Van Gaal forsvarer stilen

Nederlands avtroppende landslagssjef Louis van Gaal så seg lørdag nødt til å forsvare måten laget hans spilte seg til VM-bronse i Brasil.

I stedet for den tradisjonelle 4-3-3-formasjonen med ballbesittende stil satset han på 5-3-2 og kontringsfotball. Det ga blant annet 5-1 over Spania, 2-0 over Chile og 3-0 over Brasil, men likevel ble han beskyldt for å bryte med nederlandske verdier.

– Vi vant på nederlandsk vis. Vi viste bare at det er flere enn én nederlandsk måte å spille fotball, sa han.

– Vi greide å vise noe som er ganske nytt i Nederland, med spillere som samarbeider så bra som mine gjorde. En trener må arbeide med kvalitetene som finnes i troppen, og det klaffet. Vi ble riktignok ikke verdensmester, men vi var veldig, veldig nær.

(NTB)

FBL-WC-2014-MATCH63-BRA-NED
Foto: VANDERLEI ALMEIDA / Afp

Siste nytt

 • Slik blir cupkvartfinalene

  Kvartfinalene i cupen ble akkurat trukket på NRK. De spilles slik:

  KFUM Oslo–Odd, Ranheim–Fram Larvik, Mjøndalen–Haugesund og Aalesund–Viking.

  Cupkamp mellom Viking og Stabæk.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Grøvdal klarte VM-kravet

  Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i kveld sesongens første 5000-meter, og hun hadde full kontroll på VM-kravet (15:22). Grøvdal ble nummer to i et stevne i Polen med tiden 15:09.51. Etiopiske Debash Desta var to sekunder raskere enn den norske jenta.

  Grøvdal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Knallstart for Carlsen

  Magnus Carlsen brukte kun 23 trekk på å slå Anish Giri i åpningspartiet av Grand Chess Tour-turneringen i Zagreb. Nordmannen har nå 69 strake partier uten tap. Det har stormet rundt Carlsen de siste dagene.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal