Hopp til innhold

Hyller Hovland etter maktdemonstrasjon: – Da kan Ingebrigtsen løpe så fort han bare vil

Viktor Hovland tok en av karrierens største seirer etter en ellevill avslutning. Det skaffet ham et strålende utgangspunkt før siste turnering i sluttspillet på PGA-touren.

Viktor Hovland vinner BMW Championship etter banerekord

SYNLIG BEVIS: Hovland med både det ene og det andre trofeet etter søndagens seier.

Foto: MICHAEL REAVES / AFP

– Å vinne på et sted som dette mot de beste spillerne i verden, er ganske kult, sier nordmannen til arrangøren etter bragden.

Hovland leverte nærmest propagandagolf på avslutningsrunden. Nordmannen startet med tre birdier på de fem første hullene, før det kom en noe tregere periode som inkluderte en bogey på hull 7.

Men så tok runden mer eller mindre fyr fra Hovlands side, som gjorde fem birdier på seks hull mellom hull 10 og hull 15.

BMW Championship - Final Round

ISKALD: Viktor Hovland fant virkelig flyten søndag.

Foto: STACY REVERE / AFP

Så kom hull 17 og hull 18. Banens to vanskeligste hull. Hovland startet med en birdie på hull 17 og tok seg dermed opp i delt ledelse.

Ut på hull 18 vartet han først opp med en fantastisk drive, før han vartet opp med et strålende innspill til rundt to meter – på banens vanskeligste hull.

– Han er iskald. Man skal jo glemme det flagget, utbrøt Discovery-kommentator Per Haugsrud.

– Det er Tiger-takter det slaget der. Slaget og måten han spiller det 17. på også. Det er helt Tiger Woods-iskald og bare levere best når det gjelder, supplerte kommentatorkollega Henrik Bjørnstad.

25 år gamle Hovland satte putten og noterte seg dermed for en runde på 61 slag.

Det er Hovlands laveste runde i karrieren og gjorde at han vant BMW Championship to slag foran verdensener Scottie Scheffler og Matt Fitzpatrick. Hovland endte turneringen 17 slag under par.

– Da kan Ingebrigtsen løpe så fort han bare vil

På pressekonferansen etter seieren fikk Hovland spørsmål om spillere er redde for å snakke med han når han er i en sånn type flyt, i frykt for å forstyrre storspillet.

Det avviser nordmannen.

– Jeg kan ikke snakke for hva andre spillere er redde for å si, men Rory (McIlroy) og jeg pratet litt underveis. Jeg følte ikke at det avbrøt den sonen jeg var i. Jeg synes det er fint å prate om andre ting for å holde seg litt rolig, sier han på en pressekonferanse.

– Hva snakket dere om?

BMW Championship - Final Round

SPRUDLET: Viktor Hovland sammen med søndagens spillepartner Rory McIlroy.

Foto: DYLAN BUELL / AFP

– Jeg husker ikke akkurat nå. Det var bare dumme ting. Vi Bare å prate om hva som helst egentlig. Det så ut til å hjelpe, svarer han

Seieren gjør at Hovland nå er nummer to i sluttspillet på PGA-touren før neste ukes avsluttende turnering, like bak Scheffler.

BMW Championship turnering er den andre av totalt tre turneringer i sluttspillet på PGA-touren. Det var de 50 best rangerte spillerne for sesongen som fikk delta i turneringen, mens det kun er topp 30 som får spille i Tour Championship neste uke.

Der vil Hovland starte turneringen åtte slag under par, mens Scheffler starter ti slag under par.

Hovland har dermed satt seg i en strålende posisjon til å vinne sluttspillet, hvor vinneren stikker av med 18 millioner amerikanske dollar, over 190 millioner norske kroner.

BMW Championship - Final Round

PERFEKT AVSLUTNING: Viktor Hovland leverte helt forrykende golf søndag kveld. Her etter birdieputten på hull 18.

Foto: STACY REVERE / AFP

– Vi kan begynne og sammenligne idretter og vi kan begynne å diskutere det ene og det andre, sier golfekspert Marius Thorp på Discoverys studiosending, og fortsetter:

– Men hvis han vinner FedEx-cupen totalt (sluttspillet i PGA-touren), da kan, for meg, Jakob Ingebrigtsen løpe så fort han bare vil. Da kan (Erling) Braut Haaland score så mange mål han bare vil, sier Thorp.

Golfeksperten var full av lovord etter Hovlands seier, og øyner nå en Hovland-seier i sluttspillet.

– Det er helt vilt hvis han klarer det. Han har aldri vært i en bedre posisjon. Han kommer inn proppfull av selvtillit, sier Thorp.

Hovland: – Beste runden noensinne

Hovlands superrunde er også banerekord på Olympia Fields-banen i Illinois. Den tidligere banerekorden på 62 slag satt Max Homa tidligere i uken.

Banen like utenfor Chicago har blant annet vært vertskap for majorturneringene U.S. Open og PGA-mesterskapet tidligere.

– Det må være den beste runden jeg noensinne har spilt. Med tanke på omstendighetene, det er en turnering i sluttspillet, på denne banen ... Å avslutte slik jeg gjorde på de siste ni hullene er ganske spesielt, sier Hovland i et intervju vist på Discovery.

– Det skjedde så fort at det er vanskelig å ta det inn. Det føles jo dritkult, selvfølgelig, sier Hovland til Discovery, og fortsetter:

– At det klikket så mye på de siste ni, det var heftig.

Hovland spilte søndagens runde med verdenstoer Rory McIlroy, som gleder seg stort over at han skal spille på lag med Hovland i Ryder Cup i september.

– Han holder bare foten på pedalen. Han blir ikke skremt. Han fortsetter bare å gå for det, sier McIlroy i et intervju vist på Discovery, og kategoriserer det som «fantastisk golf»

BMW Championship - Final Round
Foto: STACY REVERE / AFP

Femte seier på PGA-touren

For seieren kan Hovland innkassere en premiesjekk på 3,6 millioner amerikanske dollar, tilsvarende drøyt 38 millioner norske kroner.

Hovland tok tidligere i sommer sin største seier i karrieren da han vant The Memorial Tournament. Ukens turneringsseier er igjen blant det aller største Hovland har vunnet.

Nordmannen har nå vunnet fem offisielle turneringer på PGA-touren, i tillegg til to turneringsseirer i Tiger Woods-turneringen Hero World Challenge som ikke regnes som en fullverdig PGA-tour-seier. I tillegg har han vunnet to turneringer på Europatouren.

Siste nytt

 • PSV berget hjemmerekken mot Ryersons Dortmund

  PSV Eindhoven kan fortsatte skryte av å være ubeseiret i egen storstue. Et straffemål reddet 1-1 mot Borussia Dortmund i mesterligaens åttedelsfinale.

  Dermed virker det ganske åpent om hvem som tar seg videre, men bookmakerne vil nok peke på Dortmund før returmøtet i Tyskland 13. mars.

  Tirsdagens utligning kom på Luuk de Jongs straffespark tidlig etter hvilen. Dommeren pekte resolutt mot krittmerket da Mats Hummels tilsynelatende felte Malik Tillman.

  Stopperveteranen reagerte voldsomt og bedyret sin uskyld, men avgjørelsen ble ikke omgjort i VAR-rommet.

  Julian Ryerson spilte solid på backplassen for Borussia Dortmund. Han gikk ofte på gode løp og hadde tilnærmet full kontroll på Hirving Lozano.

  (NTB)

  x-zHiykLJak
  Foto: AP
 • Arnautovic og Inter tok første stikk mot Atletico Madrid

  Innbytter Marko Arnautovic misbrukte et par kjempesjanser for Inter, men lyktes i tredje forsøk og ordnet 1-0-seier over Atlético Madrid i mesterligaen.

  Østerrikeren erstattet Marcus Thuram ved pause i en til da sjansefattig forestilling. Det var han som kom til muligheter i den andre omgangen, men de to første utnyttet han dårlig.

  I det 49. minutt slo Federico Dimarco et innlegg bak forsvaret. Ved lengste stolpe nådde ballen Arnautovic. Han kastet seg fram og beinet ballen langt over.

  Et snaut kvarter senere fikk han en enda større sjanse, etter fint veggspill med lagkaptein Lautaro Martínez. Han fikk avslutte fra kort hold, men igjen føk ballen over tverrliggeren.

  I det 79. minutt var det hans tur. Etter et balltap av Reinildo kontret Inter raskt, og Martínez ble spilt gjennom. Jan Oblak reddet alene med argentineren, men ga retur ut til siden.

  Der dukket Arnautovic opp og scoret fra spiss vinkel. Samuel Lino prøvde å redde på streken, men lyktes ikke.

  GYXUVBlAbME
  Foto: AP
 • Ratcliffes oppkjøp i Manchester United i boks

  Jim Ratcliffe har fullført overtakelsen av 27,7 prosent av aksjene i Manchester United.

  Det bekreftet klubben tirsdag kveld. Oppkjøpet ble klart etter at både Premier League og Englands fotballforbund (FA) har gitt avtalen grønt lys.

  Den britiske milliardæren ble enig med den amerikanske Glazer-familien på tampen av 2023, men først nå er han formelt inne på eiersiden.

  (NTB)

  A85KLampqBo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal