Hopp til innhold

Verstappen vant sprintkvalifiseringen i Miami: – Det føltes forferdelig

Verdensmester Max Verstappen fortsetter å dominere Formel 1-sesongen. Fredag vant han sprintkvalifiseringen i Miami.

Den nederlandske Red Bull-føreren noterte 1.27,641 i siste kvalifiseringsomgang og henviste Ferrari-fører Charles Leclerc til 2.-plass med 0,108 sekunds margin. Verstappens lagkamerat Sergio Pérez var 0,235 sekund bak ham.

– For å være ærlig føltes det ganske forferdelig, men på en eller annen måte endte jeg øverst likevel. Jeg vet ikke hva som skjedde med de andre, sa Verstappen etterpå.

Lørdag gjennomføres sesongens annet sprintløp. Verstappen vant det første i Shanghai for to uker siden.

Han har også vunnet fire av de fem Grand Prix-løpene som er avviklet så langt og leder klart i sammendraget i jakten på sin fjerde VM-tittel på rad.

Daniel Ricciardo i RB ble nummer fire i sprintkvalifiseringen, foran Carlos Sainz i Ferrari og Oscar Piastri i McLaren. Begge Mercedes-bilene ble utslått før siste kvalifiseringsomgang, og George Russell og Lewis Hamilton starter som nummer 11 og 12 i sprintløpet. (NTB)

Max Verstappen
Foto: AP

Siste nytt

 • Kristoff nummer to i Slovenia etter bruddforsøk

  Alexander Kristoff og Uno-X ga det et realt forsøk, men måtte se Ben Healy rykke til soloseier på siste etappe av Tour of Slovenia.

  Kristoff satt om lag hele etappen i brudd før feltet samlet seg med 15 kilometer igjen. På siste stigning knallet Healy til og skaffet seg etter hvert luken som ga seier.

  Seks sekunder bak ham spurtet Kristoff inn til annenplassen, mens Orluis Alberto Aular Sanabria endte som nummer tre. Tobias Halland Johannessen tok åttendeplassen og ble topp ti i sammendraget.

  Kristoffs første bruddforsøk resulterte ikke i noe, men han ga seg ikke der. Etter om lag seks mil skaffet Kristoff og polske Szymon Sajnok seg en luke på 1.40 minutter ned til hovedfeltet.

  Etter hvert kom flere ryttere til, blant dem Vegard Stake Laengen, og med åtte mil igjen skilte det om lag tre minutter ned til hovedfeltet. Den luken beholdt de en god stund, men med 15 kilometer igjen var forspranget på under minuttet. Etterpå skulle Healy avgjøre.

  Kristoff vant sist under et ritt i Belgia 1. juni. Han står med fire triumfer denne sesongen. (NTB)

  Sykkelrittet Tour of Norway 2024 - Etappe 4
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Graham Hansen scoret sesongens 21. seriemål - blir toppscorer i Spania

  Det skal et lite mirakel til for at Caroline Graham Hansen ikke tar toppscorertittelen i den spanske toppdivisjonen for første gang. Søndag scoret hun da Barcelona slo Valencia i siste kamp.

  Før kampen lå Graham Hansen og lagvenninne Salma Paralluelo likt med 20 mål. Paralluelo var ikke i troppen, og dermed hadde den norske stjernen sjansen til å ta tittelen alene.

  Men hun måtte vente lenge på å juble. Først i det 88. minutt kom scoringen for den norske kvinnen, da hun fastsatte resultatet til 3-0.

  Graham Hansen endte dermed ligasesongen på 21 mål. Sevilla-spiller Christina Martin-Prieto står med 16 mål før hun spiller sesongavslutningen mot Athletic Bilbao klokken 17 søndag. Dermed skal det mye til for at hun nekter norsk toppscorertittel.

  Real Sociedad-spiss Synne Jensen blir nummer fem på toppscorerlisten denne sesongen med 14 nettkjenninger. Vilde Bøe Risa scoret ett mål for Atlético Madrid.

  Med søndagens seier fullførste Barcelona sesongen med 29 seire og én uavgjort på 30 kamper. Seriemesterne endte 15 poeng foran Real Madrid på annenplass. (NTB)

  Caroline Graham Hansen, her fra mesterligafinalen 2024
  Foto: BILDBYRÅN
 • Person skoten av politiet før EM-kamp

  Ein mann væpna med øks skal ha blitt skoten i ein storstilt politiaksjon i Hamburg søndag ettermiddag.

  Over 40.000 fans skal ha feira fredeleg i den nederlandske fansona før EM-oppgjeret mellom Polen og Nederland seinare i dag, melder den tyske avisa Bild.

  Rundt 12.30 måtte politiet aksjonere mot ein opprørsk mann som angreip fans.

  Politiet skal ifølge den tyske avisa Bild først brukt peparspray mot angriparen, før dei måtte trekke til skytevåpen. Fleire skot skal ha blitt fyrt av før mannen til slutt fall i bakken.

  wBZHsAmWqpo

  Mann med hakke skutt av politiet ved EM-feiring i Hamburg

  Mannen som ble skutt, får behandling på sykehus. Hendelsen skjedde mens supportere feiret fotball-EM i den tyske byen, men settes ikke i sammenheng med mesterskapet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal