Vi fulgte Norge - Østerrike

Norge slo Østerrike og tok to viktige poeng i kampen om en semifinaleplass. Vu fulgte kampen kast for kast.

Trykk F5 for å oppdatere

Slutt: Norge - Østerrike 30-27

60 min 30-27 - Freide: Østerrike fortsetter å være effektive i kontra.

59 min 30-26 - Strand: En vanvittig kanon fra distanse. Underarmsskuddet til Kjetil Strand er det få som kan matche.

58 min - Norge tar time-out.

58 min 29-26 - Friede:

58 min 29-25 - Kjelling: Skyter via gulvet og i mål.

56 min 28-25 - Myrhol: Scorer sitt femte mål og Wagesreiter får sin tredje to-minutter og må se resten av kampen fra tribunen.

55 min 27-25 - Ziura: På det fjerde forsøket scorer Østerrike for første gang på straffe.

55 min 27-24 - Schlinger:

54 min 27-23 - Strand: Hamrer ballen i mål fra gulvet.

53 min - Knauth kommer alene med Ege, men denne gangen kommer Norges målvakt seirende ut av dueller.

53 min 26-23 - Knauth: Norge henger ikke med i forsvar og Knauth scorer sitt første mål i kampen.

52 min 26-22 - Kjelling: Gjør en vakker skuddfinte før han skyter Norge fire mål foran.

51 min 25-22 - Friede:

51 min 25-21 - Løke: Blir spilt fri av Lund og scorer sitt første mål i kampen.

50 min 24-21 - Schlinger: Kommer med stor fart mot forsvaret og dunker ballen i mål.

50 min 24-20 - Strand: Viser frem skuddarmen og Norge leder med fire.

48 min - Weber bommer. Østerrike har misset på alle tre straffekastene i kampen.

48 min - Østerrike får straffe.

46 min 23-20 - Kjelling: Bryter gjennom og scorer via gulvet.

46 min 22-20 - Günther: Scorer sitt første mål i kampen.

46 min - Børge Lund har ikke vært ikke heldig i kveld. Nok en gang roter han det til i angrep.

43 min 22-19 - Myrhol: Scorer sitt femte mål fra strek.

43 min - Mamelund satser for fullt i kontra. Han blir taklet og får seg en trøkk, men er raskt på beina igjen.

41 min 21-19 - Mamelund: Setter inn sitt tredje straffekast.

41 min - Schlinger river ned Børge Lund og blir utvist i to minutter.

40 min 20-19 - Schlinger: Satser rett mot forsvaret og dunker ballen ned i mål.

39 min 20-18 - Mamelund: Scorer fra distanse.

39 min - Børge Lund feiler i angrep igjen.

37 min 19-18 - Tvedten: Tricker inn mål fra kant.

37 min 18-18 - Szilagyi:

36 min 18-17 - Lund: Kjemper inn sitt første mål og Østerrike får en to-minutter.

35 min 17-17 - Ziura:

35 min 17-16 - Bjørnsen: Er sikker fra kant.

35 min 16-16 - Wilczynski: Norge fortsetter og feile i angrep og gjør det enkelt for Østerrike.

34 mi 16-15 - Weber: Scorer fra kant.

34 min 16-14 - Wilczynski: Scorer sitt tredje for kampen.

33 min 16-13 - Strand: Sender Norge tre foran.

33 min 15-13 - Wilczynski: Norge mister og Østerrike fortsetter å være effektive i kontra.

31 min - Østerrike starter 2. omgang.

Pause: Norge - Østerrike 15-12

30 min - Østerrike tar time-out.

29 min 15-12 - Mamelund: Setter inn sin andre straffe.

29 min - Myrhol skaffer Norge straffe. Samtidig får Fölzer sin andre utvisning.

28 min 14-12 - Tvedten: Fiks avslutning fra kant.

27 min 13-12 - Myrhol: Scorer med ryggen mot mål fra strek.

26 min 12-12 - Wilczynski: Østerrike scorer mens Kjelling ligger nede med en skade.

25 min 12-11 - Mamelund: Tar med seg ballen og skyter knallhardt i mål fra gulvet.

24 min 11-11 - Myrhol: Fanger en retur og scorer.

24 min 10-11 - Schlinger:

23 min 10-10 - Strand: Kjetil Strand tegner seg på scoringslisten.

23 min 9-10 - Mayer: Banker ballen i mål.

22 min - Ege redder straffen fra Szilagyi.

22 min - Østerrike får straffe.

21 min 9-9 - Myrhol: Ege redder og Norge kontrer.

20 min - Norge mister på to gode muligheter. Først bommer Bjørnsen fra kant, før Myrhol fanger returen og bommer han også.

20 min 8-9 - Fölzer: Scorer fra kant.

19 min 8-8 - Kjelling: Setter inn sitt første mål i kampen.

19 min - Børge Lund skyter himmelhøyt over. Ingen heldig kamp for Lund så langt.

19 min - Norge tar time-out.

18 min 7-8 - Schlinger: Norge mister ballen igjen og Østerrike leder for første gang i kampen.

18 min 7-7 - Weber: Norge mister i kontra og Weber scorer etter at Østerrike har vunnet tilbake ballen.

17 min 7-6 - Tvedten: Hamrer inne sitt første spillemål fra kant.

17 min - Wagesreiter blir utvist i to-minutter for en tøff takling av Myrhol. Taklingen provoserte Mamelund som prater på seg et gult kort.

16 min 6-6 - Friede: Scorer fra venstrekant.

16 min 6-5 - Mamelund: Tar over for Tvedten og scorer sikkert.

15 min - Myrhol presser frem Norges femte straffe i løpet av kampens første 15 minutter.

14 min 5-5 - Szilagyi: Ege redder nesten, men ballen lurer seg over streken.

14 min - Kjelling blir utvist.

14 min - Fölser henger etter Løke og blir belønnet med en to-minutter.

12 min - Myrhol blir utvist i to minutter.

12 min - Tvedten bommer fra straffemerket. Har truffet på tre av fire så langt.

11 min 5-4 - Ziura: Norge mister i angrep igjen og østerrikerne fortsetter å være effektive i kontra.

10 min 5-3 - Tvedten: Lobber inn sitt tredje straffemål.

9 min 4-3 - Weber: Børge Lund mister ballen i angrep og østerrike benytter anledningen til å kontre inn et mål.

8 min 4-2 - Bjørnsen: Er sikker fra kant.

7 min 3-2 - Myrhol: Får ballen av Mamelund og scorer fra strek.

6 min 2-2 - Ziura: Smeller ballen i mål fra distanse.

5 min - Szilagyi blir utvist i to minutter.

5 min 2-1 - Tvedten: Tricker inn sitt andre straffemål i kampen.

5 min - Bjarte Myrhol skaffer Norge straffe.

4 min - Bjarte Myrhol blir avblåst for armbruk på streken.

3 min 1-1 - Schlinger: Scorer Østerrikes første mål.

3 min - Steinar Ege redder straffen fra Wilczynski. Han tar også returen.

2 min 1-0 - Tvedten: Norges venstrekant scorer kampens første mål fra straffemerket.

1 min - Kampen er i gang

Her følger du kampen kast for kast fra kl 18.00.

- Spiller grisehåndball

Østerrike er vertsland for EM og har benyttet seg av den fordelen så langt.

- De spiller grisehåndball. De har et hjemmepublikum som fyrer dem opp og de slår jo rett og slett i forsvar. Det er trist at håndballen har blitt sånn at hjemmelagene ofte slipper unna med sånt, sier Kristian Kjelling om dagens motstander.

Kveldens kamp er den første i mellomrunden for begge lag. Norge har med seg to poeng fra gruppespillet, mens Østerrike har ett poeng.

Lagene:

Norge: 1 Steinar Ege, 3 Stian Vatne, 5 Frank Løke, 6 Kjetil Strand, 7 Lars Erik Bjørnsen, 8 Bjarte Myrhol, 9 Børge Lund, 10 Håvard Tvedten, 11 Erlend Mamelund, 12 Ole Erevik, 13 Christoffer Rambo, 15 Kristian Kjelling, 18 Vegard Samdahl, 19 Thomas Skoglund, 22 Christian Spanne, 24 Magnus Dahl.

Østerrike: 1 Thomas Bauer, 3 Patrick Fölser, 5 Vytaytas Ziura, Robert Weber, 9 Martin Abadir, 10 Lucas Mayer, 11 Michael Knauth, 12 Nikola Marinovic, 13 Matthias Günther, 14 Viktor Szilagyi, 17 Konrad Wilczynski, 18 Michael Jochum, 20 Bernd Friede, 21 Roland Schlinger, 22 Markus Wagesreiter, 25 Mare Hojc.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.