Hopp til innhold

USA forsvarte OL-gullet

I ekstraomgangene fikk USA målet de trengte for å vinne fotball-gull over Brasil.

OL-finale USA-Brasil
Foto: Petr David Josek / AP

Det var målløst etter full tid av finalen mellom de to storlagene innen kvinnefotball, USA og Brasil.

Men i 1. ekstraomgang - i kampens 96. minutt - kom målet som ga USA seieren.

Tøft spill

USAs midtbanespiller Carli Lloyd ble den store helten da hun klarte å lure Brasils keeper Barbara med et skudd fra skrå vinkel. Når USA i tillegg klarte å motstå et til tider enormt press fra de brasilianske spillerne, anført av superstjernene Marta og Cristiane, holdt det til seier.

Kampen var preget av mye tøft fysisk spill, og USAs høyreback Heather Mitts var nær å få sitt andre gule kort i kampen etter å ha klippet ned Daniela bakfra.

Presset hardt på overtid

Mot slutten av 2. ekstraomgang hadde USA muligheten til å punktere kampen og gå opp til 2-0, men ballen gikk i stolpen. I kampens siste to-tre minutter var Brasil nær scoring ved tre ulike muligheter. Men til tross for at Pelé satt på tribunen og fulgte med, misbrukte laget sjansene til å i det minste skaffe seg straffesparkkonkurranse.

Dermed forsvarte USA OL-gullet sitt fra Athen-OL i 1994. Samtidig fikk USA revansje etter det sure 0-4-tapet mot Brasil i semifinalen i forrige VM.

Tyskland tok bronse etter å ha slått Japan i bronsefinalen.

Siste nytt

 • Tottenham-profil må opereres

  Tottenhams høyreback Emerson Royal må belage seg på en lengre periode på sidelinjen etter å ha skadet menisken i det venstre kneet på landslagssamling med Brasil.

  London-klubben skriver på sine hjemmesider at brasilianeren skal opereres innen kort tid, før rehabiliteringen starter.

  Det er usikkert når 24-åringen returnerer til fotballbanen.

  Sent søndag kveld offentliggjorde Tottenham at Antonio Conte er ferdig som klubbens hovedtrener. Christian Stellini tar over ansvaret ut sesongen.

  Tottenham ligger på 4.-plass i Premier League, to poeng foran Newcastle på plassen bak. Sistnevnte har imidlertid to kamper mindre spilt.

  Emerson Royal
  Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters
 • Sverige innkaller til pressekonferanse etter landslagssjefens utskjelling

  Det svenske fotballforbundet har innkalt til pressekonferanse klokken 13. Der skal landslagssjef Janne Andersson være til stede. Han har det siste døgnet vært i hardt vær etter en feide med Viaplay-ekspert Bojan Djordjic.

  – Janne må be om unnskyldning til Bojan. De må sette seg ned og løse det her. Hvis han ikke gjør det, så synes jeg han skal gå av, sier tidligere Sverige-spiller Johan Elmander til SVT.

  Feiden startet ved at Andersson slo hardt tilbake mot fotballekspert Bojan Djordjic etter å ha fått spørsmål om hvorfor ikke Jesper Karlsson fikk spille mer.

  Brennhete Karlsson har herjet for AZ Alkmaar de siste ukene, men 24-åringen fikk totalt åtte minutter på banen under kampene mot Belgia og Aserbajdsjan.

  Andersson stilte først spørsmål tilbake om hvem som ikke skulle spilt. Da eskalerte krangelen, hvor Djordjic fortalte Andersson at «du representerer 10 millioner mennesker». Treneren svarte med å spørre «hvem representerer du?».

  – Sverige så klart, svarte Djordjic.

  – Du snakker for mye akkurat nå, fordi du blir aggressiv. Hvorfor? Hvem skal jeg ellers representere? Hvilket annet land? Serbia? Er det du forsøker å si? Jeg representerer deg like mye som alle andre. Dette svaret kommer jeg ikke til å glemme. Det er dårlig. Det er ganske lavmål av en landslagssjef å si det du sa nå, sa Viaplay-eksperten.

  Janne Andersson
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Brann har signert australsk landslagsspiss

  Brann har forsterket troppen med Larissa Crummer (27) fra det australske laget Brisbane Roar, bekrefter klubben på egen nettside.

  – Jeg er utrolig glad for å være her. Jeg har bare hørt positivt om klubben, og gleder meg til å spille i Norge og til å bli kjent med laget, sier hun.

  Som spiller beskriver hun seg slik:

  – Jeg er en høy, sterk og veldig fysisk spiller. Som spiller ser jeg alltid etter bakrom og er god i kombinasjonsspill. Jeg har alltid lyst til å vinne, og gir alt for laget. I Brann ønsker jeg å vinne trofeer og utvikle meg videre som spiller.

  Denne sesongen har hun spilt 15 kamper og scoret fire mål for Brisbane Roar. 27-åringen står med 33 kamper for Australia. (NRK/NTB)

  NM-finale fotball 2022: Brann – Stabæk (3-1)
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste