Hopp til innhold

Vil ha endringer etter fyllefest: – Ikke noe i idretten å gjøre

Lederen for Holmenkollen skifestival skal ha samtaler med Oslo kommune for å finne løsninger på det som nok en gang overskygget skifesten i hovedstaden.

Lørdag ble den store overskriften igjen festen som utspilte seg i Nordmarka. «Fyll, slagsmål og amper stemning» rapporterte politiet om lørdag.

– Vi synes det er litt urettferdig at lørdag formiddag skal overskygge alt det fine og idrettsgleden man skaper her oppe, som vi jobber hele året med å få til. Det er en idrettsfest over to helger med toppidrettsutøvere i mange grener, og så er fokus bare den ene formiddagen, forteller sjef Stefan Marx i Holmenkollen skifestival til NTB mandag morgen.

Nå starter evalueringen.

– Vi skal ha samtaler, spesielt med kommunen. Vi skal også involvere de ulike etatene i erfaringsutvekslingen. Med en ny byråd håper vi at vi kan finne nye løsninger for utfordringene i «Marka», sier Marx.

– Alle var godt forberedt. Det er 20.000 mennesker der som har en fest. En liten del vil dessverre gå helt over styr, og det liker vi jo absolutt ikke og tar sterkt avstand fra, sier Marx.

Siden det er et offentlig sted, har ikke skifestivalen noe de skulle ha sagt. Marx ønsker at politiet og kommunen kommer på banen.

– Bruken av store mengder alkohol og andre rusmidler har ikke noe i idretten å gjøre. Det ønsker vi ikke at skal forbindes med vårt arrangement.

(NTB)

Du kan lese mer om lørdagens Holmenkollen-bråk i artikkelen under.

Siste nytt

 • Vertsnasjon Tsjekkia vant ishockey-VM

  NHL-stjernen David Pastrnak sendte hjemmepublikumet til himmels midtveis i siste periode. Tsjekkia vant VM-finalen i ishockey 2-0 over Sveits.

  Etter to jevne perioder tok Tsjekkia mer over i den siste. Pastrnak hamret inn 1-0 opp i vinkelen etter en dropp i offensiv sone.

  28 år gamle Pastrnak sluttet seg til VM-troppen da hans lag Boston Bruins røk ut av NHL-sluttspillet.

  VM-tittelen er Tsjekkias sjuende og det første siden 2010. Sveits må fortsatt vente på sitt første gull. Det er den fjerde VM-finalen som ender med nederlag for Sveits.

  Det norske laget endte på 11.-plass i mesterskapet. (NTB)

  hX5clAX6eUQ
  Foto: AP
 • Nusa og Vetlesen ligamestere i Belgia

  Landslagsspillerne Hugo Vetlesen og Antonio Nusa kunne til slutt juble for seriegull med Club Brugge etter 0-0 mot Cercle Brugge.

  Det ene poenget var nok for å holde seg foran Union Saint-Gilloise som vant sin kamp mot Genk 2-0.

  Vetlesen startet kampen og ble tatt av helt på tampen. Nusa kom inn de siste 20 minuttene. Jesper Daland spilte hele kampen i gjestenes midtforsvar.

  Ronny Deila startet sesongen som Brugge-sjef, men han fikk sparken etter en lang rekke med skuffende resultater. Nicky Hayen har overtatt ansvaret.

  t2co-ep70oM
  Foto: NTB
 • Utskrevet fra sykehus etter å ha blitt fraktet bort i ambulanse

  HamKam-forsvareren John Olav Norheim (29) ble kjørt bort i ambulanse etter 0-3-tapet mot Viking.

  Rett etter klokken 23 opplyser klubben at Norheim er utskrevet fra sykehus.

  – Undersøkelser viste at det var en kombinasjon av dehydrering og magevirus som plaget vår solide forsvarsspiller, skriver HamKam.

  I en pressemelding tidligere søndag skrev klubben at 29-åringen hadde hatt magesmerter etter kampslutt.

  Mens han mottok behandling rett ved innbytterbenken, holdt Røde Kors opp tepper for å hindre innsyn.

  – Norheim er våken og bevisst og videre utredning vil avgjøre hvor lenge John Olav blir på sykehuset, skriver klubben.

  Norheim fikk også hjelp av det medisinske teamet til Viking. Spilleren gikk av banen etter en times spill.

  – Han var ved bevissthet og kontaktbar. Man kunne snakke med ham. Han kunne ikke fortsette turen med lagkameratene, men legen har beordret ambulanse og lagt ham inn på sykehus, sier medisinsk koordinator i Viking, Halvard Øen Grova til Hamar Arbeiderblad.

  HamKam-treneren Jakob Michelsen sto i intervjusonen da Norheim ble fraktet bort i ambulansen.

  – Jeg vet veldig lite akkurat nå. Han ligger på bakken. Han ba selv om å bli byttet ut fordi han hadde vondt i magen, sier Michelsen.

  29-åringen har tidligere spilt for KFUM Oslo, Jerv, Start og Strømmen.

  Etter kampslutt måtte HamKam-forsvareren John Olav Norheim (29) legge seg ned og fikk senere medisinsk behandling etter 0-3-tapet mot Viking. Mens 29-åringen mottok behandling, ble det dekket til med tepper rundt spilleren.

Sendeplan

Kl. Program Kanal