Hopp til innhold

Ufortjent belgisk seier over Canada

De røde djevlene var forhåndsfavoritter, selv med Romelu Lukaku på skadebenken, men de fikk tøff motstand fra kanadierne.

– Jeg er ikke fornøyd med prestasjonen, men vi kommer til å bli bedre. Det var viktig å vinne den første kampen. Vi spilte ikke bra, og samtidig var Canada veldig bra. Det er et skikkelig lag, sa kampens eneste målscorer, Michy Batshuayi, etter kampen.

Sist Canada spilte i fotball-VM var Canadas eldste spiller, kaptein Atiba Hutchinson (39), tre år gammel. Da endte kanadierne med null mesterskapsmål.

Det var skyhøyt tempo innledningsvis i kampen, og kanadierne presset på.

Canada ropte etter straffe i det åttende minutt, men dommer Janny Sikazwe, som tidligere har vært kjent for å blåse av kamper for tidlig, lot spillet gå videre før han fikk VAR på øret. Det var tydelig hands på Yannick Carrasco og Alphonso Davies fikk en gyllen mulighet til å bli historisk da Canada fikk straffespark.

Presset ble likevel for stort. Davies skøyt løst og Thibaut Courtois reddet straffen lett.

– Det var et stort øyeblikk. Du bærer vekten av en nasjon, 36 år med venting, så jeg er veldig stolt over at han tok opp ballen og prøvde. Det var bare ikke kvelden hans i kveld. Courtois er også en god keeper, sa den kanadiske treneren John Herdman etter kampen.

Canada skapte det aller meste i første omgang. Belgia slet oppover, men hadde to større sjanser da omgangen var halvspilt, med Thorgan Hazard i føringen.

Stjernespilleren Kevin De Bruyne var svært anonym og da han først bidro, sentret han flere feilpasninger.

Kanadierne fortsatte å presse oppover og hadde tre farlige angrep på rad, hvor Davies, Hutchinson og Johnston alle var nære på å sette inn Canadas første VM-mål.

I det 38. minutt skrek kanadierne igjen på straffe. Belgias Axel Witsel felte kanadiske Richie Laryea, men den omdiskuterte dommeren dømte utspark. VAR overprøvde videobildene, men det blir ikke et nytt straffespark til kanadierne.

Like etter benyttet Lukaku-vikaren, Batshuayi, en langpasning fra Toby Alderweireld og sendte Belgia, ufortjent, i ledelsen før pausen.

I andre omgang bidro belgierne til flere sjanser, men kanadierne var fortsatt sultne.

Canada bød på fart og vilje, men de gode avslutningene uteble.

Sluttminuttene bød på flere store muligheter for kanadierne, men kampen endte 1-0 til Belgia. Canada står dermed fortsatt uten mål i VM-sammenheng.

Selv om belgierne gikk seirende ut av kampen har de i motsetning til spanjolene som møtte Costa Rica tidligere på onsdag, ikke briljert.

Davies
Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Siste nytt

 • Vinicius jr. utsatt for rasistiske tilrop i kampen mot Mallorca

  Mallorca-tilhengerne kom med rasistiske ytringer i retning Vinicius jr. i søndagens Real Madrid-tap mot øylaget.

  I en video som sirkulerer i sosiale medier kan man se 22-åringen bli utsatt for tilropene.

  Vinicius jr. har blitt utsatt for lignende situasjoner ved minst tre tidligere anledninger, senest i en kamp mot Real Valladolid i desember.

  Spansk politi etterforsker også en hendelse fra slutten av januar, hvor en dukke ikledd drakten til brasilianeren ble funnet hengende etter halsen fra en bro i Madrid foran cupkampen mellom Real Madrid og Atlético Madrid.

  Dukken hang under et stort banner med påskriften «Madrid hater Real».

  I spanske medier fikk dukken og banneret stor oppmerksomhet. Aksjonen ble beskrevet både som «et rasistisk angrep» og «en alvorlig trussel» mot Real Madrids brasilianske angrepsspiller. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Alvaro Barrientos / AP
 • Hovland & Co avbrutt av mørket

  Den siste runden av PGA-turneringen i Pebble Beach i California ble stanset på grunn mørket.

  Nordmannen rakk å fullføre elleve hull før runden ble utsatt. Før turneringen avsluttes, ligger han på en delt 13. plass. Hovland ligger samlet sett ni slag under par.

  Årsaken til forsinkelsen er at spillerne søndag måtte fullføre den tredje runden først. Denne var blitt utsatt på grunn av kraftig vind.

  Engelske Justin Rose leder turneringen. Etter ni spilte hull på den fjerde og siste runden ligger han 15 slag under par. (NTB)

  Pebble Beach Golf
  Foto: Godofredo A. Vásquez / AP
 • Barcelona herjet med Sevilla

  Barcelonas stjernegalleri slet i én omgang, men en forrykende forestilling etter pause ga 3-0-seier mot Sevilla i spansk fotball søndag.

  Annen omgang hjemme på Camp Nou ble et fyrverkeri signert Barcelona-spillerne.

  Jordi Alba slo an tonen med sin 1-0-scoring etter 58 minutters spill. Målet kom etter gnistrende angrepsspill.

  Deretter inntok brasilianske Raphinha hovedrollen. Først slo han den målgivende pasningen da Gavi enkelt kunne spasere inn 2-0. Deretter satte han selv inn 3-0 etter å ha blitt framspilt av Jordi Alba. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste