke tapte, men Canada spilte bra og fortjente å vinne, sa Torger Nergård etter finaletapet.

- Vi må sette alle steiner og det gjør vi ikke, sa den norske skipen.

Norge virker som de vurderer å gi opp før 10. runde. Ledelsen til Canada er for stor. Men de må spille 8. runde før de kan kaste inn håndklet.

7. runde: Canada - Norge 7-3. Norge har sistestein og sikrer nok et poeng. Men det må flere poeng til dersom finalen skal bli mer spennende.

Nett-TV: Canada ble for gode

Video Curling-VM finale

Canada spiller fortsatt meget bra og er hakket vassere enn Norge hele tiden. Petersson er imidlertid kampens beste spiller, med treffprosent på 96. Canadas to beste spillere har 95, mens skipen har 94 prosent.

6. runde: Canada - Norge 7-2. Nok en gang er marginene ikke på Norges side. Både Løvold og Nergård misser såvidt det er og Canada stjeler ett poeng. Nå blir det svært tøft for Norge å redusere.

5. runde: Canada - Norge 6-2. Canada har sistestein, men Norge setter press ved å legge sin sistestein best til inne i boet. Skip Koe klarer kun å sikre ett poeng, men har likevel et meget godt tak på kampen etter halvspilt finale.

- Norge er litt halvveis. De må ta kontrollen nå, sier curlingekspert Trine T. Vågberg.

4. runde: Canada - Norge 5-2. Nergård safer inn med siste stein og det blir bare ett poeng for Norge i omgangen.

Hittil i kampen er ener Petersson best av de norske med treffprosent på 94. Toer Svae Norge har 82 prosent, treer Løvold 75 prosent, mens skip Nergård har bare 54 prosent. Canadas skip har derimot 96 prosent.

Norge har sistesten i omgangen og legger opp to guarder. Nå må Norge forsøke å sikre seg flere poeng.

3. runde: Canada - Norge 5-1. Norge treffer ikke 100 prosent med de siste steinene. Nergårds sistestein blir for hard og kostes ut av boet av canadierne. Dermed kan Kevin Koe sikre to nye poeng for Canada. - Dette ser ikke bra ut for Norge, mener NRK-kommentator Christian Nilssen.

2. runde: Canada - Norge 3-1. Canada feier begge Norges steiner ut av boet og Nergård må nøye seg med å slå ut Canada og sikre ett poeng.

Norge ligger med to poenggivende steiner når det gjenstår en canadisk og en norsk stein. Norge har sistestein.

Norge spiller bra i begynnelsen av omgangen. Både Petersson, Svae og Løvold setter gode steiner.

1. runde: Canada - Norge 3-0. Nergårds siste stein skal fryse på Canadas toer, men dytter såvidt borti Canadas ene guard. Det blir fatalt når Canadas skip Kevin Koe får et prakttreff og sikrer Canada tre poeng. Nå må Norge spille offensivt, mener NRKs kommentatorer Trine Trulsen Vågberg og Christian Nilssen.

De norske gutta stiller i blå- og hvitrutete bukser i finalen. For Norge spiller Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae, Thomas Løvold og skip Torger Nergård. Canada har sistestein i 1. runde. Norge satser på å stjele ett poeng.

Curlingbuksene

Curlinggutta klare for finale i rutete bukser. Fra venstre Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae, Thomas Løvold og Torger Nergård.

Foto: ANTONIO CALANNI / AP

Norge stiller uten sin faste skip Thomas Ulsrud, men de tre andre som spilte i OL viser at formen fortsatt er meget god.

- Det er litt skremmende å se hvor gode de er uten meg, sier Ulsrud til curling.no.

Under ledelse av Torger Nergård har de norske gutta overbevist så langt i VM.

I finalen venter Canada, og dermed får vi en reprise av OL-finalen. Riktignok stiller canadierne med et helt nytt lag, men revansjelysten hos de norske gutta er neppe mindre av den grunn. Lett blir det uansett ikke.

Norge slo Canada 9-8 i den siste gruppekampen i VM torsdag, men gikk på et stortap (5-11) da lagene spilte om direkte finaleplass fredag.

Torger Nergård

Torger Nergård har gjort suksess som skip for det norske laget

Foto: VALENTIN FLAURAUD / REUTERS

Diskuter curlingfinalen her

Siste nytt

 • Sunniva Hofstad ble juniorverdensmester i boksing

  18 år gamle Sunniva Hofstad fra Trondheim ble Norges første juniorverdensmester i boksing i spanske Benidorm lørdag.

  Hofstad vant over Angie Carolina Solano Vanegas fra Colombia i finalen i 75-kilosklassen, skriver Adresseavisen.

  Hofstad er allerede dobbel europamester.

  – Jeg har vært så sikker i hele dag, som gjorde meg nervøs, Men det ble så bra som vi turte å håpe på, sier trener Ole-Arne Næsgård til Adressa.

  (©NTB)

  Sunniva Hofstad ha rpå boksehansker i bokseringen, og bokser mot kamera
  Foto: Privat
 • Messi-magi sikret viktig Argentina-seier

  Argentina var under hardt press, men Lionel Messi og Enzo Fernandez sørget for en meget viktig seier over Mexico da de vant 2-0.

  – De hadde et massivt press. Måten de responderte på er et mesterlag verdig, sier NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg etter kampen.

  – Nå har de meldt seg på igjen, sier han videre.

  Messi tonet ned forventningene noe etter den viktige seieren.

  – Vi kan ikke senke skuldrene nå. Vi har mange finaler igjen, og vi kan ikke gjøre feil, sier superstjerna etter kampen.

  Messi var relativt usynlig en god periode. Men som så mange ganger før, dukket han opp på rett øyeblikk og banket ballen i mål fra utenfor sekstenmeteren.

  Med det scoret han sitt åttende VM-mål. Det er like mange som Diego Maradona.

  Med tre minutter igjen av ordinær tid fikk Fernandez ballen av Messi etter et kort hjørnespark. Han vartet opp med en vakker avslutning, der han curlet ballen i lengste hjørne.

  Argentina hadde før den tid slitt lenge, og de klarte ikke å skape noen store sjanser. Problemet var kanskje at Mexico heller ikke skapte de store mulighetene.

  Nå står både Argentina og Saudi-Arabia med tre poeng, mens Polen har fire. Det er nettopp Polen som er siste motstander for Messi og co.

  Messi
 • Kilde briljerte i sesongåpningen: – Det er helt enormt

  Aleksander Aamodt Kilde herjet med konkurrentene og gikk til topps i utforrennet i canadiske Lake Louise lørdag.

  Den norske stjernen var seks hundredeler foran Daniel Hemetsberger på andreplass. Marco Odermatt var ti hundredeler bak nordmannen.

  – Helt enormt. Nervepirrende. Rett foran, det er deilig. Det kunne ikke vært en bedre start på sesongen, sier Kilde til Viaplay.

  30-åringen leverte en formidabel sluttspurt fra «fiskenettet» og til målgang. Det skulle bli helt avgjørende for utforrennet.

  Han avslørte at det var dårlig oversikt i starten.

  – Det var litt av en runde. Helt cowboy. Det slo mer enn jeg trodde. Det var vanskelig å vite hva som kom, fortalte han etter målgang.

  Fartsrenn i Lake Louise har ikke vært en favoritt for Kilde gjennom årene. I utfor sto han med en 6.-plass som best før lørdagens renn. Han hadde aldri vært på pallen på stedet som kjøres for siste gang på en stund i verdenscupen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste