Hopp til innhold

Hoppfinalen avlyst - bronse til Jacobsen

Hoppfinalen i Liberec ble avlyst på grunn av snøværet. Dermed tok Anders Jacobsen bronse.

Anders Jacobsen etter VM-bronsen.

Anders Jacobsen etter VM-bronsen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Tett snø og dårlig sikt førte til forsinkelser i bakken, og da det var sju hoppere igjen ble finaleomgangen avbrutt.

Arrangørene startet finaleomgangen på nytt etter en pause på 20 minutter, men etter 11 hopp ble de nødt til å avlyse.

Dermed teller hoppene fra første omgang. Det betyr at sveitsiske Andreas Küttel tok gull, Martin Schmitt tok sølv, og Anders Jacobsen tok bronse.

- Det var det eneste rette å gjøre. Sånn som farta falt, ville det ikke blitt en resultatliste som var et VM verdig, sa hoppsjef Clas-Brede Bråthen til NRK da arrangørene bestemte seg for at andre omgang skulle startes på nytt.

Imponerte i første omgang

Anders Jacobsen og Anders Bardal imponerte i første omgang. Jacobsen klinte til med et hopp på 132,5 meter, mens Bardal hoppet 131 meter.

- Egentlig var jeg kjempegira på å hoppe et hopp til. Både jeg og Anders var veldig klare for å vise hva vi var gode for, vi hadde mer inne. Men da vi fikk beskjed på toppen, og hadde nummer tre og fem i VM, tok vi med oss det og jublet, sier Jacobsen til NRK.

Video nsps_upload_2009_2_27_17_22_28_756.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Se hoppet til Jacobsen

Anders Bardal endte på femteplass.

Küttel hoppet 133,5 meter, mens Gregor Schlierenzauer tok fjerdeplassen mellom Jacobsen og Bardal med sitt hopp på 132 meter.

Skuffet Hilde

Tom Hilde hoppet 120,5 meter i første omgang, og endte på 23. plass. Han klarte uansett ikke å forbedre seg i finaleomgangen, da landet han på 119 meter. Da finaleomgangen måtte hoppes på nytt, hoppet Hilde bare 116 meter.

- Det er ikke der det skal være i det hele tatt. Jeg hopper for kort, rett og slett, sa Hilde til NRK etter det første hoppet.

Johan Remen Evensen hoppet 119 meter, og kvalifiserte seg såvidt til finalen. Der ble det 123 meter, før omgangen ble startet på nytt. Da hoppet han 106,5 meter. Evensen endte til slutt på 30. plass.

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Renard forlater Saudi-Arabia – skal ta over Frankrikes kvinnelandslag

  Hervé Renard slutter i jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i fotball for å ta over jobben som trener for Frankrikes kvinnelandslag.

  Det opplyser Saudi-Arabias fotballforbund (SAFF) tirsdag.

  Den 54 år gamle franskmannen fikk jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i juli 2019 og ledet laget til sin berømte 2-1-seier over Argentina i gruppespillet i fjorårets VM i Qatar.

  SAFF sier i en uttalelse på Twitter at de har gått med på å Renards forespørsel om å slutte i jobben, og legger til at de ønsker ham suksess i sin videre karriere.

  – Renard har et tilbud fra det franske fotballforbundet og har uttrykt at han ønsker å takke ja til den muligheten, sier SAFF-president Yasser Al-Misehal til saudisk TV.

  Det franske fotballforbundet ga trener Corinne Diacre sparken tidligere i mars etter at kaptein Wendie Renard gikk ut og sa at hun ikke ville spille for landslaget så lenge Diacre var trener. (NTB)

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Solbakken gjør én endring på laget

  Landslagssjef Ståle Solbakken har funnet plass til Ola Solbakken på bekostning av Sander Berge til oppgjøret mot Georiga. Dermed er det én endring fra laget som tapte 3–0 for Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Ola Solbakken, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Ola Solbakken
  Foto: Fredrik Varfjell
 • Nye IOC-anbefalinger – dårlig nytt for Bolsjunov

  IOC-president Thomas Bach sier tirsdag at IOC står fast ved fordømmelsen og utestengelsen av Russland og Belarus, men organisasjonen har ennå ikke vurdert hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg i OL i 2024.

  Forutsetningene for å slippe til russiske utøvere er følgende, ifølge en pressemelding sendt ut fra IOC:

  * Utøverne må konkurrere som nøytrale.
  * Ingen får delta som lag.
  * Utøvere som støtter Russlands krig er ikke velkommen.
  * Utøvere som er en del av hæren, får ikke delta.

  Flere russiske utøvere er tilknyttet hæren, deriblant Aleksandr Bosljunov. Langrennsstjernen har tittelen kaptein i Putins hær.

  – IOC skal diskutere dette når tiden er inne, uavhengig av om de (utøverne) har kvalifisert seg for OL gjennom kravene i deres enkelte internasjonale forbund, sa Bach på en pressekonferanse.

  – IOC føler dypt med det ukrainske folk og det ukrainske olympiske miljøet. Smerten og lidelsen er forbi fatteevne, uttalte IOC-presidenten.

  Thomas Bach
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste