Hopp til innhold

Ukjent sveitser jublet hemningsløst da han tok sin første pallplass

INNSBRUCK/OSLO (NRK): Både gull- og sølvvinnerne ble satt i skyggen av bronsen til sveitsiske Killian Peier. For hopperen som aldri hadde vært på pallen, jublet som om det skulle vært gull da medaljen var sikret.

VIDEO: Se Peiers feiring etter VM-bronsen.

Det var en svært spent Peier som stod og ventet på at poengene skulle dukke opp på skjermen. Som siste hopper utfor ventet 23-åringen på om det ble pallplass eller ikke.

I det tretallet dukket opp på skjermen og poengene var klare brøt Peier ut i ellevill jubel og blir lagt i bakken av lagkamerater som var vel så glade som bronsevinneren selv.

– Det tok utrolig lang tid før resultatet kom og jeg ble så glad når jeg så tretallet. Jeg tror ikke jeg har innsett det helt enda, sa en veldig fornøyd Peier til NRK, og legger til at det er en helt vill følelse.

– Det betyr mye. Jeg tror jeg fortsatt ikke har innsett det. Det er mye jobb som ligger bak og jeg har måttet være tålmodig.

Både Peier selv og lagkameratene ropte inn i kameraet, i det gullvinner Markus Eisenbichler fikk gratulasjonsklemmer av de andre hopperne.

Inspirert av Amman

Sveitseren er relativt ukjent for de fleste, men etter dagens bronsemedalje er det kanskje flere som vil huske han. Han debuterte i verdenscupen i 2014, og har tidligere aldri vært på pallen i stor bakke. Hans beste plassering stor bakke i VM, er en 30.-plass i Falun i 2015.

En av Peiers store forbilder er landsmann Simon Ammann, som tok VM-gull i stor bakke i 2007 og som har fire OL-medaljer. Bronsevinneren sier det er stort å være i samme mesterskap som han.

– Han er grunnen til at jeg ble en skihopper og det er vilt å være her sammen med han. Fantastisk følelse, sier Peier.

Og på spørsmål om hvordan han skal feire bragden, svarer han enkelt.

– Jeg vet ikke enda, men sannsynligvis et glass vin og en god dessert.

KNEKKER SKOEN: Her knekker skoen til Forfang i det han lander det første hoppet. Det var også i dette hoppet at han fikk vondt i leggen.

Skotrøbbel

Det blir nok ikke like mye feiring for de norske gutta. Johann André Forfang lå på delt femteplass etter første omgang.

Forfang haltet litt etter det første hoppet, etter en hard landing der skoen slo i leggen.

– Skoen min knakk i landingen, så vi var nødt til å sage i stykker skoen på toppen i pausen og bytte ut med titan. Så det var litt dramatikk oppå der, sier Forfang.

Det ble til slutt en syvendeplass på Forfang, og Robert Johansson havnet like bak på åttendeplass.

– Det er kjedelig. Jeg hoppet mine to beste hopp her nede til nå, og det er en positiv prosess jeg bare må ta med meg videre, sier en litt skuffet Forfang.

Men det var for Stjernen det ble verst. Han landet nemlig på 102 meter i finaleomgangen, og endte helt sist i konkurransen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kaptein Mbappé herjet

  Kylian Mbappé feiret sin første kamp som kaptein for Frankrike med to mål da Nederland ble knust 4-0 i den første kampen i EM-kvalifiseringen i fotball.

  Mbappé scoret vertenes tredje mål allerede etter 20 minutter. Da hadde Antoine Griezmann og Dayot Upamecano sørget for 2-0-ledelse etter åtte minutter. Med tre minutter igjen av ordinær tid fintet Mbappé ut to Nederland-forsvarere før han hamret ballen i hjørnet.

  Paris Saint-Germain-stjernen ble nylig valgt ut som landslagets nye kaptein etter at keeper Hugo Lloris ga seg.

  Nederland slet stort og greide aldri å sette det franske forsvaret på nevneverdige prøver. På overtid fikk de straffe, men Memphis Depay ble stoppet av Mike Maignan. (NTB)

  France Netherlands Euro 2024 Soccer
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Lukaku-hattrick da Belgia slo Sverige

  Romelu Lukaku scoret alle målene da Belgia fikk en kjempeåpning i EM-kvalifiseringen i fotball med 3-0-seier over Sverige på bortebane fredag.

  Dermed fikk Domenico Tedesco en strålende debut som Belgia-trener. Tysk-italieneren tok over for Roberto Martínez, som ikke forlenget sin kontrakt etter et skuffende VM i fjor. Martinez trener nå det portugisiske landslaget.

  Lukaku stusset først inn 1-0 like før pause, før han tidlig i 2. omgang doblet ledelsen da ballen gikk via standfoten hans og i nettet. Begge gangene hadde Dodi Lukebakio målgivende pasning. Lukebakio var svært aktiv og god for Belgia fram til han ble byttet ut etter en times spill.

  Med ti minutter igjen fullbyrdet Lukaku hattricket etter å ha blitt spilt fri foran åpent mål. Spissen ble byttet ut like etterpå.

  Sverige slet med å komme à jour med Belgia i banespillet og skapte ikke de største sjansene. Til slutt ble det en komfortabel kvalifiseringsåpning for Belgia og Lukaku.

  Zlatan Ibrahimovic fikk spille de siste 20 minuttene mot Belgia. Veteranspissen har nylig kommet tilbake fra en kneskade og ble som 41-åring tidenes eldste til å spille i en EM-kvalifisering i fotball. (NTB)

  Romelu Lukaku
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Norge rett til semifinale i curling-VM

  Norges curlingkvinner slo Tyskland 6-3 og tok seg med det direkte til semifinalen i VM i svenske Sandviken.

  Med norsk seier, samt at Sverige tapte for Danmark, tok skip Marianne Rørvik og hennes lag den siste semifinaleplassen bak gullfavoritt Sveits.

  Norge hadde overtaket i store deler av kampen mot Tyskland og vant til slutt 6-3. VM-vert Sverige måtte tåle 4-9-tap for Danmark, og dermed kunne det norske laget juble for avansement til semifinale.

  Det norske laget består av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye.

  Etter to poengløse omganger tok Norge to poeng i den tredje omgangen. Tyskland tok ett i den femte, men Norge ledet 3-1 etter seks av ti omganger.

  Etter åttende omgang hadde det norske laget økt ledelsen til 5-2, og kampen var langt på vei avgjort.

  De to beste etter grunnspillet gikk rett semifinale. Lag tre møter lag seks, mens lag fire møter lag fem i kampen om de to siste semifinaleplassene. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste