Hopp til innhold

Verdenscupsesongen over for Krüger etter mareritt på Kollen-femmila

Simen Hegstad Krüger fikk det blytungt på Kollen-femmila og er ikke med når verdenscupsesongen avsluttes i Falun kommende helg.

Det er klart etter at Norges Skiforbund presenerte uttaket til rennene i Sverige onsdag.

– Jeg håper å gå et renn eller to på NM del to, men i praksis så er det jo sesongpunktum. Jeg må først la kroppen hente seg inn igjen etter en sykdomsperiode, forteller Krüger til NRK.

Landslagsstjernen var slått med over 13 minutter av teten på 50-kilometeren i Holmenkollen søndag. Etterpå klaget han over en kropp som ikke fungerte, og at han hadde vært svimmel.

– Vi reiser til Falun for å kjempe om de viktige poengene som gjenstår når årets verdenscup skal avgjøres, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

– Det skal fightes om poeng både individuelt (sammenlagt, sprint og distanse) samt nasjonscupen (totalt samt for begge kjønn). Mye står på spill i en spennende verdenscupfinale, legger han til.

Harald Østberg Amundsen har 157 poeng til gode på Johannes Høsflot Klæbo i verdenscupen sammenlagt foran avslutningen i Sverige. Alt tyder på at det også blir rekkefølgen til slutt.

Det står sprint på programmet i Falun fredag, mens 10 kilometer klassisk og 20 kilometer fri teknikk følger deretter.

(NRK/NTB)

hDLGh-XvhII
Foto: NTB

Siste nytt

 • Hauger rett ut i Formel 2-sprintløpet i Imola

  Dennis Hauger var involert i en krasj med mange biler rett etter start i lørdagens sprintløp i italienske Imola.

 • Øverland til finale i para-VM tre måneder etter kneskade

  Ida-Louise Øverland (20) er klar for søndagens 100-meterfinale i friidretts-VM for parautøvere i Japan.

  Hun tok seg videre etter å ha blitt nummer tre i sitt heat i klasse T47. Øverland gjorde årsbeste med tiden 13,13.

  Det var 14 hundredeler bak Harstad-jentas personlige rekord. Finaleplassen i Kobe kom kun tre måneder etter at hun fikk en skade i venstre kne.

  – Det var utrolig gøy. Jeg hadde ikke trodd dette for to uker siden. Da jeg røk korsbåndet, trodde jeg alt håp var ute, så dette var en helt utrolig opplevelse, sier Øverland til Harstad Tidende.

  Søndag løper hun sin første VM-finale i karrieren. Som 17-åring var Øverland en av Norges to flaggbærere under åpningsseremonien i Paralympics i 2021.

  (©NTB)

  WtiUg5UncKQ
  Foto: NTB
 • Fifa-sjefen avfeier trusler om søksmål: – En meningsløs debatt

  Fifa-president Gianni Infantino lar seg ikke skremme av en mulig rettslig kamp over det nye VM-formatet for klubblag. Han stempler kritikken som fåfengt.

  Nylig mottok Infantino et brev med et klart budskap om at terminoppsettet i fotballen har nådd et metningspunkt. Avsenderen var en interesseorganisasjon for proffligaer fra hele verden og spillerforeningen Fifpro.

  I brevet blir Fifa varslet om et mulig søksmål hvis det ikke tas grep og gjøres om på planene for et utvidet klubb-VM fra 2025.

  Fra talerstolen på fredagens kongress i Bangkok kom Infantinos respons.

  – Fifa arrangerer én eller to prosent av toppklubbenes kamper. De få prosentene finansierer fotballen i hele verden. Så jeg håper disse tallene stopper denne fåfengte debatten, som egentlig er meningsløs, slik at vi kan konsentrere oss om hva vi skal gjøre, sa Fifa-presidenten.

  – Vårt oppdrag er å organisere konkurranser og utvikle fotballen i hele verden. 70 prosent av dere som er medlemsland i Fifa, vil ikke hatt fotball uten midlene som kommer direkte fra Fifa, la Infantino til.

  Stort mesterskap

  Det nye konseptet for klubb-VM vil gi 32 deltakerlag mot dagens sju. Mesterskapet er lagt til USA i juni og juli neste år. Kritikerne mener det skader ligaene økonomisk og presser spillerne «utover alle grenser».

  Fifa har forsvart seg mot kritikken ved å vise til at VM-modellen tar høyde for spillernes helse.

  «Datoene er satt for å sikre at de harmonerer med det internasjonale kampprogrammet og gir tilstrekkelig tid mellom turneringsfinalen og starten på sesongen i mange ligaer», sto det i en uttalelse fra tidligere i måneden.

  For mye fotball

  World Leagues Association har stilt seg bak truslene om et potensielt søksmål mot Fifa. Organisasjonen har Premier League-sjefen Richard Masters som styreleder, og nylig sa han følgende om situasjonen:

  – Man er i ferd med å komme til et vippepunkt. Tilbakemeldingene vi får fra spillerne, er at det spilles for mye fotball.

  Kommende sesong er det også nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen. Samtlige av Uefas tre klubbturneringer utvides til 36 lag.

  (©NTB)

  Infantino
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal