Hopp til innhold

Ufortjent belgisk seier over Canada

De røde djevlene var forhåndsfavoritter, selv med Romelu Lukaku på skadebenken, men de fikk tøff motstand fra kanadierne.

– Jeg er ikke fornøyd med prestasjonen, men vi kommer til å bli bedre. Det var viktig å vinne den første kampen. Vi spilte ikke bra, og samtidig var Canada veldig bra. Det er et skikkelig lag, sa kampens eneste målscorer, Michy Batshuayi, etter kampen.

Sist Canada spilte i fotball-VM var Canadas eldste spiller, kaptein Atiba Hutchinson (39), tre år gammel. Da endte kanadierne med null mesterskapsmål.

Det var skyhøyt tempo innledningsvis i kampen, og kanadierne presset på.

Canada ropte etter straffe i det åttende minutt, men dommer Janny Sikazwe, som tidligere har vært kjent for å blåse av kamper for tidlig, lot spillet gå videre før han fikk VAR på øret. Det var tydelig hands på Yannick Carrasco og Alphonso Davies fikk en gyllen mulighet til å bli historisk da Canada fikk straffespark.

Presset ble likevel for stort. Davies skøyt løst og Thibaut Courtois reddet straffen lett.

– Det var et stort øyeblikk. Du bærer vekten av en nasjon, 36 år med venting, så jeg er veldig stolt over at han tok opp ballen og prøvde. Det var bare ikke kvelden hans i kveld. Courtois er også en god keeper, sa den kanadiske treneren John Herdman etter kampen.

Canada skapte det aller meste i første omgang. Belgia slet oppover, men hadde to større sjanser da omgangen var halvspilt, med Thorgan Hazard i føringen.

Stjernespilleren Kevin De Bruyne var svært anonym og da han først bidro, sentret han flere feilpasninger.

Kanadierne fortsatte å presse oppover og hadde tre farlige angrep på rad, hvor Davies, Hutchinson og Johnston alle var nære på å sette inn Canadas første VM-mål.

I det 38. minutt skrek kanadierne igjen på straffe. Belgias Axel Witsel felte kanadiske Richie Laryea, men den omdiskuterte dommeren dømte utspark. VAR overprøvde videobildene, men det blir ikke et nytt straffespark til kanadierne.

Like etter benyttet Lukaku-vikaren, Batshuayi, en langpasning fra Toby Alderweireld og sendte Belgia, ufortjent, i ledelsen før pausen.

I andre omgang bidro belgierne til flere sjanser, men kanadierne var fortsatt sultne.

Canada bød på fart og vilje, men de gode avslutningene uteble.

Sluttminuttene bød på flere store muligheter for kanadierne, men kampen endte 1-0 til Belgia. Canada står dermed fortsatt uten mål i VM-sammenheng.

Selv om belgierne gikk seirende ut av kampen har de i motsetning til spanjolene som møtte Costa Rica tidligere på onsdag, ikke briljert.

Davies
Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Siste nytt

 • Arctic Race til Nordkapp i 2023

  Arctic Race of Norway skal i 2023 avsluttes med en etappe til Nordkapp. Alle etappene skal gå nord for Kautokeino.

  2023-etappene ble presentert i Alta onsdag formiddag. Rittet feirer tiårsjubileum.

  1. etappe går fra Kautokeino til Alta, før sykkeleliten fortsetter derfra til Hammerfest. På 3. etappe går turen til Havøysund, før siste etappe går fra Kvalsund og til Nordkapp.

  Rittets første sammenlagtvinner og nå ambassadør, Thor Hushovd, gleder seg til rittets start. Hushovd tror det kan bli en episk avslutning av jubileumsutgaven av Arctic Race of Norway.

  – Den siste etappen går langs noe av det flotteste Norge har å by på av brutal og storslagen natur. De siste 25 kilometerne ut mot Nordkapp kommer imidlertid til å bli beintøffe. Her vil garantert de beste klatrerne angripe og gi alt av det som er igjen av krefter etter fire harde etapper, sier sykkelprofilen.

  Målgang på fjerde etappe er på Nordkapplatået. DSM-rytter Andreas Leknessund er tittelforsvarer. I fjor gikk rittet fra Mo i Rana til Trondheim. (NTB)

  Arctic race 2022, etappe 4, Trondheim.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Senegal fikk bot av Fifa

  Senegals fotballforbund er ilagt en bot på rundt 100.000 kroner for å ha brutt pressekonferansereglene i VM. De stilte uten spiller.

  Boten er helt lik den Tyskland fikk da kun trener Hansi Flick møtte opp til pressekonferansen foran Spania-kampen. Det begrunnet han med at han ville spare spillerne for den lange reiseveien til pressesenteret i Qatar før trening.

  Før den viktige og avgjørende puljekampen mot Ecuador stilte også Senegal-trener Aliou Cissé alene. Dermed har de også fått en bot på 10.500 dollar (104.000 norske kroner).

  Fifa-reglene er klare på at alle lag er forpliktet til å stille med trener og minst én spiller på pressekonferanser i forkant av kampene.

  Senegal slo Ecuador og er klar for cupspillet i Qatar-VM.(NTB)

  Aliou Cisse
  Foto: Thanassis Stavrakis / AP
 • Kråkstad Johansen vant jaktstarten i IBU-cupen

  Marthe Kråkstad Johansen tok sin andre seier på to forsøk da hun gled inn til seier på jaktstarten i IBU-cupen i skiskyting i svenske Idre onsdag.

  23-åringen fra Mo i Rana forsvarte dermed ledelsen hun hadde fra start etter seieren på sprinten tirsdag. Johansen bommet bare én gang på fire skytinger i onsdagens renn.

  Hennes tidligere karrierebeste i IBU-cupen var en annenplass i slovakiske Brezno i 2020/21-sesongen. I fjor ble tredjeplass hennes beste resultat. (NTB)

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste