Hopp til innhold

VG: Skiforbundet dekker advokatutgifter for alpinstjerner

Norges Skiforbund bistår Aleksander Aamodt Kilde og andre alpinprofiler med å betale utgifter de har hatt til advokat knyttet til konflikten rundt landslagsavtalen.

Det er VG som får bekreftet fra forbundet at alpinistene får hjelp til å betale regningen fra advokatfirmaet «Kleven & Kristensen». Den skal angivelig beløpe seg til rundt en million kroner.

– Skiforbundet har tatt et tydelig ansvar for at denne prosessen har tatt for lang tid og at den kunne vært bedre. Utøverne er det viktigste vi har. At de har brukt advokat for å fremme sitt syn, er åpenbart ikke en ønsket situasjon, verken for forbund eller utøvere. Derfor dekker vi deler av den advokatkostnaden utøverne har hatt, sier generalsekretær Arne Baumann til avisen.

Den mye omtalte avtalen til landslagsløperne i Norges Skiforbund har skapt konflikt mellom utøvere og forbundsledelsen. Det er i den forbindelse at utøverne har gjort bruk av advokat.

Striden har handlet om det som kalles bilderettigheter.

Nå er et utvalg nedsatt for å se nærmere på hvordan landslagsavtalen skal innrettes i framtiden. Aleksander Aamodt Kilde sa først nei til å delta i dette arbeidet, men gjorde nylig helomvending. (NTB)

RjuwoYnaJYY
Foto: NTB

Siste nytt

 • Xavi avviser rykter om sparking: – Tilliten er intakt

  Xavi Hernández rykker ut mot spekulasjoner som sier at han kommer til å miste jobben som Barcelona-trener.

  Fredag meldte en rekke spanske medier at Xavi var på vei ut. Ryktene gikk ut på at Barcelona-president Joan Laporta ville sparke ham på grunn av den tidligere midtbanespillerens omtale av klubbens anstrengte økonomi.

  – Presidentens tillit er intakt. Ingenting har endret seg, sa Xavi på et pressemøte foran søndagens hjemmekamp mot Rayo Vallecano og fortsatte:

  – Klubben gir meg ro i sinnet. Vi fortetter samarbeidet og opprettholder ambisjonene resten av sesongen og i den neste. Vi jobber hardt og har et prosjekt.

  I januar bestemte Xavi seg for å slutte som Barcelona-trener etter sesongen, men lot seg forrige måned overtale til å fullføre kontrakten. Den varer fram til sommeren 2025.

  Xavi Hernandez, barca-trener
  Foto: AP
 • Hauger rett ut i kaosstart i Imola

  Dennis Hauger var involert i en krasj med mange biler rett etter start i lørdagens Formel 2-sprintløp i italienske Imola.

  Etter at et par av bilene like foran Hauger krasjet i hverandre, kjørte Hauger rett ut på høyresiden av banen. Der sto det allerede en bil, og Hauger smalt inn i veggen.

  – Det var bare uflaks. Han prøvde å komme seg unna trøbbel, så havnet han bak en av disse bilene som ble stående ute på gresset, sier Viaplay-ekspert Stein Pettersen.

  Hauger ble stående igjen med ødelagt frontvinge og det høyre bakhjulet sto skjevt. Han var én av totalt fem førere som måtte bryte løpet etter den tidlige krasjen.

  Nordmannen hadde 13. beste startposisjon i lørdagens sprintløp, og vil ha det samme i søndagens hovedløp.

  Etter de tre første rundene av sesongen lå Hauger på tredjeplass i Formel 2-sammendraget med 41 poeng. Zane Maloney leder med 62 poeng, mens Paul Aron på andreplass har 47.

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Øverland til finale i para-VM tre måneder etter kneskade

  Ida-Louise Øverland (20) er klar for søndagens 100-meterfinale i friidretts-VM for parautøvere i Japan.

  Hun tok seg videre etter å ha blitt nummer tre i sitt heat i klasse T47. Øverland gjorde årsbeste med tiden 13,13.

  Det var 14 hundredeler bak Harstad-jentas personlige rekord. Finaleplassen i Kobe kom kun tre måneder etter at hun fikk en skade i venstre kne.

  – Det var utrolig gøy. Jeg hadde ikke trodd dette for to uker siden. Da jeg røk korsbåndet, trodde jeg alt håp var ute, så dette var en helt utrolig opplevelse, sier Øverland til Harstad Tidende.

  Søndag løper hun sin første VM-finale i karrieren. Som 17-åring var Øverland en av Norges to flaggbærere under åpningsseremonien i Paralympics i 2021.

  (©NTB)

  WtiUg5UncKQ
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal