Klubbens direktør hardt ut mot Vikinghordene

– Jeg anmoder alle på det sterkeste om å avstå fra å gjøre gester med armene som kan forveksles med høyreekstremisme. Dette virker støtende, skriver Arne Larsen Økland til Vikinghordene.

Arne Larsen Økland

– Vi hadde noen episoder i Sandnes som jeg ikke setter pris på, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland.

Foto: Erik Waage

På Viking FK sine hjemmesider har Arne Larsen Økland lagt ut et åpent brev til fanklubben Vikinghordene. Brevet har tittelen «Et skår i gleden».

– Vi hadde noen episoder i Sandnes som jeg ikke setter pris på, sier Økland til NRK.no.

Uautorisert bruk av pyrotekniske gjenstander er strengt forbudt i norsk fotball. På kampen mot Sandnes Ulf heiv noen vikingfans blusser inn på Sandnes Stadion.

– Det er livsfarlig og kan i verste fall skade folk for resten av livet. Denne gangen var det banedekket på Sandnes Stadion som fikk unngjelde. Jeg trodde at vi hadde lært etter episoden i forbindelse med Åsane-kampen i fjor og at det ikke ville gjenta seg, skriver Økland i brevet.

Vikinghordene brøt reglene

– NFF har noe som heter Fair Play-prisen. Det laget som pådrar seg færrest prikker, ut fra et definert system, får muligheten til å spille Europacup. I fjor var vi 0,2 poeng bak Tromsø. Hendelsen i Åsane ble rapportert inn til NFF, og det samme har skjedd med blusset som ble kastet inn på indre bane i Sandnes, skriver Økland.

Kampinspektøren tok hendelsen med i rapporten sin, og det betyr at Viking har fått en prikk.

Det å hoppe over gjerde inn på indre bane er heller ikke tillatt, hverken på hjemme- eller bortebane.

– De som gjorde det, kan takke snille Sandnes Ulf-vakter for at de fikk komme tilbake. I utgangspunktet skal vedkommende fjernes. Det ville vært konsekvensen hvis det hadde skjedd på Viking Stadion, skriver Økland.

– Avstå fra høyreekstremisme

Vikingdirektøren går også hardt ut mot noen armbevegelser som ble utfør av noen i Vikinghordene.

– Jeg anmoder alle på det sterkeste om å avstå fra å gjøre gester med armene som kan forveksles med høyreekstremisme. Dette virker støtende på mange, og er fjernt fra de verdiene Viking FK står for, sier Larsen.

Videre skriver han til fanklubben at det Viking jobber for å få familier på Stadion i Jåttåvågen, og da er klubben avhengig av en ryddig fanklubb.

– Dere er i likhet med oss klar over at vi har mistet mange tilskuere de siste årene. Vi jobber knallhardt for å få disse tilbake og rekruttere nye vikingsupportere. Skal vi få til dette, må supporterne våre føle at Viking Stadion er en trygg og god plass å være. De ovennevnte episodene på Sandnes Stadion skaper utrygghet og mistrivsel, skriver Økland.

Han ber alle i Vikinghordene om å derfor hjelpe til med at noe slikt ikke skjer hverken på Viking Stadion eller på kommende bortekamper,

– For å hjelpe dere med internjustisen vil det være eksterne vakter, i tillegg til våre egne, på feltene deres de neste hjemmekampene. De vil være til stede for å påse at Vikinghordenes medlemmer innretter seg etter eget reglement og etter stadionreglementet, avslutter direktøren.

Siste nytt

 • Neymars søte hemn

  Fleire gonger i andre omgang kasta Lyon-publikummet flasker og andre gjenstandar mot PSGs superstjerne Neymar ved hjørneflagget. Vaktene prøvde å verne brasilianaren, og speakeren måtte be publikum om å slutte.

  Men det var Neymar og PSG som lo sist og best. Tre minutter før full tid sette han inn sigersmålet, og PSG vann 1-0 og trygga tabelleiinga.

  Neymar
  Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters
 • Benzema redda Real

  Karim Benzema scora kampens einaste mål etter 64 minutt og berga sigeren for Real Madrid i bortekampen mot Sevilla.

  Real er dermed på andreplass etter seks serierunder, berre på målskilnaden bak Athletic Bilbao. Berre eitt poeng skil dei seks beste på tabellen.

  Karim Benzema
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Rosenborg vann på sjølvmål

  Rosenborg slo Mjøndalen 2-1 og held følgje i medaljekampen i eliteserien. Olivier Occean gav Mjøndalen tidleg leing, men Alexander Søderlund utlikna på straffe. Joackim Olsen Solberg gav Rosenborg sigeren på sjølvmål.

  Rosenborg er på fjerdeplass, sju poeng bak serieleiar Molde, som møter Stabæk i morgon. Mjøndalen er på kvalifiseringsplass.

  Alexander Søderlund scorer på straffe
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal