UDI krever kartlegging av utenlandske spillere

Utlendingsdirektoratet (UDI) ønsker nå å få oversikt over hvilke utenlandske spillere som har spilt eller spiller for klubber i eliteserien og 1.-divisjon.

Brooks

FIKK IKKE SPILLE MER: Vålerenga-spiller Brendan Brooks er én av de som har vært på isen uten arbeidstillatelse denne sesongen.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

NRK.no har tidligere skrevet at spillere fra Tønsberg, Rosenborg og Vålerenga har spilt uten arbeidstillatelse denne sesongen.

Vålerenga har allerede lagt seg flate, og onsdag kom beskjeden om at sportslig leder i Tønsberg trekker seg fra vervet etter papirrotet.

Nå vil UDI sjekke praksisen i alle toppklubbene i norsk ishockey. Direktoratet sendte onsdag ut et brev til alle klubbene i eliteserien og 1.-divisjon.

Én ukes frist

«Som en oppfølging vil vi undersøke hvilke utenlandske spillere som har spilt eller spiller for klubber i eliteserien og 1. divisjon i sesongen 2013-14. Vi ber derfor klubbene oversende en liste over spillere som er borgere av land utenfor EU-/EØS-området», heter det i brevet.

UDI ber også klubbene om å redegjøre for om de utenlandske spillerne har hatt gyldig oppholdstillatelse i de periodene spillerne har vært ansatt i klubben.

UDI ber alle klubbene svare innen torsdag 3. april.

Fikk protest avvist

Kongsvinger, som tapte 1-5 for Tønsberg i en kvalifiseringskamp sist uke, leverte umiddelbart inn en protest mot bruken av de fire ureglementerte spillerne.

Den ble imidlertid avvist av Norges Ishockeyforbund fordi det ikke stilles krav til arbeidstillatelse i forbundets regelverk.

Regelen ble fjernet da EØS-avtalen trådte i kraft, men siden saken om manglende arbeidstillatelser ble kjent, har Norges Ishockeyforbund varslet at de vil gjeninnføre regelen i deres regelverk.

Først da kan forbundet sanksjonere overfor klubber som bruker spillere uten arbeidstillatelse.

Sportsnyheter

Forfangs første NM-gull, kombinert-Riiber imponerte med sølv

Johann André Forfang tok NM-gullet i hopp i Holmenkollen, men det var kanskje kombinertløpar Jarl Magnus Riiber som stal merksemda.

Vilde Nilsen 2,8 sekunder bak en gullmedalje: – Jeg slet med å stå på beina

Det ble et dramatisk oppgjør om sekunder da Vilde Nilsen (21) tok VM-sølv i VM i snøsport på Lillehammer tirsdag. 21-åringen var kun 2,8 sekunder bak gullvinneren Ludmila Liasjenko.

Siste nytt

 • Stöckl fortsatt i kontraktsforhandlinger

  Landslagstrener Alexander Stöckl er ønsket i fire nye år som trener for de norske hopperne, men fortsatt er ingenting spikret.

  – Vi er i dialog om ny kontakt, men vi har ikke kommet helt i mål ennå, sa Stöckl til NTB tirsdag kveld.

  Stöckls kontrakt går ut i mai. Etter hoppbråket i fjor høst ymtet han frampå om at han ikke ville fornye kontrakten hvis ikke Clas Brede Bråthen ble med videre. (NTB)

  Hoppuka 2021-2022
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sjokkexit for Dortmund og Haaland

  Tross en Erling Braut Haaland-scoring, ble det 1-2-tap for andredivisjonslaget St. Pauli. Det betyr at tittelforsvarer Dortmund er slått ut av den tyske cupen.

  St. Pauli, som leder 2. Bundesliga, var i føringen med to mål før pause og hadde god kontroll på oppgjøret. Etienne Amenyido og et selvmål av Axel Witsel sto for scoringene til hjemmelaget.

  Håpet om å snu kampen for gjestene ble tent da Haaland scoret fra straffemerket i det 58. minutt. Men det ble bare med håpet, for Dortmund klarte aldri å snu kampen og er dermed ute av cupen.

  Germany Soccer Cup
 • Opseth med suverent NM-gull

  Silje Opseth var best i begge omgangane og tok eit klart NM-gull i hopp i Holmenkollen. Med 118 og 120 meter var ho 16,3 poeng framfor sølvvinnar Anna Odine Strøm. Strøm hadde 116,5 og 115 meter.

  Thea Minyan Bjørseth tok bronsen. Med 110,5 og 117,5 var ho 20,9 poeng bak Opseth.

  Alle tre medaljevinnarane blei tidlegare på dagen tekne ut til OL.

Sendeplan

Kl. Program Kanal