Usain Bolt skadet

Usain Bolt har pådratt seg en akillesskade, og står over Diamond League-stevnet i New York.

ATHLETICS/

Usain Bolt, her under 300 meter i Ostrava, står over stevnet i New York.

Foto: PETR JOSEK / Reuters

Verdens raskeste mann ga arrangørene av stevnet beskjed om forfallet på mandag, melder iaaf.org.

Bolt sliter med en øm akillessene.

- Jeg utviklet stivhet i akillesen min forrige uke, og oppsøkte medisinsk hjelp. Etter nøye avveiing hos Dr. Hans Müller-Wohlfahrt på hans klinikk i München har jeg blitt anbefalt å ta en pause på to til tre uker for å unngå ytterligere skade, uttaler Bolt.

Bolt har tidligere sagt at han ikke forventer å løpe like fort i år som i fjor, i og med at det ikke er noe mesterskap i år. Nå, med en skade i begynnelsen av sesongen, spørs det om tidene ikke blir svakere enn forventet.

- Fortsatt bra stevne

Stevnet i New York er det sjette i sitt slag, og skulle inkludere 26 OL- og VM-mestere. Stevnet er årets femte Diamon League-stevne.

- Vi håper alt det beste for Usain. Det nye Diamond League-formatet har gjort det mulig for oss å sette sammen et verdensklassefelt i alle disipliner, så friidrettsfans vil fortsatt oppleve det beste av sporten vi noen gang har sett i New York, sier stevnedirektør Mark Wetmore.

Skuffer fansen

Bolt hadde sett fram til å møte fansen i verdensmetropolen.

- Dessverre mister jeg stevnet. Jeg er klar over skuffelsen for tilhengere i New York og andre steder i verden, men jeg håper å komme tilbake til New York så fort som mulig, sier Bolt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Landskamper uten publikum

  Tirsdag bekreftet Norges Fotballforbund (NFF) at Norge – Serbia og resten av høstens hjemmelandskamper spilles for tomme tribuner, på grunn av koronasituasjonen, melder NTB. NFF opplyser at alle som har kjøpt billetter til Serbia-kampen, eller har sesonghefter, vil få pengene tilbake.

  4ORpQlTxhXA
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Lege innrømmet dopingpraksis

  Legen som står i sentrum for dopingskandalen som ble avdekket under ski-VM i Seefeld, Mark Schmidt, innrømmer ifølge NTB at han hjalp utøvere med å dope seg i en årrekke.

  I en uttalelse lest opp i retten tirsdag sa legen at hans praksis i hovedsak var rettet mot vinteridrettsutøvere og syklister. Han navnga samtidig ikke noen av utøverne han skal ha hatt på klientlisten.

  cPkKsIiq5ts
  Foto: PETER KNEFFEL / AFP
 • Ingebrigtsen dropper VM

  Jakob Ingebrigtsen (20) stiller ikke i VM i halvmaraton i polske Gdyna 17. oktober. Det gjør heller ingen andre norske utøvere, bekrefter sportssjef Erlend Slokvik i Norges Friidrettsforbund overfor NRK.

  Norge bestemte tidlig å ikke sende en offisiell tropp til VM, men holdt døra åpen for at enkeltutøvere kunne delta i privat regi. Under NM i Bergen forrige helg antydet Gjert Ingebrigtsen at det kunne være aktuelt for Jakob Ingebrigtsen.

  - Alltid en mulighet, men sannsynligheten tror jeg er veldig lav, sa Jakob Ingebrigtsen selv den gangen.

  Nå er det ikke lenger en mulighet, etter at påmeldingsfristen gikk ut mandag. Ifølge Slokvik vil koronasituasjonen avgjøre om Ingebrigtsen blir å se i andre gateløp i høst.

  NM friidrett 2020
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal