NRK Meny
Normal

Tysse Plätzer fortsetter

Kjersti Tysse Plätzer er fortsatt motivert.

Kjersti Tysse Plätzer
Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

Kappgjengeren fortsetter ett år til. Hun ønsker å satse frem mot VM, som arrangeres i Tyskland neste år.

- Jeg deltok i junior-VM i Cottbus i 1985. Derfor ønsker jeg at ringen begynner og slutter i Tyskland, sier Tysse Plätzer til NRK.

Tysse Plätzer har vunnet en rekke NM-titler samt åtte kongepokaler. Hun har også markert seg i de olympiske leker. I Sydney i 2000 tok hun sølv. Fire år senere, i Aten, kom hun på en 12.-plass. I Beijing i sommer kopierte hun bedriften fra Sydney, mindre enn ett år etter at hun var gjennom en omfattende prolapsoperasjon.

Legger opp annerledes

Kjersti Tysse Platzer sier også at hun satser kun fordi hun nok en gang får muligheten til å satse skikkelig, selv om hun neste år kommer til å jobbe i halv stillingen ved siden av idretten.

- Opplegget mitt neste sesong kommer til å bli stort sett som det var i år, men det er klart det skaper litt usikkerhet at jeg skal jobbe i halv stilling ved siden av idretten, sier hun.

- Jeg kommer nok kanskje til å legge opp litt annerledes i konkurranse-sesongen neste år. Jeg kan ikke vente å vinne alle løpene på våren, så det blir kanskje til at jeg holder litt igjen tidlig på sesongen, sier hun og legger til at hovedmålet og det eneste målet neste år er 20 kilometeren i VM i Berlin.

- Det er ingen tvil om at det er bra for miljøet at hun fortsetter, men viljen til å gå på en sesong til må komme innenfra. Det gjør den i Kjerstis tilfelle, sa toppidrettssjef Jarle Aambø.

Siste nytt

 • L'Abée-Lund er blitt matforgiftet

  Skiskytter Henrik L'Abée-Lund er blitt matforgiftet i Frankrike og går ikke fredagens sprint i Annecy-Le Grand-Bornand. Det bekrefter skiskytterforbundet overfor NRK. L'Abée-Lund ble nummer fem på sprinten i Hochfilzen forrige uke.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2017.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hvas med norsk rekord

  17 år gamle Tomoe Zenimoto Hvas svømte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han satte norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.55.52.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G, menn
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming
VM håndball kvinner: Oppvarming til semifinale
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo