Vil ha skiflyging i kombinert

Magnus Moan kommer med nye ideer for å gjøre kombinertsporten mer attraktiv.

Magnus Moan i ovarrennet

Magnus Moan vil hoppe i større bakker.

Foto: Kerstin Joensson / Scanpix/AP

Norges gullhåp i kombinert Magnus Moan vil at skiflygning skal bli en del av konkurransen. Moan mener lange svev vil utvikle sporten videre, og gjøre kombinertsporten mer interessant.

Nettradio: Lange svev og 20 km langrenn?

- Når folk snakker om kombinert, er det langrennsbiten de snakker om. Kanskje det ville blitt mer interessant om vi hadde fått litt lange svev. For eksempel kunne vi prøvd et hopp i skiflygning med 15 eller 20 km langrenn, sier Moan til NRK.

Dersom skiflyvning innføres i kombinert, vil det være helt nytt. Morten Solem jobber i trenerteamet i det norske kombinertlaget, og han synes ideen er spennende.

Moan mener ideen er gjennomførbar.

- I Obersdorf og Kulm er det mulig å gå langrenn i tillegg til skiflyvning. Kombinertløperne vil mestre så store bakker, sier Moan til NRK.

Får han det som han vil, kan det bli hopp på over 200 meter også i kombinert.

Fra det internasjonale skiforbundet får NRK opplyst at det norske forbundet må komme med et forslag for at det skal bli vurdert.

Siste nytt

 • Sheffield United slo Arsenal

  Etter 30 minutter sendte Lys Mousset hjemmelaget Sheffield United opp til 1-0. Det ble også resultatet. Med seieren klatrer Sheffield United opp på 9.-plass i Premier League. Arsenal gikk på sesongens andre ligatap og befinner seg på 5. plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Hegerberg nominert til Ballon d'Or

  Ada Hegerberg er igjen nominert til Ballon d'Or, også kalt Gullballen, som regnes som den mest prestisjetunge individuelle prisen en fotballspiller kan vinne. Hegerberg vant prisen i fjor, som første kvinne noensinne.

  Fotballspiller Ada Stolsmo Hegerberg vinner "Gullballen" som årets fotballspiller under Idrettsgallaen 2017 i Hamar OL-amfi lørdag kveld.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Djurgården på tabelltopp

  Djurgården, med norske Fredrik Ulvestad og Aslak Fonn Witry på laget, vant 1-0 borte mot IFK Göteborg og leder dermed Allsvenskan med tre poeng. Per Kristian Bråtveit satt på benken. Med to kamper igjen skiller kun tre poeng fjerde til førsteplass.

  fotboll, allsvenskan2019, Djurgårdens IF, IK Sirius FK, allsvenskan
  Foto: Maja Suslin/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal