Hopp til innhold

Verdenscupsesongen over for Krüger etter mareritt på Kollen-femmila

Simen Hegstad Krüger fikk det blytungt på Kollen-femmila og er ikke med når verdenscupsesongen avsluttes i Falun kommende helg.

Det er klart etter at Norges Skiforbund presenerte uttaket til rennene i Sverige onsdag.

– Jeg håper å gå et renn eller to på NM del to, men i praksis så er det jo sesongpunktum. Jeg må først la kroppen hente seg inn igjen etter en sykdomsperiode, forteller Krüger til NRK.

Landslagsstjernen var slått med over 13 minutter av teten på 50-kilometeren i Holmenkollen søndag. Etterpå klaget han over en kropp som ikke fungerte, og at han hadde vært svimmel.

– Vi reiser til Falun for å kjempe om de viktige poengene som gjenstår når årets verdenscup skal avgjøres, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

– Det skal fightes om poeng både individuelt (sammenlagt, sprint og distanse) samt nasjonscupen (totalt samt for begge kjønn). Mye står på spill i en spennende verdenscupfinale, legger han til.

Harald Østberg Amundsen har 157 poeng til gode på Johannes Høsflot Klæbo i verdenscupen sammenlagt foran avslutningen i Sverige. Alt tyder på at det også blir rekkefølgen til slutt.

Det står sprint på programmet i Falun fredag, mens 10 kilometer klassisk og 20 kilometer fri teknikk følger deretter.

(NRK/NTB)

hDLGh-XvhII
Foto: NTB

Siste nytt

 • Bekreftet: Mbappé starter mot Polen

  Kylian Mbappé er klarert for spill og starter tirsdagens EM-kamp for Frankrike mot Polen.

  Det bekrefter det franske fotballandslaget.

  Kapteinen brakk nesen i den innledende 1-0-seieren over Østerrike i EM og måtte dermed sitte på benken i 0-0-kampen mot Nederland.

  Polen er allerede slått ut av mesterskapet, mens Frankrike trenger ett poeng tirsdag for å være helt sikre på å ta seg videre.

  Mandag ville ikke Frankrike-trener Didier Deschamps bekrefte om Mbappé kunne spille deres siste gruppespillskamp mot Polen.

  Disse starter for Frankrike:

  Maignan, Koundé, Upamecano, Saliba, Theo Hernandez, Tchouaméni, Kanté, Rabiot, Dembélé, Mbappé, Barcola.

  wbi1bZclN7Q
  Foto: AP
 • Kroatia-supportere pågrepet etter angrep på Italia-fans

  Fire personer ble skadet og elleve pågrepete av politiet etter at kroatiske fans angrep Italienske supportere etter mandagens EM-kamp i Leipzig.

  Det opplyser politiet i den tyske byen tirsdag. Kampen endte 1-1 etter at Mattia Zaccagni utlignet åtte minutter på overtid for italienerne.

  Politiet opplyser at rundt 20 Kroatia-fans angrep italienere i etterkant av oppgjøret. To av de skadede personene måtte fraktes til sykehus.

  Det ble opprettet sak mot elleve kroater for å ha forårsaket grov kroppsskade, melder politiet.

  Rundt 2000 politibetjenter var til stede på kamparenaen for å sikre kampen, og i alt ble det registrert 45 lovbrudd. De fleste i forbindelse med pyroteknikk.

  Politiet opplyste også at åtte kroatiske fans, som tidligere ble nektet innreise til Tyskland, ble pågrepet og varetektsfengslet til tirsdag.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer Croatia Albania
  Foto: Sunday Alamba / AP
 • Rallystjernen Ogier innlagt på sykehus etter kollisjon med privatbil på trening

  VM-gullgrossisten Sebastian Ogier og kartleser Vincent Landais er innlagt på sykehus etter å ha krasjet med en personbil på trening foran Rally Polen.

  Ogier Landais forberedte seg til denne ukens VM-runde i Polen da ulykken skjedde tirsdag.

  En talsmann for polsk politi opplyser til nyhetsbyrået AP at to biler var involvert i krasjen i landsbyen Wlosty nordøst i landet. Fire personer ble i etterkant sendt til sykehus.

  Området der krasjen skjedde ligger ikke langt fra den russiske eksklaven Kaliningrad.

  TV-opptak viser et ambulansehelikopter på et jorde og at politi og brannmenn er på stedet.

  Ogiers lag, Toyota Gazoo Racing, sier i en uttalelse at franskmannen og hans kartleser var «involvert i en trafikkulykke under rekognosering foran Rally Polen og har blitt tatt til sykehus for medisinske undersøkelser».

  40 år gamle Ogier er en av de mest fremgangsrike førerne i rallyhistorien. Han vant seks strake VM-titler fra 2013 til 2018. Den siste av hans totalt åtte kom i 2021.

  Denne sesongen deltar han i utvalgte runder. Han vant Rally Kroatia i april og Rally Portugal i mai.

  Polen er denne uken vertskap for sitt første WRC-arrangement på sju år. Ogier har vunnet der to ganger tidligere.

  (NTB)

  NxGZiqDVmDg
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal