Hopp til innhold

Viasat skal sende omstridt undertøysliga

Utskjelt idrett kommer på norske TV-skjermer i april. Nå møter kanalen knallhard motbør.

FOOTBALL-AUS-USA-LINGERIE

HARDE TAK: Legends Football League het tidligere Lingerie FL- «undertøysligaen». Bildet er tatt i forbindelse med en showkamp i 2012, men lite er endret til 2017.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Fra og med 15. april skal Viasat sende Legends Football League på norske TV-skjermer. Det er en omstridt idrett med samme regler som amerikansk fotball, men med svært lite klær.

Det har fått mange til å se rødt.

Viasat har kunngjort at de skal sende ligaen på sine egne Facebook-sider, og det har gitt et skred av kommentarer, nesten utelukkende negative. Blant dem som har vært mest kritisk er Mette Isaksen, lagleder for damelaget til Vålerenga Trolls.

– De gir et budskap om at du må kle av deg for å få oppmerksomhet. Som dame kan du ikke bli tatt seriøst som idrettsutøver ellers, sier Isaksen til NRK.no.

Mette Isaksen, trener i Oslo Trolls

HÅPER VIASAT SNUR: Mette Isaksen, lagleder for damelaget til Vålerenga Trolls, er svært kritisk til Viasats avgjørelse om å sende «undertøysligaen» LFL.

Foto: PRIVAT

Hun er forferdet over avgjørelsen til Viasat.

– Det er helt utrolig. Jeg lurer på om Viasat virkelig er villig til å gjøre alt for penger. Det at dette konseptet finnes i USA er ille nok, men at Viasat skal vise det er skandale. Det er kvinneundertrykking satt i system, sier hun.

– Nakenhet og dårlig sikkerhet

Det finnes fire damelag i Norge, og omtrent 120 aktive spillere. Praten har gått i miljøet etter at Viasat kunngjorde at de skulle begynne sendingene. På kanalens Facebookside får kanalen gjennomgå.

– Det er provoserende fordi vi har jobbet i flere tiår med å få opp en dameliga for amerikansk fotball, så kommer det en liga som handler om nakenhet, som har dårlig sikkerhet, og som er alt annet enn det vi assosierer oss med, sier Hege Indresand, trener for damelaget Kristiansand Gladiators til NRK.no.

–Dette er bildet unge jenter får når de søker etter amerikansk fotball og jenter. De får opp bilder av bikinier, og kameraene er bare fokusert på kroppsdelene. Det er det bildet man får, og det synes jeg er vanskelig, sier Indresand.

Må samtykke når klærne rives av

Legends Football League var omstridt fra dag én i 2009. Spillere ble bøtelagt for å ha på for mye klær, de må selv betale eventuelle legeregninger og ifølge flere artikler får heller ikke spillerne betalt, selv om kampene har tv- og publikumsinntekter.

I tillegg må spillerne samtykke til utilsiktet nakenhet.

– Det er ingen skam å snu. Mulig de ikke har gjort researchen. De må ta det til etterretning og stoppe programmet. Vær kritisk til hva dere viser og hvilke signaler dere sender ut, sier Indresand.

Kommunikasjonssjef i MTG, Line Vee Hanum, sier i en kommentar til NRK at det er gjort en hel del grep for å styrke Legends Football League som en fullverdig og seriøs idrettsliga de seneste årene.

– Blant annet har det blitt gjort endringer for å bedre sikkerheten og i år vil blant annet utøvernes bekledning endres til bukser, sier hun.

– Dette er ikke en vesentlig sportssatsning for Viasat i Norge, men altså en del av et sentralt rettighetskjøp som hovedsakelig skal vises på vår nordiske strømmeplattform Viaplay.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal