Hopp til innhold

VM-sølv til Norge

Norges finale mot Canada ble minst like tøff som ventet. Canada tok raskt ledelsen og sikret VM-gullet med 9-3.

VM curling

Canadas skip Kevin Koe (t.h.) sikret VM-gullet etter strålende spill mot Norge og Torger Nergård.

Foto: VALENTIN FLAURAUD / REUTERS

NRK.no fulgte kampen runde for runde

8. runde: Canada er verdensmester! Vinner 9-3 og Norge takker for kampen to runder før slutt.

- Vi vil jo ikke tapte, men Canada spilte bra og fortjente å vinne, sa Torger Nergård etter finaletapet.

- Vi må sette alle steiner og det gjør vi ikke, sa den norske skipen.

Norge virker som de vurderer å gi opp før 10. runde. Ledelsen til Canada er for stor. Men de må spille 8. runde før de kan kaste inn håndklet.

7. runde: Canada - Norge 7-3. Norge har sistestein og sikrer nok et poeng. Men det må flere poeng til dersom finalen skal bli mer spennende.

Nett-TV: Canada ble for gode

Video Curling-VM finale

Canada spiller fortsatt meget bra og er hakket vassere enn Norge hele tiden. Petersson er imidlertid kampens beste spiller, med treffprosent på 96. Canadas to beste spillere har 95, mens skipen har 94 prosent.

6. runde: Canada - Norge 7-2. Nok en gang er marginene ikke på Norges side. Både Løvold og Nergård misser såvidt det er og Canada stjeler ett poeng. Nå blir det svært tøft for Norge å redusere.

5. runde: Canada - Norge 6-2. Canada har sistestein, men Norge setter press ved å legge sin sistestein best til inne i boet. Skip Koe klarer kun å sikre ett poeng, men har likevel et meget godt tak på kampen etter halvspilt finale.

- Norge er litt halvveis. De må ta kontrollen nå, sier curlingekspert Trine T. Vågberg.

4. runde: Canada - Norge 5-2. Nergård safer inn med siste stein og det blir bare ett poeng for Norge i omgangen.

Hittil i kampen er ener Petersson best av de norske med treffprosent på 94. Toer Svae Norge har 82 prosent, treer Løvold 75 prosent, mens skip Nergård har bare 54 prosent. Canadas skip har derimot 96 prosent.

Norge har sistesten i omgangen og legger opp to guarder. Nå må Norge forsøke å sikre seg flere poeng.

3. runde: Canada - Norge 5-1. Norge treffer ikke 100 prosent med de siste steinene. Nergårds sistestein blir for hard og kostes ut av boet av canadierne. Dermed kan Kevin Koe sikre to nye poeng for Canada. - Dette ser ikke bra ut for Norge, mener NRK-kommentator Christian Nilssen.

2. runde: Canada - Norge 3-1. Canada feier begge Norges steiner ut av boet og Nergård må nøye seg med å slå ut Canada og sikre ett poeng.

Norge ligger med to poenggivende steiner når det gjenstår en canadisk og en norsk stein. Norge har sistestein.

Norge spiller bra i begynnelsen av omgangen. Både Petersson, Svae og Løvold setter gode steiner.

1. runde: Canada - Norge 3-0. Nergårds siste stein skal fryse på Canadas toer, men dytter såvidt borti Canadas ene guard. Det blir fatalt når Canadas skip Kevin Koe får et prakttreff og sikrer Canada tre poeng. Nå må Norge spille offensivt, mener NRKs kommentatorer Trine Trulsen Vågberg og Christian Nilssen.

De norske gutta stiller i blå- og hvitrutete bukser i finalen. For Norge spiller Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae, Thomas Løvold og skip Torger Nergård. Canada har sistestein i 1. runde. Norge satser på å stjele ett poeng.

Curlingbuksene

Curlinggutta klare for finale i rutete bukser. Fra venstre Håvard Vad Petersson, Christoffer Svae, Thomas Løvold og Torger Nergård.

Foto: ANTONIO CALANNI / AP

Norge stiller uten sin faste skip Thomas Ulsrud, men de tre andre som spilte i OL viser at formen fortsatt er meget god.

- Det er litt skremmende å se hvor gode de er uten meg, sier Ulsrud til curling.no.

Under ledelse av Torger Nergård har de norske gutta overbevist så langt i VM.

I finalen venter Canada, og dermed får vi en reprise av OL-finalen. Riktignok stiller canadierne med et helt nytt lag, men revansjelysten hos de norske gutta er neppe mindre av den grunn. Lett blir det uansett ikke.

Norge slo Canada 9-8 i den siste gruppekampen i VM torsdag, men gikk på et stortap (5-11) da lagene spilte om direkte finaleplass fredag.

Torger Nergård

Torger Nergård har gjort suksess som skip for det norske laget

Foto: VALENTIN FLAURAUD / REUTERS

Diskuter curlingfinalen her

Siste nytt

 • Riiber revurderer skulderoperasjon

  Jarl Magnus Riiber legger seg ikke nødvendigvis under kniven for å operere sin plagsomme skulder foran VM-sesongen likevel. Nå er kombinertstjernen i tenkeboksen.

  – Jarl er er veldig i lupen på om han skal operere etter ikke. Etter rennene i Otepää var han veldig klar på at han skulle operere, men siden da har han nok blitt usikker etter å ha fått noen råd, sier sportssjef Ivar Stuan til NTB.

  Han forteller videre at Riiber nå skal «stressteste skuldra», før en endelig avgjørelse etter alle solemerker tas.

  – Dette har vært et sånt hjerte-i-halsen-prosjekt, sier kombinertsjefen, som understreker at det er hovedpersonen alene som tar den endelige avgjørelsen rundt operasjon.

  Riibers skulder, som ved gjentatte anledninger gjennom karrieren har hoppet ut av ledd, har skapt utfordringer for 26-åringen også denne sesongen. Under verdenscupåpningen i Ruka gjentok historien seg da han løftet armen for å feire et strålende skihopp.

  I etterkant ble det åpnet for at Riiber kunne bli operert både underveis i sesongen – nærmere bestemt etter verdenscuprennene i Otepää nylig – eller etter sesongslutt.

  (NTB)

  gAsk8FZcX88
  Foto: AP
 • Casper Ruud til semifinale i Los Cabos-turneringen i tennis

  Casper Ruud tok seg greit videre til semifinalen i ATP-turneringen i Mexico med å slå Nuno Borges fra Portugal i strake sett.

  Kampen endte 6-3, og 6-2 etter 67 minutter og 22 sekunders spill. Fjerdeseedede Ruud hadde aldri møtt Borges før torsdagens kvartfinale. Portugiseren slo australske Max Purcell i sin kamp i 2. runde, men Ruud tok seg greit av Marcos Giron med 6-1, 6-0.

  I semifinalen møter Ruud vinneren av greske Stefanos Tsitsipas og amerikanske Aleksandar Kovacevic.

  Etter en liten pause var Ruud nok en gang i aksjon i kvartfinalen i double med amerikanske William Blumberg.

  Og også der ble det avansement for nordmannen da de vant 6-3, 6-3 over det amerikanske paret Evan King/Reese Stalder.

  (NTB)

 • Gulliksen bekrefter at han trolig er ferdig i Bodø/Glimt: – Mye kan tyde på det

  Det ser ut til å bli med et halvt år og bare 23 kamper for Tobias Gulliksen i Bodø/Glimt. Han bekrefter til TV 2 at han er på vei bort fra klubben.

  20-åringen ble i august hentet til Nord-Norge fra Strømsgodset og skrev under en kontrakt ut 2027.

  Den rives trolig i stykker. TV 2 skriver at Glimt er enig med Djurgården om en overgang for 20-åringen.

  Etter torsdagens tap i serieligaen mot Ajax bekreftet Gulliksen til kanalen at det trolig ble hans siste kamp i gult.

  – Det kan tyde på det. Jeg skal etter hvert ta en medisinsk test, så får vi skje hva som skjer etter det. Det er noe som kjennes rett for meg, sa han til TV 2.

  Gulliksen debuterte for Godsets A-lag i 2019/20-sesongen og ble etter hvert en viktig spiller for klubben fra hjembyen Drammen.

  I Djurgården blir Gulliksen i så fall lagkamerat med Gustav Wikheim. Han får også noen måneder på lag sammen med stortalentet Lucas Bergvall (18), som til sommeren slutter seg til Premier League-klubben Tottenham.

  (©NTB)

  tobias gulliksen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal