Hopp til innhold

Viking med Europa-bragd etter kjempetabbe – nærmer seg stort millionbeløp

Mai Traore sendte Viking-publikummet til himmels med scoringen som senket storlaget Sparta Praha. Nå er de et steg nærmere et stort millionbeløp i klubbkassa.

Andre runde i kvalifisering til Europa Conference League 2022/2023: Viking - Sparta Praha

JUBEL: Viking-spillerne omfavnet matchvinner Mai Traore.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

– Det er helt, helt sykt. Man skulle hatt pulsbelte alle som satt der. Det er vanvittig og utrolig hva bare et par sekund kan gjøre med kroppen, man mister det helt, sier Zlatko Tripic til NRK.

– Det var veldig deilig. Jeg tror det er første gang jeg spiller i Europa. Jeg er veldig glad for at jeg fikk spille, sier en glad og ydmyk Traore.

Viking-spissen fra Guinea fikk en gavepakke av Sparta Praha-forsvaret da Niklas Sandberg snappet opp en løs pasning mot keeper Dominic Holec.

Sandberg fant Traore som fikk enkel jobb på åpent mål, og Stavanger-publikummet eksploderte.

2. kvalifiseringsrunde Europa Conference League 2022: Viking - Sparta Praha (2-1)

Se høydepunktene fra Vikings bragd her.

– Det er mye glede og lettelse nå. Vi er veldig lykkelige og skal sette pris på slike øyeblikk Det var sterkt å mobilisere så mye midt i fellesferien, sier Tripic til NRK.

Viking-trener Morten Jensen tok bragden litt roligere.

– Jeg skal hjem å legge ungene, så det blir vel feiringen min. Men gutta skal vel feire lite gran, sier trener Morten Jensen lattermildt til NRK.

Da kampen ble avblåst kunne man se flere tydelig preget Sparta Praha-spillere oppløst i tårer. Det tsjekkiske laget regnes som et europeisk storlag og har flere sesonger bak seg i Mesterligaen.

2. kvalifiseringsrunde Europa Conference League 2022: Viking - Sparta Praha (2-1)

KNUST: Sparta Praha spillerne etter kampen i Stavanger.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Tung start

Det var det tsjekkiske storlaget som tok kommando fra start i Jåttåvågen. Allerede etter tre minutter fikk Sparta Praha-spiss Jan Kuchta en gigantsjanse. Fra snaue seks meter fikk Kuchta avsluttet, men Viking-keeper Patrik Gunnarsson leverte en strålende redning.

Det tsjekkiske presset fortsatte. Jan Fortelny prøvde lykken på volley, men Vikings islending var på plass igjen.

Andre runde i kvalifisering til Europa Conference League 2022/2023: Viking - Sparta Praha

STO FJELLSTØTT: Viking-keeper Patrik Gunnarsson.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

– Han står der igjen Gunnarson. Oser av trygghet mellom stengene, sa VGs kommentator Vegard Aulstad.

– Han var strålende i dag, i likhet med hele forsvaret. Hele laget egentlig. Det å bare slippe inn ett mål mot dette Praha-laget er veldig sterkt. Det er et veldig bra fotballag vi møter, sier Jensen

Sparta Prahas midtstopper var også nære med et skudd som Gunnarsson ikke klarte å redde, kun krysstanga sto i veien.

Ett steg nærmere titalls millionbeløp

Det var ikke før tre minutter før pause at man kunne høre ekte nettsus i Stavanger. Høyreback Wiesner slo et presist innlegg og med markeringssvikt i Viking-boksen var Zeleny helt fri til og sendte bortelaget i føringen.

Men «De mørkeblå» svarte lynraskt tilbake. Midtstopper Viljar Vevatne fikk lade kanonen og sendte av gårde et skudd som Sparta Praha-keeper Holec knapt rakk å se før ballen suste i nettmaskene.

– Det var et fantastisk treff og den suste bare inn. Vi trengte den, det var rett før pause, så det var psykologisk viktig når vi gikk inn i garderoben, sier Jensen.

Andre runde i kvalifisering til Europa Conference League 2022/2023: Viking - Sparta Praha

KANONSKUDD: Viljar Vevatne reduserte for Viking med et kanonskudd.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Det hele så ut til å gå til ekstraomganger, før altså Mai Traore ble den store helten.

Viking er to runder unna gruppespill i Serieligaen og flere millioner inn i kassa. Bodø/Glimt fikk snaue 30 millioner kroner da de tok seg til gruppespillet i Serieligaen i fjor.

Motstander i neste runde blir Sligo Rovers fra Irland. De regnes som et betydelig svakere lag enn Sparta Praha.

En negativ nyhet i all euforien for Stavanger-laget var at Zlatko Tripic nok en gang måtte ut med skade.

– Det går bra med låret, det er ingen hemmelighet at jeg har hatt lite kamptrening de siste ukene. Jeg er glad for at jeg klarte å holde i 80 minutt. Sparta-forsvarsspillerne var litt kanskje litt slitne, og det førte kanskje til den feilen, sier en smørblid Tripic.

Molde og Lillestrøm tok seg også videre i Europa torsdag, men mot betydelig enklere motstand.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal