Vil ha skiflyging i kombinert

Magnus Moan kommer med nye ideer for å gjøre kombinertsporten mer attraktiv.

Magnus Moan i ovarrennet

Magnus Moan vil hoppe i større bakker.

Foto: Kerstin Joensson / Scanpix/AP

Norges gullhåp i kombinert Magnus Moan vil at skiflygning skal bli en del av konkurransen. Moan mener lange svev vil utvikle sporten videre, og gjøre kombinertsporten mer interessant.

Nettradio: Lange svev og 20 km langrenn?

- Når folk snakker om kombinert, er det langrennsbiten de snakker om. Kanskje det ville blitt mer interessant om vi hadde fått litt lange svev. For eksempel kunne vi prøvd et hopp i skiflygning med 15 eller 20 km langrenn, sier Moan til NRK.

Dersom skiflyvning innføres i kombinert, vil det være helt nytt. Morten Solem jobber i trenerteamet i det norske kombinertlaget, og han synes ideen er spennende.

Moan mener ideen er gjennomførbar.

- I Obersdorf og Kulm er det mulig å gå langrenn i tillegg til skiflyvning. Kombinertløperne vil mestre så store bakker, sier Moan til NRK.

Får han det som han vil, kan det bli hopp på over 200 meter også i kombinert.

Fra det internasjonale skiforbundet får NRK opplyst at det norske forbundet må komme med et forslag for at det skal bli vurdert.

Siste nytt

 • Fotballen kommer med dato

  Det er bred enighet blant toppklubbene i Fotball-Norge om at treningskampene må komme i gang senest 15. mars dersom eliteserien skal kunne starte 5. april, skriver VG.

  Det er Odds daglige leder Einar Håndlykken som overfor VG bekrefter det som seiler opp som en skjebnedato med tanke på eliteseriestarten.

  – De fleste er enige om å komme i gang da. Det blir få datoer utover høsten, og å spille masse under EM er ikke gunstig. Kommer vi ikke i gang da, blir det ikke lett, sier Håndlykken til avisen.

  Eliteserien i fotball er planlagt å starte 5. april. Norges Fotballforbund har allerede besluttet å utsette oppstarten av toppserien og 1. divisjon for kvinner.

  Eliteserien fotball 2020: Bodø/Glimt - Viking (3-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Russisk VM-gullhåp brakk hånda

  Denis Spitsov var et av Russlands fremste håp på 15-kilometeren i fri teknikk i ski-VM onsdag. Nå har han fått påvist et brudd i hånda.

  Dermed er VM over for den 24-årige motbakkespesialisten.

  Bruddet i Spitsovs arm skal ha blitt bekreftet i en melding fra det russiske skiforbundets pressetjeneste mandag, melder blant andre russiske Sport og Dagbladet.

  Spitsovs skade betyr at Russland også stiller svekket på herrestafetten i ski-VM senere denne uken.

  24-åringen ble nummer tre i Tour de Ski denne sesongen. Han hadde blant annet beste tid på den siste etappen opp alpinbakken i Val di Fiemme. (NTB)

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Carlos Barria / Reuters
 • Zlatan kan få lang pause

  Zlatan Ibrahimovic har pådratt seg en lårskade og kan gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United, melder en rekke medier.

  De italienske storavisene La Gazetta dello Sport og Corriere dello Sport hevder begge å ha kjennskap til Zlatans skadestatus. Det samme gjør Sky Italia.

  Ibrahimovic ble byttet ut etter 56 minutter i kampen mot Roma søndag.

  Nå meldes det om at svensken står foran et flere uker langt skadefravær. Rapportene tyder på at skaden skal undersøkes på nytt om ti dager.

  Zlatan Ibrahimovic skadd
  Foto: Tiziana Fabi / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal