NRK Meny
Normal

USA forsvarte OL-gullet

I ekstraomgangene fikk USA målet de trengte for å vinne fotball-gull over Brasil.

OL-finale USA-Brasil
Foto: Petr David Josek / AP

Det var målløst etter full tid av finalen mellom de to storlagene innen kvinnefotball, USA og Brasil.

Men i 1. ekstraomgang - i kampens 96. minutt - kom målet som ga USA seieren.

Tøft spill

USAs midtbanespiller Carli Lloyd ble den store helten da hun klarte å lure Brasils keeper Barbara med et skudd fra skrå vinkel. Når USA i tillegg klarte å motstå et til tider enormt press fra de brasilianske spillerne, anført av superstjernene Marta og Cristiane, holdt det til seier.

Kampen var preget av mye tøft fysisk spill, og USAs høyreback Heather Mitts var nær å få sitt andre gule kort i kampen etter å ha klippet ned Daniela bakfra.

Presset hardt på overtid

Mot slutten av 2. ekstraomgang hadde USA muligheten til å punktere kampen og gå opp til 2-0, men ballen gikk i stolpen. I kampens siste to-tre minutter var Brasil nær scoring ved tre ulike muligheter. Men til tross for at Pelé satt på tribunen og fulgte med, misbrukte laget sjansene til å i det minste skaffe seg straffesparkkonkurranse.

Dermed forsvarte USA OL-gullet sitt fra Athen-OL i 1994. Samtidig fikk USA revansje etter det sure 0-4-tapet mot Brasil i semifinalen i forrige VM.

Tyskland tok bronse etter å ha slått Japan i bronsefinalen.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal