Hopp til innhold

Vil ta fra Bjørgen ankeretappen i VM

SOGNEFJELLET (NRK.no): Hvis Maiken Caspersen Fallas drømmescenario går i oppfyllelse, er det dårlig nytt for Marit Bjørgen.

Intervju med Maiken Caspersen Falla .Reporter: Anders Skjerdingstad.

VIDEO: Maiken Caspersen Falla har planer om å utfordre både Kikkan Randall og Marit Bjørgen til vinteren.

23-åringen viste ikke respekt for noen da hun stormet inn til OL-gull på sprinten i Sotsji i vinter.

Nå har sprinteren satt seg et nytt mål. I VM i Falun vil hun gå stafetten for Norge. Hun tar til takke med en førsteetappe.

Maiken Caspersen Falla

Maiken Caspersen Falla ble den tredje kvinnen i norsk langrennshistorie med individuelt gull i OL da hun vant sprinten i Sotsji.

Foto: Matthias Schrader / Ap

Men aller helst vil Maiken Caspersen Falla gå ankeretappen, forteller hun når NRK.no møter henne på Sognefjellet.

– Så du skal ta fra Marit Bjørgen sisteetappen?

– Ja, jeg tror jeg kunne ha gjort det bra i en spurt mot ganske mange, jeg må jo si det. Så å gå sisteetappen der, hadde vært ekstra kult, bekrefter Falla.

Se hele intervjuet med Falla i videovinduet øverst i saken!

Bjørgen vil ha kamp

Den utfordringen har historiens beste langrennsløper noen problemer med å ta imot.

– Vi får håpe det blir kamp om den. Det gjør meg bare ekstra skjerpet, sier Bjørgen, som hevder hun bare føler seg 70 prosent sikker på å få gå stafetten i Falun.

Hun utelukker heller ikke at det kan bli aktuelt å gi fra seg ankeretappen frivillig. Det har hun allerede gjort to ganger.

– Jeg har lyktes veldig godt de siste fire årene, men man skal ikke gå mer enn fem år tilbake før jeg ikke hadde lyst til å gå den selv, påpeker hun.

– Gir glatt fra meg plassen

I Sapporo-VM 2007 overlot hun jobben til Astrid Uhrenholdt Jacobsen, mens Marthe Kristoffersen var ankerkvinne for Norge i Liberec-VM i 2009.

– Det samme vil nok skje igjen hvis jeg føler at andre er gode nok og jeg selv ikke er i optimal form. Da gir jeg glatt fra meg plassen, sier Marit Bjørgen til NRK.no

Landslagstrener Egil Kristiansen avskriver heller ikke Falla som stafettkandidat. Men om ankeretappen sier han:

– Per nå er Marit ganske selvskreven på den.

Marit Bjørgen

Fire ganger har Marit Bjørgen som ankerkvinne gått Norge inn til stafettgull i mesterskap. Her gjør hun det i VM på hjemmebane i Holmenkollen i 2011.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Klar til å ta over

Det er da heller ikke slik at det vil være noen nedtur for Maiken Caspersen Falla om hun må ta til takke med en annen etappe i Falun.

– Jeg tror kanskje det først er når Marit ikke er med lenger at det blir en ledig plass. Hun virker knallsterk, sånn som det er nå, erkjenner Falla, som regner med henne sjanser vil øke betraktelig den dagen hennes ti år eldre lagvenninne legger skiene på hylla.

– Blir det du som tar over når Bjørgen slutter?

– Jeg sier ikke nei takk, i hvert fall, smiler gulljenta fra Sotsji.

Selv om hun har som mål å bli god nok til å gå en fem kilometer lang stafettetappe for Norge i Falun-VM, er det fortsatt i sprint hun har aller størst ambisjoner. Målet er å vinne sprintverdenscupen sammenlagt.

– Jeg synes det er på tide å skyve Kikkan Randall ned fra sprinttronen hun har vært på i mange år, sier Falla.

– Jeg burde gått

Falla er også tydelig på at det er uaktuelt å være tilskuer til en ny mesterskapslagsprint. I Sotsji ble hun som kjent veid og funnet for lett til det norske lagsprintlaget, til tross for det individuelle gullet.

Ingvild Flugstad Østberg, som tok sølv individuelt, fikk gå sammen med Marit Bjørgen. Duoen sikret norsk gull i utklassingsstil, så noe skandaleuttak kan det vanskelig sies å ha vært.

Falla forbeholder seg likevel retten til å mene at hun burde vært inne på laget.

– Ja, jeg synes selvfølgelig at jeg burde gått den lagsprinten. Jeg legger ikke skjul på det i det hele tatt. Men det ble ikke sånn nå, og da er jeg i hvert fall motivert for å komme inn på det laget i mesterskapene framover, understreker hun.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal