Vil ha skiflyging i kombinert

Magnus Moan kommer med nye ideer for å gjøre kombinertsporten mer attraktiv.

Magnus Moan i ovarrennet

Magnus Moan vil hoppe i større bakker.

Foto: Kerstin Joensson / Scanpix/AP

Norges gullhåp i kombinert Magnus Moan vil at skiflygning skal bli en del av konkurransen. Moan mener lange svev vil utvikle sporten videre, og gjøre kombinertsporten mer interessant.

Nettradio: Lange svev og 20 km langrenn?

- Når folk snakker om kombinert, er det langrennsbiten de snakker om. Kanskje det ville blitt mer interessant om vi hadde fått litt lange svev. For eksempel kunne vi prøvd et hopp i skiflygning med 15 eller 20 km langrenn, sier Moan til NRK.

Dersom skiflyvning innføres i kombinert, vil det være helt nytt. Morten Solem jobber i trenerteamet i det norske kombinertlaget, og han synes ideen er spennende.

Moan mener ideen er gjennomførbar.

- I Obersdorf og Kulm er det mulig å gå langrenn i tillegg til skiflyvning. Kombinertløperne vil mestre så store bakker, sier Moan til NRK.

Får han det som han vil, kan det bli hopp på over 200 meter også i kombinert.

Fra det internasjonale skiforbundet får NRK opplyst at det norske forbundet må komme med et forslag for at det skal bli vurdert.

Siste nytt

 • Tidligere syklist døde i ulykke

  Tidligere proffsyklist fra Danmark, Chris Anker Sørensen, er død etter å ha vært involvert i en ulykke, melder dansk TV2.

  Den tidligere syklisten var på jobb som ekspertkommentator for TV2 i Belgia da han ble påkjørt av en bil under en sykkeltur.

  – Chris Anker var i Belgia for VM i sykling. I dag, lørdag, var han ute og syklet og ble påkjørt av en bil, og han døde senere av skadene. Våre tanker og dype medfølelse går til Chris Ankers familie, sier sportssjef i kanalen, Frederik Lauesen.

  Anker Sørensen la opp som proffsyklist i 2018. Han har jobbet som ekspert for TV2 de siste årene, og var på plass i Belgia i forbindelse med sykkel-VM.

  Han var aktiv mellom 2005 og 2018. Han debuterte som proffsyklist for danske CSC i 2007, der han var lagkamerat med norske Kurt Asle Arvesen fram til 2009.

  Han største seier kom på den 8. etappen av Giro d'Italia i 2008. Han ble dessuten dansk mester i 2015, og han deltok i Tour de France fem ganger.

  TVVwbHi_h_I
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
 • Måtte jage supportere av banen

  Det oppstod kaotiske scener i kampen mellom franske Lens og Lille lørdag kveld. I pausen stormet store mengder med Lens-supportere banen i et forsøk på å ta seg over til området der bortesupporterne befant seg. Sikkerhetsvakter måtte stoppe hjemmesupporterne, og 2. omgang ble en halv time forsinket. Kampen endte til slutt 1-0 til Lens.

  Footballfans, Lens
  Foto: Francois Lo Presti / AFP
 • Everton med sesongens første tap

  Et skadeskutt Everton reiste til Birmingham uten tap i Premier League så langt, men Rafa Benitez' menn ble sendt hjem med 0-3-tap mot Aston Villa i bagasjen.

  Etter en målløs 1. omgang rant målene inn etter pause. Matty Cash ga hjemmelaget ledelsen da han dro seg fint inn i boksen og banket inn 1-0.

  En corner fra Leon Bailey ble stusset i eget nett av Lucas Digne etter 69 minutter, før Bailey selv la på til 3-0 i det 75. minutt.

  Premier League - Aston Villa v Everton
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal