Hopp til innhold

Vil boikotte skikonkurransar der Russland er med

Får russarar sleppe til i FIS-konkurransar til vinteren, kan ikkje langrennskomiteens leiar Torbjørn Skogstad sjå for seg at Noreg kjem til start.

Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) skal først på eit styremøte 22. oktober avgjere om Russland og Belarus blir verande utestengde. Skogstad forventar at sanksjonane blir halde oppe.

– Ei utestenging er endå meir openberr no enn i februar, seier han til NTB og peikar på den russiske mobiliseringa til krigen i Ukraina.

Nyleg bidrog ein tale frå FIS' generalsekretær Michel Vion til å så tvil rundt forbundets standpunkt i Russland-spørsmålet. Han blei sitert på at eit russisk comeback kan skje i løpet av kommande sesong.

– Det er i beste fall ein uheldig utsegn, meiner Skogstad.

Leiaren for den norske langrennskomiteen utelukkar ikkje boikott av verdscupen og VM i Planica dersom Russland takast inn i varmen igjen.

Torbjørn Skogstad
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Pelés helsetilstand skal være forverret

  Fotballegenden Péle er svært syk, og nå melder flere internasjonale medier at 82-åringen er flyttet til palliativ avdeling. Det betyr at han nå kun får lindrende behandling, og at han er døende.

  I går sendte brasilianeren takkehilsen fra sykehuset.

  Pelé ble operert for tykktarmskreft i september i fjor, men har hatt noen tilbakefall og ble innlagt igjen på et sykehus i Sao Paulo tidligere i uken.

  Pele
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • Mener Udnes Weng tabbet seg ut: - Der ryker en potensiell seier

  Emma Ridbom vant sprinten på Lillehammer foran Maja Dahlqvist. Tiril Udnes Weng kom på tredjeplass, men ekspertene mener hun rotet vekk en seier.

  Udnes Weng tok tidlig kontroll over feltet, men valgte feil linje inn i den avgjørende bakken og falt helt ned til femteplass etter svingen.

  – Hun gjør en taktisk feil, der, mener NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

  Han sier han hadde kalt inn Udnes Weng til en alvorsprat etter tabben.

  – Hadde jeg vært trener hadde jeg kalt inn Tiril Udnes Weng etterpå, og gått gjennom linjevalget. Der ryker en potensiell seier, hvis vi skal være strenge, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

  Også Fredrik Aukland støtter Bjørn

  – Jeg er helt enig. Hun hadde muligheten, og kunne velge hvor hun ville kjøre. Så legger hun seg for langt inn. Da får hun ikke utnyttet fordelen av å ta det bedre sporet som gir mer fart inn i bakken, sier Aukland.

 • Hansen med ny maktdemonstrasjon i hoppbakken

  Gyda Westvold Hansen var fullstendig overlegen i hoppkonkurransen på Lillehammer og har en stor ledelse før langrennet lørdag ettermiddag.

  Hansen hoppet ned til 98 meter og leder med 57 sekunder ned til italienske Annika Sieff. Tyske Lisa Hirner følger på 3.-plass.

  Ida Marie Hagen (7.-plass), Marte Leinan Lund (19), Mille Marie Hagen (23) og Thea Øihaugen (27) er også med i kombinertkonkurransen på Lillehammer, skriver NTB.

  Kombinertjentene går ut på sin fem kilometer langrenn 14.05.

  Gyda Westvold Hansen
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste