Hopp til innhold

– Vi må skjerpe oss til Danmark-kampen

Anders Bastiansen senket Slovenia med to scoringer, men mener laget må spille mye bedre om Norge skal vinne over erkerivalen Danmark søndag.

Bastiansen

Anders Bastiansen og Norge vant den viktige VM-åpningen mot Slovenia. Men han mener likevel at Norge har mye å gå på.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

  • Norge - Slovenia 3-1

– Det er viktig å vinne på en dårlig dag. Slovenia var bra – vi skal ikke ta fra dem det. Men vi må skjerpe oss til i morgen, sier Anders Bastiansen.

Norge fikk den VM-åpningen de ønsket mot Slovenia: Seier og tre utrolig viktige poeng på veien mot den tredje strake VM-kvartfinalen.

Varierende spill

Men prestasjonene varierte i løpet av kampen. De norske iskrigerne spilte en stor første periode, en dårlig midtperiode, og en nokså ujevn sisteperiode.

Tomålsscorer Anders Bastiansen og keeper Lars Haugen skal ha mye av æren for at Norge vant kampen mot nyopprykkede Slovenia.

– Det er tilfeldig at det ble to mål av meg i dag. Men det er jo ekstra gøy siden vi vinner, smiler Bastiansen og legger til:

– Nå får vi titte litt på video for å se hva vi må gjøre bedre til Danmark-kampen.

– Vanskelig førstekamp

Roy Johansen

Norges trener Roy Johansen er ikke fornøyd med prestasjonene i Slovenia-kampen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det er imidlertid ikke bare Norge som ikke spilte opp mot sitt beste i VM-åpningen. Sverige gikk fredag på et sjokktap mot Sveits, mens Finland måtte ut i ekstraomganger for å ta knekken på Tyskland.

Trener Roy Johansen mener det er litt ekstra nerver så tidlig i et mesterskap.

– Den første kampen er vanskelig. Det er sånn det er i VM-åpningen, sier Johansen.

Han mener i likhet med Bastiansen at Norge har mye å gå på til morgendagens kamp.

– Vi håper kampen i morgen blir bedre fordi vi er ikke fornøyde med prestasjonene i dag. Vi må forvente mer av hverandre – vi må være er tryggere i spillet vårt, i tillegg må vi ha en bedre defensiv innstilling, sier Johansen.

Danmark spiller i skrivende stund sin første kamp i mesterskapet mot hockeynasjonen Canada.

Intervjue med spillere og trener etter Norges 3-1 seier over Slovenia i dagens VM-kamp.

Reaksjoner etter Slovenia-kampen.

Siste nytt

  • Sjokkseier for Norris – slo Verstappen i Miami

    Lando Norris tok sin første Grand Prix-seier i Formel 1 da han vant søndagens løp i Miami foran verdensmester Max Verstappen.

    – Jeg elsker dere alle, jeg elsker dere, utbrøt en ekstatisk Lando Norris på lagradioen, sendt på Viaplay.

    Den 24-årige britiske McLaren-føreren hadde en rask bil og leverte ypperlig kjøring. Han hadde også hellet på sin side da Logan Sargeant forsvant ut av løpet og han fikk et gratis depotbesøk mens sikkerhetsbilen var ute.

    For på 29. runde krasjet Kevin Magnussen med den amerikanske hjemmefavoritten Logan Sargeant, som forsvant ut av løpet, og sikkerhetsbilen måtte ut. Det gagnet Norris, som etter å ha hatt femte startspor var i ledelse og kjørte meget raske rundetider.

    Han avverget Verstappens forsøk på å passere rett etter omstarten, og så kjørte Norris fra VM-lederen.

    Norris vant klart foran Red Bull-fører Verstappen, med Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz på de neste plassene.

    8XyRO3I6Vyo
    Foto: AFP
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal