NRK Meny
Normal

Usain Bolt skadet

Usain Bolt har pådratt seg en akillesskade, og står over Diamond League-stevnet i New York.

ATHLETICS/

Usain Bolt, her under 300 meter i Ostrava, står over stevnet i New York.

Foto: PETR JOSEK / Reuters

Verdens raskeste mann ga arrangørene av stevnet beskjed om forfallet på mandag, melder iaaf.org.

Bolt sliter med en øm akillessene.

- Jeg utviklet stivhet i akillesen min forrige uke, og oppsøkte medisinsk hjelp. Etter nøye avveiing hos Dr. Hans Müller-Wohlfahrt på hans klinikk i München har jeg blitt anbefalt å ta en pause på to til tre uker for å unngå ytterligere skade, uttaler Bolt.

Bolt har tidligere sagt at han ikke forventer å løpe like fort i år som i fjor, i og med at det ikke er noe mesterskap i år. Nå, med en skade i begynnelsen av sesongen, spørs det om tidene ikke blir svakere enn forventet.

- Fortsatt bra stevne

Stevnet i New York er det sjette i sitt slag, og skulle inkludere 26 OL- og VM-mestere. Stevnet er årets femte Diamon League-stevne.

- Vi håper alt det beste for Usain. Det nye Diamond League-formatet har gjort det mulig for oss å sette sammen et verdensklassefelt i alle disipliner, så friidrettsfans vil fortsatt oppleve det beste av sporten vi noen gang har sett i New York, sier stevnedirektør Mark Wetmore.

Skuffer fansen

Bolt hadde sett fram til å møte fansen i verdensmetropolen.

- Dessverre mister jeg stevnet. Jeg er klar over skuffelsen for tilhengere i New York og andre steder i verden, men jeg håper å komme tilbake til New York så fort som mulig, sier Bolt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Gir presidenten full tillit

  Regionlederne og styret i Norges Cykleforbund møttes lørdag på Gardermoen, hvor de økonomiske ringvirkningene av sykkel-VM ble diskutert. Seks av de sju regionlederne stilte seg bak et vedtak om å gi full tillit til presidenten og styret. – Det er helt avgjørende for jobben videre, sier president Harald Tiedemann Hansen til NRK.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund