Uvær kan ha avgjort hoppuka-laget: – Utrolig bittert å miste plassen

Disse sju blir etter all sannsynlighet med til den tysk-østerrikske hoppuka.

Ingvaldsen

Ole Marius Ingvaldsen (bildet) ga opp håpet om å bli med til hoppuka etter at Vegard Swensen slo ham med ti poeng i Kontinentalcupen. Her svever Ingvaldsen under kvalifiseringen til verdenscuprennet i Lillehammer i desember 2011.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Stöckl

Landslagssjef Alexander Stöckl offentliggjør hoppuka-laget fredag.

Foto: Lovric, Primoz / NTB scanpix

– Det var utrolig bittert at det ikke ble renn i Lahti, fordi da fikk vi ikke fikk hoppet skikkelig om hoppuka-plassen. Da rennet ble avlyst, ga jeg opp håpet om å få bli med til hoppuka, sier Ole Marius Ingvaldsen (27) til NRK.no.

Ingvaldsen måtte nemlig se seg slått med kun ti poeng av Vegard Swensen (26) i Kontinentalcupen.

Swensens fjerdeplass sikret Norge én ekstra plass i hoppuka, og dermed får 26-åringen trolig være med i hoppuka for aller første gang.

Men det var tilfeldighetene som gjorde at Swensen sikret plassen: Kvoten gis kun til de tre beste nasjonene i Kontinentalcupen, men siden Østerrike kapret både første- (Stefan Kraft) og tredjeplass (David Zauner), ble Swensen og Norge tildelt kvoten.

Sterk vind stanset rennet

I tillegg ble det siste Kontinentalcup-rennet i Lahti 15.-16. desember avlyst på grunn av sterk vind. Dermed mistet Ole Marius Ingvaldsen (27) muligheten til å kapre kvoten.

– Det er klart det er skuffende å miste sjansen i år, fordi jeg har hatt en drøm om å få være med, sier Ingvaldsen.

Landslagssjef Alexander Stöckl har tatt med seg sju av landslagshopperne, deriblant Vegard Swensen, til tyske Oberstdorf for å finpusse formen før hoppuka åpner 30. desember.

Stöckl sier til NRK.no at Ingvaldsen fortsatt har muligheten til å bli med.

– Jeg sammenligner hoppene her med resultatene fra de som deltar i Kontinentalcupen. Ingvaldsen har vært på det samme nivået Vegard Swensen. Jeg vet at Ingvaldsen er på samme nivå, og at han har stor kapasitet i store bakker, sier Stöckl, og legger til:

Swensen

Vegard Swensen får etter all sannsynlighet bli med til hoppuka for første gang. Her har han nettopp vært førstemann til å hoppe i Vikersund da bakken åpnet i 2011.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er Swensen og Ingvaldsen som kniver om den siste plassen.

– Unner ham opplevelsen

Ingvaldsen tror imidlertid ikke på landslagssjefen når han sier at han ikke har bestemt seg.

– Nei, det er ganske opplagt at det er Swensen som blir med. Det var han som sikret kvoten, sier Ingvaldsen.

Kvoteplassen blir vanligvis gitt til hopperen som sikret den.

– Jeg unner Swensen opplevelsen. Det blir en artig utfordring for ham, sier Ingvaldsen.

I tillegg til Vegard Swensen, ble de seks verdenscuphopperne Anders Bardal, Anders Fannemel, Rune Velta, Tom Hilde, Anders Jacobsen og Andreas Stjernen tatt med til treningssamling i Oberstdorf.

Alle skal være klare for hoppuka.

Landslagssjef Alexander Stöckl skal offentliggjøre laget til hoppuka på en pressekonferanse fredag klokken 17.00.

Siste nytt

 • Brann går glipp av 3,7 millioner

  Brann får ikke tilbake nærmere fire millioner kroner i koronastøtte etter at en klage på Lotteritilsynets vedtak er blitt avslått, skriver Bergensavisen.

  Brann mente å ha tapt 10.380.166 kroner i forbindelse med arrangement, hovedsakelig hjemmekamper, under den koronastengte perioden. Med rett til 70 prosent av dette, altså drøyt 7,2 millioner, var det dette Brann mente klubben skulle ha, skriver avisen.

  I alt trekkes det 3,7 millioner kroner, penger staten beholder etter vedtaket i Lotteritilsynet.

  Brannledelsen uttaler seg om skandalen.
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Zlatan med i Sveriges VM-tropp

  Zlatan Ibrahimovic er tatt ut i Sveriges tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Kosovo og Hellas til tross for skadeproblemer. 39-åringen har vært den siste tiden vært plaget av en akillesskade og har vært ute i flere kamper i høst.

  World Cup Qualifiers Europe - Group B - Kosovo v Sweden
  Foto: Laura Hasani / Reuters
 • Sikter mot tilskuerrekord i EM

  Spania planlegger for 68.000 tilskuere i finalekampene i EM-sluttspillet i håndball for menn i 2028. Tilskuerfesten vil i så fall finne sted på Atletico Madrids hjemmebane. Det er den spanske avisen Marca som melder dette.

  Verdensrekorden for tilskuere på en håndballkamp er 44.189 og ble satt i en kamp mellom Rhein-Neckar Löwen og Hamburg i 2014. Spanjolene søker om mesterskapet sammen med Portugal, og tildelingen skjer i november. Også Norge, Sverige og Danmark søker om mesterskapet i 2028.

  Håndball EM herrer 2020
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal