Vil ha skiflyging i kombinert

Magnus Moan kommer med nye ideer for å gjøre kombinertsporten mer attraktiv.

Magnus Moan i ovarrennet

Magnus Moan vil hoppe i større bakker.

Foto: Kerstin Joensson / Scanpix/AP

Norges gullhåp i kombinert Magnus Moan vil at skiflygning skal bli en del av konkurransen. Moan mener lange svev vil utvikle sporten videre, og gjøre kombinertsporten mer interessant.

Nettradio: Lange svev og 20 km langrenn?

- Når folk snakker om kombinert, er det langrennsbiten de snakker om. Kanskje det ville blitt mer interessant om vi hadde fått litt lange svev. For eksempel kunne vi prøvd et hopp i skiflygning med 15 eller 20 km langrenn, sier Moan til NRK.

Dersom skiflyvning innføres i kombinert, vil det være helt nytt. Morten Solem jobber i trenerteamet i det norske kombinertlaget, og han synes ideen er spennende.

Moan mener ideen er gjennomførbar.

- I Obersdorf og Kulm er det mulig å gå langrenn i tillegg til skiflyvning. Kombinertløperne vil mestre så store bakker, sier Moan til NRK.

Får han det som han vil, kan det bli hopp på over 200 meter også i kombinert.

Fra det internasjonale skiforbundet får NRK opplyst at det norske forbundet må komme med et forslag for at det skal bli vurdert.

Siste nytt

 • Christiansen sikret VM-sølv

  Henrik Christiansen svømte inn til VM-sølv på 400 meter fri under svømme-VM kortbane i Kina. Det er Christiansens aller første VM-medalje. Svømmeren satte også ny norsk rekord med tiden 3.36.64. Danas Rapsys fra Litauen tok gullet.

  Christiansen
  Foto: Matt Dunham / Ap
 • Tande holder seg hjemme

  Daniel-André Tande blir ikke med resten av hopplaget til verdenscupen i Engelberg til helgen. Han prøver i stedet å finpusse formen til hoppuka. Han erstattes av Marius Lindvik. Andreas Stjernen er tilbake på laget etter en treningsperiode på hjemmebane.

  RAW AIR Vikersundbakken.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Tøff EM-kvalifisering for U21-gutta

  Norges U21-landslag i fotball møter blant andre Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021. Det ble klart etter trekningen i Sveits tirsdag. Norge skal også møte Hviterussland, Kypros og Gibraltar. Norge var seedet på nivå tre.

  Morten Thorsby
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball kvinner: Spania - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Norge