Hopp til innhold

Udnes Weng halvannet minutt bak

Tiril Udnes Weng er halvannet minutt bak Ebba Andersson ved 8 kilometer, som er siste passeringspunkt før mål.

Sportsnyheter

ukraina-soldater-starlink

Soldatane hyllar Ukraina-stjernene – følger EM med denne

Kontrasten er stor frå slagmarka i Ukraina til fullsette fotballarenaer i Tyskland. Likevel kjempar både det ukrainske landslaget og soldatane på heimebane for éin ting: Ukrainsk siger.

Kieran Trippier får i seg ekstra med drikke under et lite avbrekk i kampen mot Serbia.

Her blir Englands mystiske EM-våpen avslørt

Engelske landslagsspelarar har tatt i bruk ein «magisk drikk», som skal hjelpe mot kramper. Norsk ernæringsfysiolog meiner den har noko føre seg.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group C Denmark v England

Situasjonen overrasket Danmark-stjerna: – Det har jeg aldri sett før

Danskene ødela for England i en kamp der gressmatta stjal mye av fokuset.

Siste nytt

 • Bekrefter til NRK: Aalbu blir ny hoppsjef

  Jan-Erik Aalbu blir ansatt som ny sportssjef for hopplandslaget. Det bekrefter hoppkomiteens leder Stine Korsen til NRK fredag.

  – Jan-Erik Aalbu har alle de egenskapene vi mener er nødvendig for at vi skal lykkes. Han har unik kompetanse og bred erfaring både sportslig og kommersielt, og er våt klare førstevalg i jobben som daglig leder, skriver hun og fortsetter:

  – Jan-Eriks store engasjement og hans evne til å samarbeide bredt, blir også viktig i tiden fremover.

  NRK erfarte allerede tirsdag at Aalbu kom til å ta over jobben Clas Brede Bråthen har hatt i 20 år. Fredag ettermiddag ble det bekreftet.

  Aalbu har tidligere vært hopp- og kombinertsjef i perioden 2002 til 2004.

  I 2003/04-sesongen oppnådde han store meritter som Sigurd Pettersens sammenlagtseier i Hoppuka, og Roar Ljøkelsøys VM-gull i skiflyging i Planica.

  Nå kommer han fra jobben som kommersiell leder i Norges Håndballforbund.

  Aalbu tar over et hopplandslag i økonomisk krise, og et landslag som det siste halve året har vært preget av en rekke konflikter.

  Rent sportslig er det også usikkerhet. Landslagstroppen for kommende sesong er ennå ikke tatt ut, og det er heller ikke bestemt hvem som skal trene de mannlige hopperne.

  7-t1xfmBaC4
  Foto: NTB
 • L'Équipe: Mbappé starter på benken mot Nederland

  Den franske storavisen L'Équipe melder at Frankrikes store stjerne Kylian Mbappé starter på benken i kveldens kamp mot Nederland i fotball-EM.

  Spissen pådro seg et nesebrudd i åpningskampen mot Østerrike i gruppe D sist mandag, og det er siden blitt laget en ansiktsmasse til ham som det er tenkt at han skal bruke resten av mesterskapet.

  Mbappé brukte den beskyttende masken laget i det franske røde, hvite og blå på den siste treningen før kampen mot nederlenderne.

  De første 15 minuttene av treningen var åpen for mediene, og det var åpenbart for alle at 25-åringen slet med å få den skikkelig tilpasset. Han var stadig oppe i ansiktet og justerte den. Mbappé var kun med på de enkleste delene av treningen, skrev avisen La Parisien.

  Det ventet at Frankrikes angrep vil bestå av Antoine Griezmann og Marcus Thuram.

  (©NTB)

  Mbappe med maske
  Foto: Reuters
 • Norsk golftalent med superrunde

  Mats Ege startet proffkarrieren som golfer i sommer etter flere år i verdenstoppen blant amatørene og klarte cuten på første sjanse på Europatouren.

  Forrige uke klarte han ikke cuten på nivået under, Challenge-touren, og så ut til å ryke ut tidlig også denne uken. På torsdagens åpningsrunde i Open de Bretagne gikk han ni slag over par og var nesten sist i feltet.

  Fredag slo han tilbake med superspill. Nordmannen åpnet med to strake birdier og fulgte på med nye birdier på hull fem, syv, ni, ti, elleve og 13. Etter to ny birdier på hull 16 og 17 var dermed situasjonen klar før siste hull: Han trengte en ny birdie for å gå en runde på 59 slag og dermed bryte drømmegrensen på 60 slag.

  Der måtte han imidlertid nøye seg med en par. Dermed ble det en runde på 60 slag, ti slag under par. Ege gikk dermed fredagens runde 19 slag bedre enn åpningsrunden.

  Etter to runder ligger han nå ett slag under par og ligger an til å klare cuten.

  Flere spillere er ikke ferdige med fredagens runde. For øyeblikket ligger Ege på en delt 36. plass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal