Hopp til innhold

Verstappen best i årets første Formel 1-kvalik

Max Verstappen innfridde i siste kvalifiseringsomgang og sikret seg beste startspor i Bahrains Grand Prix i sesongens første Formel 1-løp.

De siste års verdensmester vant foran Charles Leclerc (Ferrari) og George Russell (Mercedes).

Det er 33. gang i karrieren at den nederlandske Red Bull-føreren kjører fra «pole position». Verstappen har vunnet alle sine 16 siste Formel 1-løp der han har hatt et slikt utgangspunkt.

26-åringen kom svakt i gang på de første treningene (to 6.-plasser), men hevet seg og ble nummer tre på den siste før kvalifiseringen. Bahrains Grand Prix kjøres lørdag.

Red Bull vant i fjor 21 av 22 løp, og Verstappen var på topp i 19 av dem. (NTB)

Max Verstappen
Foto: AP

Siste nytt

 • Hovland med i seierskampen

  Viktor Hovland spilte en solid runde to under par under lørdagens 18 hull i majorturneringen PGA Championship.

  Dermed er nordmannen med i seierskampen før siste dag.

  Hovland har gått runden sin to under par så langt, noe om plasserer han på en foreløpig delt sjetteplass. Han er totalt 11 slag under par, mens lederen, Xander Schauffele er 15 slag under par.

  Nordmannen kom til Louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. Han har gjenopptatt samarbeidet med Joe Mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor.

  Hovland har vunnet en del store turneringer i sin karriere, men har aldri vunnet en major. Det kan han gjøre når turneringen avsluttes søndag.

  PGA Championship Golf, Viktor Hovland
  Foto: Matt York / AP
 • Kloster sesongåpnet med sisteplass

  Line Kloster var også på plass under Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles, og stilte på 400 meter hekk. Der endte hun sist med tiden 57,53 - noe som er langt bak både personlig rekord og EM- og OL-krav.

  Amerikanske Anna Cockrell vant med tiden 53,75.

  Line Kloster
  Foto: NTB
 • Sesongbeste av Guttormsen

  Stavhopper Simen Guttormsen leverte til sesongbeste med 5,70 i Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles lørdag. Nordmannen, som har en personlig rekord på 5,72, rev deretter tre ganger på 5,80.

  Den feilfrie rekka frem til 5,80 ga ham en delt andreplass, bak Ernest John Obiena. Stavstjerner som Chris Nilsen og Sam Kendricks var begge bak Guttormsen.

  EM-kravet i stav er på 5,75, mens OL-kravet er 5,82.

  Simen Guttormsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal