NRK Meny
Normal

UDI krever kartlegging av utenlandske spillere

Utlendingsdirektoratet (UDI) ønsker nå å få oversikt over hvilke utenlandske spillere som har spilt eller spiller for klubber i eliteserien og 1.-divisjon.

Brooks

FIKK IKKE SPILLE MER: Vålerenga-spiller Brendan Brooks er én av de som har vært på isen uten arbeidstillatelse denne sesongen.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

NRK.no har tidligere skrevet at spillere fra Tønsberg, Rosenborg og Vålerenga har spilt uten arbeidstillatelse denne sesongen.

Vålerenga har allerede lagt seg flate, og onsdag kom beskjeden om at sportslig leder i Tønsberg trekker seg fra vervet etter papirrotet.

Nå vil UDI sjekke praksisen i alle toppklubbene i norsk ishockey. Direktoratet sendte onsdag ut et brev til alle klubbene i eliteserien og 1.-divisjon.

Én ukes frist

«Som en oppfølging vil vi undersøke hvilke utenlandske spillere som har spilt eller spiller for klubber i eliteserien og 1. divisjon i sesongen 2013-14. Vi ber derfor klubbene oversende en liste over spillere som er borgere av land utenfor EU-/EØS-området», heter det i brevet.

UDI ber også klubbene om å redegjøre for om de utenlandske spillerne har hatt gyldig oppholdstillatelse i de periodene spillerne har vært ansatt i klubben.

UDI ber alle klubbene svare innen torsdag 3. april.

Fikk protest avvist

Kongsvinger, som tapte 1-5 for Tønsberg i en kvalifiseringskamp sist uke, leverte umiddelbart inn en protest mot bruken av de fire ureglementerte spillerne.

Den ble imidlertid avvist av Norges Ishockeyforbund fordi det ikke stilles krav til arbeidstillatelse i forbundets regelverk.

Regelen ble fjernet da EØS-avtalen trådte i kraft, men siden saken om manglende arbeidstillatelser ble kjent, har Norges Ishockeyforbund varslet at de vil gjeninnføre regelen i deres regelverk.

Først da kan forbundet sanksjonere overfor klubber som bruker spillere uten arbeidstillatelse.

Siste nytt

 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08