NRK Meny
Normal

Hoppfinalen avlyst - bronse til Jacobsen

Hoppfinalen i Liberec ble avlyst på grunn av snøværet. Dermed tok Anders Jacobsen bronse.

Anders Jacobsen etter VM-bronsen.

Anders Jacobsen etter VM-bronsen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Tett snø og dårlig sikt førte til forsinkelser i bakken, og da det var sju hoppere igjen ble finaleomgangen avbrutt.

Arrangørene startet finaleomgangen på nytt etter en pause på 20 minutter, men etter 11 hopp ble de nødt til å avlyse.

Dermed teller hoppene fra første omgang. Det betyr at sveitsiske Andreas Küttel tok gull, Martin Schmitt tok sølv, og Anders Jacobsen tok bronse.

- Det var det eneste rette å gjøre. Sånn som farta falt, ville det ikke blitt en resultatliste som var et VM verdig, sa hoppsjef Clas-Brede Bråthen til NRK da arrangørene bestemte seg for at andre omgang skulle startes på nytt.

Imponerte i første omgang

Anders Jacobsen og Anders Bardal imponerte i første omgang. Jacobsen klinte til med et hopp på 132,5 meter, mens Bardal hoppet 131 meter.

- Egentlig var jeg kjempegira på å hoppe et hopp til. Både jeg og Anders var veldig klare for å vise hva vi var gode for, vi hadde mer inne. Men da vi fikk beskjed på toppen, og hadde nummer tre og fem i VM, tok vi med oss det og jublet, sier Jacobsen til NRK.

Video nsps_upload_2009_2_27_17_22_28_756.gif

Video: Se hoppet til Jacobsen

Anders Bardal endte på femteplass.

Küttel hoppet 133,5 meter, mens Gregor Schlierenzauer tok fjerdeplassen mellom Jacobsen og Bardal med sitt hopp på 132 meter.

Skuffet Hilde

Tom Hilde hoppet 120,5 meter i første omgang, og endte på 23. plass. Han klarte uansett ikke å forbedre seg i finaleomgangen, da landet han på 119 meter. Da finaleomgangen måtte hoppes på nytt, hoppet Hilde bare 116 meter.

- Det er ikke der det skal være i det hele tatt. Jeg hopper for kort, rett og slett, sa Hilde til NRK etter det første hoppet.

Johan Remen Evensen hoppet 119 meter, og kvalifiserte seg såvidt til finalen. Der ble det 123 meter, før omgangen ble startet på nytt. Da hoppet han 106,5 meter. Evensen endte til slutt på 30. plass.

Siste nytt

  • Ankelbrudd for Marcel Hirscher

    Alpinisten Marcel Hirscher har pådratt seg et brudd i ankelen på trening. Det melder østerrikeren selv på sin Twitter- og Instagram-konto. Han ble fløyet til sykehuset i Salzburg og ventes å være ute i rundt seks uker.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint