Hopp til innhold

Venus Williams blir Barbie-dukke

Etter fjorårets rosabonanza på filmlerretet for den velkjente, langbeinte dukken blir den nå å se i tennishvitt.

Venus Williams er nemlig blant de ni toppidrettsutøverne som vil dukke opp i Barbie-dukkeform, meldte leketøysprodusenten onsdag.

Formålet er ifølge Krista Berger hos Mattel å vise «betydningen idrett har i å fremme selvtillit, ambisjoner og myndiggjøring hos den kommende generasjon», skriver AP.

Venus Williams får selskap av turnstjernene Rebeca Andrade og Alexa Moreno, fotballspillerne Mary Fowler og Christine Sinclair, bokseren Estelle Mossely, svømmeren Federica Pellegrini, paratriatleten Susana Rodriguez og friidrettsutøveren Ewa Swoboda.

– Gjennom hele karrieren har jeg alltid vært drevet av ideen om å knuse glasstakene og være tro mot meg selv, sier Venus Williams, som sier at formålet bak sportsdukkene klinger godt hos henne. Hun har vunnet sju Grand Slam-titler.

(©NTB)

Cdlre1IXn4g
Foto: AP

Siste nytt

  • Tok bronse i padle-EM

    Maria Virik, Anna Slettsjøe, Hedda Øritsland og Kristine Amundsen kunne juble for bronse på K4 500 meter under padle-EM i Ungarn lørdag.

    Den norske båten endte 1,9 sekunder bak hjemmehåpet og gullvinner Ungarn. Polen tok sølvet 0,7 sekunder foran Norge.

    Det var Norges første medalje i mesterskapet i Szeged.

    Tidligere lørdag padlet Gunnar Eide og Amund Vold seg inn til annenplass i B-finalen på K2 500 meter. Den norske båten endte tre tideler bak polakkene Wojciech Pilarz og Wiktor Leszczynski. Eide og Vold ble nummer fem på 1000 m lørdag.

    Amundsen ble nummer åtte i B-finalen på K1 500 meter. Hun endte også på åttendeplass i semifinalen og fikk dermed en reserveplass til B-finalen. Der fikk hun slippe til, men det ble ikke det store resultatet.

    Hun fikk opp tiden 2.03,389 og endte 3,73 sekunder bak den franske vinneren Manon Hostens.

    Virik og Øritsland skal senere lørdag i aksjon i finalen på K2 1000 meter. (NTB)

    Olympiatoppens samling før OL og Paralympics i Paris 2024
    Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB
  • IOC har gitt grønt lys til 14 russiske og 11 belarusiske utøvere foran OL

    Den internasjonale olympiske komité (IOC) bekreftet lørdag OL-deltakelsen til 14 russere og 11 belarusere. De skal konkurrere som nøytrale.

    IOC etablerte i mars en gruppe som skulle gjennomgå alle utøvere med russisk og/eller belarusisk pass.

    IOC opplyser på sine nettsider at de har gitt godkjenning til 25 utøvere fra de to landene foran sommerens OL i Paris. Blant dem som har fått grønt lys er syklisten Aleksandr Vlasov. Ellers har utøvere fra turn, vektløfting og bryting fått godkjenning.

    De nøytrale utøverne vil konkurrere uten flagg og emblemer, og det vil heller ikke bli spilt nasjonalsanger. Utøvere som aktivt støtter krigen i Ukraina, får ikke delta, ei heller de som er en del av de militære styrkene i Russland eller Belarus.

    OL i Paris avvikles fra 26. juli til 11. august. (NTB)

    Switzerland IOC
    Foto: Martial Trezzini / AP
  • Tidligere Arsenal-spiss døde

    Kevin Campbell (54), som spilte over 200 kamper for Arsenal på 1990-tallet, er død.

    Arsenal opplyser om dødsfallet på X lørdag.

    Campbell ble for snaue to uker siden innlagt på sykehus. Da ble det opplyst at han var i dårlig forfatning.

    «Kevin var høyt verdsatt av alle i klubben. Alle tenker på hans venner og familie i denne tøffe tiden», skriver Arsenal lørdag.

    Campbell vant FA-cupen og ligacupen i 1993, samt den europeiske cupvinnercupen året etter med Arsenal.

    Campbell spilte også for Everton, Nottingham Forest og Leicester gjennom karrieren. Han jobbet blant annet som ekspert etter at han la opp i 2007. (NTB)

    West Bromwich Albion's Campbell battles for the ball with Portsmouth's De Zeeuw during their Premier League match at The Hawthorns
    Foto: IAN HODGSON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal