Hopp til innhold

UDI krever kartlegging av utenlandske spillere

Utlendingsdirektoratet (UDI) ønsker nå å få oversikt over hvilke utenlandske spillere som har spilt eller spiller for klubber i eliteserien og 1.-divisjon.

Brooks

FIKK IKKE SPILLE MER: Vålerenga-spiller Brendan Brooks er én av de som har vært på isen uten arbeidstillatelse denne sesongen.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

NRK.no har tidligere skrevet at spillere fra Tønsberg, Rosenborg og Vålerenga har spilt uten arbeidstillatelse denne sesongen.

Vålerenga har allerede lagt seg flate, og onsdag kom beskjeden om at sportslig leder i Tønsberg trekker seg fra vervet etter papirrotet.

Nå vil UDI sjekke praksisen i alle toppklubbene i norsk ishockey. Direktoratet sendte onsdag ut et brev til alle klubbene i eliteserien og 1.-divisjon.

Én ukes frist

«Som en oppfølging vil vi undersøke hvilke utenlandske spillere som har spilt eller spiller for klubber i eliteserien og 1. divisjon i sesongen 2013-14. Vi ber derfor klubbene oversende en liste over spillere som er borgere av land utenfor EU-/EØS-området», heter det i brevet.

UDI ber også klubbene om å redegjøre for om de utenlandske spillerne har hatt gyldig oppholdstillatelse i de periodene spillerne har vært ansatt i klubben.

UDI ber alle klubbene svare innen torsdag 3. april.

Fikk protest avvist

Kongsvinger, som tapte 1-5 for Tønsberg i en kvalifiseringskamp sist uke, leverte umiddelbart inn en protest mot bruken av de fire ureglementerte spillerne.

Den ble imidlertid avvist av Norges Ishockeyforbund fordi det ikke stilles krav til arbeidstillatelse i forbundets regelverk.

Regelen ble fjernet da EØS-avtalen trådte i kraft, men siden saken om manglende arbeidstillatelser ble kjent, har Norges Ishockeyforbund varslet at de vil gjeninnføre regelen i deres regelverk.

Først da kan forbundet sanksjonere overfor klubber som bruker spillere uten arbeidstillatelse.

Sportsnyheter

Magnus Carlsen og Gary Kasparov

Carlsen-klippet går viralt igjen og igjen – gav opp å stoppe delinga

Magnus Carlsen er eit internasjonalt fenomen, også utanfor sjakkverda. Spesielt eitt klipp går støtt og stadig som ei farsott i sosiale medium.

Siste nytt

 • Hovland skal spille med Åberg igjen - møter verdenseneren

  Viktor Hovland og Europa leder 6,5-1,5 etter første dag av Ryder Cup. Lørdag morgen fortsetter turneringen med foursomes.

  Der skal Hovland igjen spille med svenske Ludvig Åberg. De to slo den amerikanske duoen Max Homa og Brian Harman fredag formiddag.

  Lørdag er det verdensener Scottie Scheffler og tidligere verdensener Brooks Koepka som er motstanderne for den skandinaviske duoen.

  De andre foursome-kampene lørdag:

  Rory McIlroy og Tommy Fleetwood mot Jordan Spieth og Justin Thomas.

  Shane Lowry og Sepp Straka mot Max Homa og Brian Harman.

  Jon Rahm og Tyrrell Hatton mot Patrick Cantlay og Xander Schauffele.

  Hovland Åberg
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Uno-X-ryttere like utenfor topp ti i Kroatia

  På den hardeste etappen i CRO Race var det norske Uno-X-laget aktive gjennom hele etappen.

  I motbakkespurten opp mot mål var det Torstein Træen som kom først i mål av Uno-X-rytterne på en 12. plass. I neste gruppe, ni sekunder bak etappevinner Matej Mohoric, kom Jonas Gregaard og Alexander Kristoff inn til henholdsvis 16. og 18. plass.

  I sammendraget er de tre lagkameratene nå nummer 11, 12 og 13. Træen er åtte sekunder bak sammenlagtleder Magnus Sheffield, mens Kristoff og Gregaard er henholdsvis ni og 14 sekunder bak.

  Rittet avsluttes søndag.

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Zuccarello forlenget med Minnesota Wild

  Mats Zuccarello (36) legger på to år til i avtalen med Minnesota Wild. Oppholdet i NHL-klubben skal etter planen vare ut minst 2025/26-sesongen.

  Wild opplyste om den nye kontrakten fredag. Forlengelsen er verdt over 8,2 millioner dollar (drøyt 83 millioner kroner).

  Zuccarello har vært en del av Minnesota-laget siden sommeren 2019. Oslo-mannen har over et tiår bak seg som NHL-proff, og tidligere har han spilt for New York Rangers og Dallas Stars.

  Sist sesong noterte Zuccarello 67 målpoeng på 78 kamper. Ingen spillere i Wild har hatt flere målgivende pasninger (146) enn ham de siste fire årene.

  Minnesota Wild starter den nye NHL-sesongen hjemme mot Florida Panthers 12. oktober. (NTB)

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Höök / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste