Hopp til innhold

Været ødela for hopprennet

Hele åtte ganger ble rennet utsatt. Til slutt bestemte juryen seg for å avlyse åpningsrennet.

Germany Ski Jumping Four Hills

Kraftig vind og tett snøvær i Oberstdorf gjorde det vanskelig å gjennomføre hopprennet.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Det første rennet i den 63. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuken ble stoppet etter at 11 hoppere hadde satt utfor. Tett snøvær og kraftig vind ødela. Det er første gang åpningsrennet i hoppuka ikke har blitt gjennomført.

Saken fortsetter under videobildet:

Krauss får problemer i svevet

SE VIDEO: Sterk vind gjorde det vanskelig for tyske Marinus Kraus.

Juryen har bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk på å gjennomføre åpningsrennet i hoppuka i Oberstdorf mandag. Rennstart er satt til klokken 17.30. Dersom det ikke lar seg gjennomføre, er to renn i Garmisch-Partenkirchen alternativet.

Stöckl enig med juryen

Tre ganger i hoppuke-historien er renn blitt avlyst. I 1956 ble rennet i Bischofshofen strøket på grunn av snømangel. I 1979 ble nyttårsrennet utsatt en dag, mens fønvind i Innsbruck i 2008 gjorde at rennet ble flyttet til Bischofshofen.

Dagens renn i Oberstdorf er det første hoppukerennet som er blitt utsatt på grunn av sterk vind.

Landslagstrener Alexander Stöckl mente det var riktig avgjørelse å avlyse hopprennet.

Det ble ikke noe bedre vær. Det var mye vind og veldig varrierende på kulen og nederst i bakken. Det var på grensen til å være farlig, sier Stöckl til NRK.no.

Se hele intervjuet med Stöckl her:

Dette sier Alexander Stöckl etter at hopprennet i Oberstdorf ble avlyst.

SE VIDEO: Landslagstrener Alexander Stöckl enig med juryen.

Av og på bommen

Arrangørene i Oberstdorf utsatte rennstart flere ganger i håp om bedre forhold. Halvannen time forsinket ble hopprennet endelig satt i gang. Men det var kun japanske Junshiro Kobayash som fikk hoppe, før juryen igjen besluttet å utsette rennet en halvtime. Etter ytterligere utsettelser og at flere hoppere ble vinket av og på bommen, besluttet juryen og avlyse rennet.

– Det er vanskelig når utøverne må inn og ut tre-fire ganger på rad. Det er veldig krevende, sier landslagssjef Stöckl.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen mener juryen gjorde en veldig god jobb under hopprennet.

– I dag var det kun forsvarlig å sende hoppere ut i korte perioder, noe de også klarte. Jeg vet det er lett å kritisere, men de som sitter i juryen har mange forhold de skal ta hensyn til. Vi får heldigvis en ny sjanse her i Oberstdorf i morgen og har en offensiv gjeng som gleder seg, sier Bråthen til NRK.

Anders Jacobsen var eneste norske som fikk satt utfor bakken i Oberstdorf. Se video av hoppet her:

Anders Jacobsen hopper 127,5 meter. Et bra hopp fra Jacobsen som har ventet lenge på bommen under vanskelige værforhold.

SE VIDEO: Anders jacobsen satt lenge å ventet på bommen, og gjennomførte et godkjent hopp. Han hoppet 127.5 meter.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal