Normal

UDI krever kartlegging av utenlandske spillere

Utlendingsdirektoratet (UDI) ønsker nå å få oversikt over hvilke utenlandske spillere som har spilt eller spiller for klubber i eliteserien og 1.-divisjon.

Brooks

FIKK IKKE SPILLE MER: Vålerenga-spiller Brendan Brooks er én av de som har vært på isen uten arbeidstillatelse denne sesongen.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

NRK.no har tidligere skrevet at spillere fra Tønsberg, Rosenborg og Vålerenga har spilt uten arbeidstillatelse denne sesongen.

Vålerenga har allerede lagt seg flate, og onsdag kom beskjeden om at sportslig leder i Tønsberg trekker seg fra vervet etter papirrotet.

Nå vil UDI sjekke praksisen i alle toppklubbene i norsk ishockey. Direktoratet sendte onsdag ut et brev til alle klubbene i eliteserien og 1.-divisjon.

Én ukes frist

«Som en oppfølging vil vi undersøke hvilke utenlandske spillere som har spilt eller spiller for klubber i eliteserien og 1. divisjon i sesongen 2013-14. Vi ber derfor klubbene oversende en liste over spillere som er borgere av land utenfor EU-/EØS-området», heter det i brevet.

UDI ber også klubbene om å redegjøre for om de utenlandske spillerne har hatt gyldig oppholdstillatelse i de periodene spillerne har vært ansatt i klubben.

UDI ber alle klubbene svare innen torsdag 3. april.

Fikk protest avvist

Kongsvinger, som tapte 1-5 for Tønsberg i en kvalifiseringskamp sist uke, leverte umiddelbart inn en protest mot bruken av de fire ureglementerte spillerne.

Den ble imidlertid avvist av Norges Ishockeyforbund fordi det ikke stilles krav til arbeidstillatelse i forbundets regelverk.

Regelen ble fjernet da EØS-avtalen trådte i kraft, men siden saken om manglende arbeidstillatelser ble kjent, har Norges Ishockeyforbund varslet at de vil gjeninnføre regelen i deres regelverk.

Først da kan forbundet sanksjonere overfor klubber som bruker spillere uten arbeidstillatelse.

Siste nytt

 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

 • Isco blindtarmoperert

  Real Madrid-stjernen Isco fikk tirsdag diagnosen akutt blindtarmbetennelse og ble innlagt for operasjon, melder NTB. I tillegg til onsdagens bortekamp mot Sevilla mister 26-åringen helt sikkert også helgens byderby mot Atlético Madrid. Ifølge spanske medier regner Real Madrid med å måtte greie seg uten Isco i inntil en måned.

  FBL-EUR-C1-REAL MADRID-ROMA
  Foto: GABRIEL BOUYS / AFP
 • Ex-United-spiller tatt for doping

  Tidligere Manchester United-spiller Giuseppe Rossi har testet positivt på et forbudt medikament, bekrefter antidopingbyrået Nado Italia.

  Prøven skal ha vist spor av en type øyemedisin som kan brukes for å fjerne spor av andre stoffer.

  Rossi er klubbløs, men spilte for Genova da prøven ble tatt i mai.

  Giuseppe Rossi
  Foto: Simone Arveda / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen