VM-sølv til Norge

Norges finale mot Canada ble minst like tøff som ventet. Canada tok raskt ledelsen og sikret VM-gullet med 9-3.

VM curling

Canadas skip Kevin Koe (t.h.) sikret VM-gullet etter strålende spill mot Norge og Torger Nergård.

Foto: VALENTIN FLAURAUD / REUTERS

NRK.no fulgte kampen runde for runde

8. runde: Canada er verdensmester! Vinner 9-3 og Norge takker for kampen to runder før slutt.

- Vi vil jo ikke tapte, men Canada spilte bra og fortjente å vinne, sa Torger Nergård etter finaletapet.

- Vi må sette alle steiner og det gjør vi ikke, sa den norske skipen.

Norge virker som de vurderer å gi opp før 10. runde. Ledelsen til Canada er for stor. Men de må spille 8. runde før de kan kaste inn håndklet.

7. runde: Canada - Norge 7-3. Norge har sistestein og sikrer nok et poeng. Men det må flere poeng til dersom finalen skal bli mer spennende.

Nett-TV: Canada ble for gode

Video Curling-VM finale

Canada spiller fortsatt meget bra og er hakket vassere enn Norge hele tiden. Petersson er imidlertid kampens beste spiller, med treffprosent på 96. Canadas to beste spillere har 95, mens skipen har 94 prosent.

6. runde: Canada - Norge 7-2. Nok en gang er marginene ikke på Norges side. Både Løvold og Nergård misser såvidt det er og Canada stjeler ett poeng. Nå blir det svært tøft for Norge å redusere.

5. runde: Canada - Norge 6-2. Canada har sistestein, men Norge setter press ved å legge sin sistestein best til inne i boet. Skip Koe klarer kun å sikre ett poeng, men har likevel et meget godt tak på kampen etter halvspilt finale.

- Norge er litt halvveis. De må ta kontrollen nå, sier curlingekspert Trine T. Vågberg.

4. runde: Canada - Norge 5-2. Nergård safer inn med siste stein og det blir bare ett poeng for Norge i omgangen.

Hittil i kampen er ener Petersson best av de norske med treffprosent på 94. Toer Svae Norge har 82 prosent, treer Løvold 75 prosent, mens skip Nergård har bare 54 prosent. Canadas skip har derimot 96 prosent.

Norge har sistesten i omgangen og legger opp to guarder. Nå må Norge forsøke å sikre seg flere poeng.

3. runde: Canada - Norge 5-1. Norge treffer ikke 100 prosent med de siste steinene. Nergårds sistestein blir for hard og kostes ut av boet av canadierne. Dermed kan Kevin Koe sikre to nye poeng for Canada. - Dette ser ikke bra ut for Norge, mener NRK-kommentator Christian Nilssen.

2. runde: Canada - Norge 3-1. Canada feier begge Norges steiner ut av boet og Nergård må nøye seg med å slå ut Canada og sikre ett poeng.

Norge ligger med to poenggivende steiner når det gjenstår en canadisk og en norsk stein. Norge har sistestein.

Norge spiller bra i begynnelsen av omgangen. Både Petersson, Svae og Løvold setter gode steiner.

1. runde: Canada - Norge 3-0. Nergårds siste stein skal fryse på Canadas toer, men dytter såvidt borti Canadas ene guard. Det blir fatalt når Canadas skip Kevin Koe får et prakttreff og sikrer Canada tre poeng. Nå må Norge spille offensivt, mener NRKs kommentatorer Trine Trulsen Vågberg og Christian Nilssen.

De norske gutta stiller i blå- og hvitrutete bukser i finalen. For Norge spiller Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae, Thomas Løvold og skip Torger Nergård. Canada har sistestein i 1. runde. Norge satser på å stjele ett poeng.

Curlingbuksene

Curlinggutta klare for finale i rutete bukser. Fra venstre Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae, Thomas Løvold og Torger Nergård.

Foto: ANTONIO CALANNI / AP

Norge stiller uten sin faste skip Thomas Ulsrud, men de tre andre som spilte i OL viser at formen fortsatt er meget god.

- Det er litt skremmende å se hvor gode de er uten meg, sier Ulsrud til curling.no.

Under ledelse av Torger Nergård har de norske gutta overbevist så langt i VM.

I finalen venter Canada, og dermed får vi en reprise av OL-finalen. Riktignok stiller canadierne med et helt nytt lag, men revansjelysten hos de norske gutta er neppe mindre av den grunn. Lett blir det uansett ikke.

Norge slo Canada 9-8 i den siste gruppekampen i VM torsdag, men gikk på et stortap (5-11) da lagene spilte om direkte finaleplass fredag.

Torger Nergård

Torger Nergård har gjort suksess som skip for det norske laget

Foto: VALENTIN FLAURAUD / REUTERS

Diskuter curlingfinalen her

Siste nytt

 • Uendret ranking for Hovland

  Viktor Hovland beholder sin bestenotering på verdensrankingen i golf med 9.-plass.

  Den eneste endringen i topp ti er at amerikaneren Xander Schauffele bytter plass med landsmann Patrick Cantlay og går fra 5.- til 4.-plass.

  Spanjolen Jon Rahm topper fortsatt rankingen foran Collin Morikawa og Dustin Johnson fra USA.

  World Wide Technology Championship at Mayakoba - Final Round
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Nådde ikke opp i BBC-kåring

  Barcelona-spiller Caroline Graham Hansen var nominert til prisen årets kvinnelige spiller i verden av BBC. Vivianne Miedema (25) gikk til topps i kåringen.

  Graham Hansen var blant fem nominerte av den britiske allmennkringkasteren BBC. Den nederlandske Arsenal-stjernen Vivianne Miedema ble stemt fram av fansen.

  Sam Kerr (Chelsea/Australia) og Alexia Putellas (Barcelona/Spania) kom på plassene bak. Ashley Lawrence (Canada/Paris Saint-Germain) var den siste som var nominert av et panel med eksperter.

  VM-kvalifiseringskamp fotball kvinner Norge - Belgia (4-0)
  Foto: Naina Helén Jåma / NTB
 • Messi er Gullballen-favoritt

  Mandag kveld skal det kåres årets kvinnelige og mannlige fotballspiller når Gullballen deles ut.

  Erling Braut Haaland er nominert, men han må trolig se seg slått av blant annet Lionel Messi. De fleste rapporterer at det er argentineren som stikker av med den gjeve prisen.

  Hvis han får den, vil det bli for syvende gang.

  På kvinnesiden er det sannsynlig at det blir en Barcelona-spiller, ettersom de vant alt forrige sesong. Der er Alexia Putellas oddsfavoritt.

  Det er ingen norske kvinnelige fotballspillere nominert.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Tim Goode / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal