– En naturlig avslutning

Pål Anders Ullevålseter sier han ikke lenger er motivert til å kjøre maratonløpet Rally Dakar.

Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter har kjørt sitt siste Rally Dakar.

Foto: SCANPIX

Pål Anders Ullevålseter annonserte i dag at han er ferdig med Rally Dakar, etter å ha kjørt løpet hver eneste sesong siden 2002. Det meldte TV2 tidligere i dag.

Ullevålseter sier til NRK at det er en svært deilig følelse å være ferdig med rittet for godt.

Det er en naturlig avslutning. Det er mange som er opptatt av å gi seg på topp, men hvis jeg for eksempel hadde gitt meg etter andreplassen i 2010, hadde jeg fortsatt vært sugen og angret på at jeg ikke hadde kjørt mer. Men nå er jeg helt ferdig med det, så det er bare deilig.

– Toget har gått

Andreplassen i 2010 er det beste Ullevålseter har prestert i rittet, i tillegg til blant annet en fjerdeplass og en femteplass. Han synes likevel ikke det er surt at førsteplassen har unngått han.

– Nei, det er jo ikke det. Det har jo vært målet hele tiden, men sånn ble det aldri, jeg ble aldri god nok, og det som har skjedd nå er at toget har gått veldig på utstyrsfronten. Før kunne jeg kanskje ha den beste sykkelen i depotet, men nå er det nesten umulig for meg å henge med.

Farlig ritt

Ullevålseter måtte bryte årets utgave av Rally Dakar allerede på andre etappe. Rallyet er kjent for å være et av de mest brutale og farlige rittene i verden, og har siden 2009 blitt kjørt i Sør-Amerika grunnet konflikter i mange av de afrikanske landene rittet opprinnelig gikk gjennom.

– Folk synes løpet er farlig. og det er det jo. Men sikkerheten der er enorm i forhold til det vi driver med, sier Ullevålseter.

Siste nytt

 • Nederland til sluttspel

  Nederland scora to gonger på dei siste fem minutta, og 2-2 mot Tyskland var nok til å ta den siste plassen i "final four" som skal kjempe om sigeren i nasjonsligaen neste sommar.

  Dei tre andre er England, Portugal og Sveits.

 • – Ikke vanskelig å droppe Johansen

  – Var det vanskelig å sette Stefan Johansen ut? ble Lars Lagerbäck spurt på pressekonferansen.

  – Nei. Han vurderte at han ikke kunne spille mer enn 20-30 minutter. Han har noe rart i sin muskulatur. Vi hadde satt ham inn om vi hadde behøvt ham, sa landslagssjefen.

 • Beste sesong på 89 år

  Med 2-0 over Kypros har Norges landslag avsluttet sin beste sesong siden 1929. På ti kamper har laget et poengsnitt på 2,50.

  I 1929 var snittet 2,60, men da spilte Norge bare 5 kamper. 2,50 er tangering av 1934-sesongen.

  Ola Kamara Scorer
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal