Hopp til innhold

Vilda ferdig som spansk landslagssjef

Jorge Vilda er ferdig som landslagssjef for Spanias kvinnelandslag. Det bekrefter Spanias fotballforbund, kort tid etter at en rekke spanske medier meldte det samme.

Det skjer få uker etter at han ledet laget til gull i VM. Avgjørelsen ble tatt etter et møte i det spanske fotballforbundet tirsdag.

Vildas tid som landslagssjef har imidlertid vært kontroversiell, både før og etter VM. En rekke stjernespillere har vært i klinsj med treneren, og flere valgte å ikke bli med til årets VM som følge av forholdet til Vilda.

Etter VM har det stormet rundt Spanias fotballpresident Luis Rubiales. Årsaken var at han kysset Jennifer Hermoso på munnen i gullfeiringen, en handling som har vekket sterke reaksjoner verden rundt.

Tidligere tirsdag beklaget fungerende fotballpresident Pedro Rocha oppførselen til Rubiales.

Hele elleve ansatte i lagets støtteapparat sa opp sine stillinger i protest mot Rubiales. Vilda fordømte handlingene til presidenten, men forble i jobben inntil han i dag fikk sparken.

Vilda hadde hatt jobben de åtte siste årene.

ou5xNqp_E_s
Foto: AP

Siste nytt

 • Tiller og Bjørnstad covid-smittet - står over på Lillehammer

  Både Simen Tiller og Espen Bjørnstad har fått covid. Det bekrefter kombinertlandslagets sportssjef Ivar Stuan til NRK.

  Det betyr at duoen må stå over verdenscuprennene på Lillehammer til helga.

  Alekander Skoglund hentes inn på det norske laget etter sykdomsforfallene.

  sTUsH9uoBMs
  Foto: NTB
 • Nora Mørk står over VM-åpningen

  Nora Mørk og keeper Marie Davidsen må se Norges VM-åpning i håndball fra tribunen i kveld. Mørk blir spart mot underdogen Grønland.

  Norge har 18 spillere i EM-troppen, men bare 16 får være med på kampene.

  Landslagssjef Thorir Hergeirsson informerte om laguttaket under en mediebrifing i Stavanger i dag.

  Norges kamp mot Grønland starter 20.30 i kveld.

  Norge kan gjøre fem bytter i troppen underveis i VM. Det mest aktuelle spilleren til å komme inn er keeperveteranen Katrine Lunde (43). Hun har ikke spilt kamp på en måned, men er i tilnærmet full trening. (NTB)

  lY5rAVBfOyE
  Foto: NTB
 • VAR-dommer fjernet etter omdiskutert straffespark

  Tomasz Kwiatkowski er fratatt et dommeroppdrag i mesterligaen onsdag. Han var ansvarlig da Paris Saint-Germain fikk en kontroversiell straffe mot Newcastle.

  ESPN og Sky Sports melder begge om dommerendringen.

  Newcastle ledet 1-0 og så ut til å ta en svært viktig seier mot PSG tirsdag kveld. Langt inne i overtiden traff ballen armen til Tino Livramento inne i feltet, men TV-bildene viste at ballen først var innom kroppen hans.

  Kwiatkowski sendte hoveddommer Szymon Marciniak til VAR-skjermen, der de falt ned på at PSG fortjente straffe.

  Newcastle-manager Eddie Howe var i etterkant klokkeklar på at straffen var feil idømt og mente at laget ble frarøvet seieren.

  – Det er ikke straffe når den først går i kroppen og så i armen. Men jeg får ikke lov til å si noe. Jeg kan selvfølgelig ikke si noe, sa Howe.

  Kwiatkowski skulle i utgangspunktet være VAR-dommer under onsdagens mesterligakamp mellom Real Sociedad og Salzburg, men er nå byttet ut med tyske Marco Fritz.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har ikke selv opplyst hva som er grunnen til bytte av VAR-ansvarlig.

  (NTB)

  PSG-spillere omringer dommer Szymon Marciniak og ber om straffe under Champions League gruppe F fotballkampen mellom Paris Saint-Germain og Newcastle United FC på Parc des Princes i Paris, tirsdag 28. november 2023.
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal