NRK Meny
Normal

– En naturlig avslutning

Pål Anders Ullevålseter sier han ikke lenger er motivert til å kjøre maratonløpet Rally Dakar.

Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter har kjørt sitt siste Rally Dakar.

Foto: SCANPIX

Pål Anders Ullevålseter annonserte i dag at han er ferdig med Rally Dakar, etter å ha kjørt løpet hver eneste sesong siden 2002. Det meldte TV2 tidligere i dag.

Ullevålseter sier til NRK at det er en svært deilig følelse å være ferdig med rittet for godt.

Det er en naturlig avslutning. Det er mange som er opptatt av å gi seg på topp, men hvis jeg for eksempel hadde gitt meg etter andreplassen i 2010, hadde jeg fortsatt vært sugen og angret på at jeg ikke hadde kjørt mer. Men nå er jeg helt ferdig med det, så det er bare deilig.

– Toget har gått

Andreplassen i 2010 er det beste Ullevålseter har prestert i rittet, i tillegg til blant annet en fjerdeplass og en femteplass. Han synes likevel ikke det er surt at førsteplassen har unngått han.

– Nei, det er jo ikke det. Det har jo vært målet hele tiden, men sånn ble det aldri, jeg ble aldri god nok, og det som har skjedd nå er at toget har gått veldig på utstyrsfronten. Før kunne jeg kanskje ha den beste sykkelen i depotet, men nå er det nesten umulig for meg å henge med.

Farlig ritt

Ullevålseter måtte bryte årets utgave av Rally Dakar allerede på andre etappe. Rallyet er kjent for å være et av de mest brutale og farlige rittene i verden, og har siden 2009 blitt kjørt i Sør-Amerika grunnet konflikter i mange av de afrikanske landene rittet opprinnelig gikk gjennom.

– Folk synes løpet er farlig. og det er det jo. Men sikkerheten der er enorm i forhold til det vi driver med, sier Ullevålseter.

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal