NRK Meny

Van Gaal forsvarer stilen

Nederlands avtroppende landslagssjef Louis van Gaal så seg lørdag nødt til å forsvare måten laget hans spilte seg til VM-bronse i Brasil.

I stedet for den tradisjonelle 4-3-3-formasjonen med ballbesittende stil satset han på 5-3-2 og kontringsfotball. Det ga blant annet 5-1 over Spania, 2-0 over Chile og 3-0 over Brasil, men likevel ble han beskyldt for å bryte med nederlandske verdier.

– Vi vant på nederlandsk vis. Vi viste bare at det er flere enn én nederlandsk måte å spille fotball, sa han.

– Vi greide å vise noe som er ganske nytt i Nederland, med spillere som samarbeider så bra som mine gjorde. En trener må arbeide med kvalitetene som finnes i troppen, og det klaffet. Vi ble riktignok ikke verdensmester, men vi var veldig, veldig nær.

(NTB)

FBL-WC-2014-MATCH63-BRA-NED
Foto: VANDERLEI ALMEIDA / Afp

Siste nytt

 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal