NRK Meny
Normal

Tysse Plätzer fortsetter

Kjersti Tysse Plätzer er fortsatt motivert.

Kjersti Tysse Plätzer
Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

Kappgjengeren fortsetter ett år til. Hun ønsker å satse frem mot VM, som arrangeres i Tyskland neste år.

- Jeg deltok i junior-VM i Cottbus i 1985. Derfor ønsker jeg at ringen begynner og slutter i Tyskland, sier Tysse Plätzer til NRK.

Tysse Plätzer har vunnet en rekke NM-titler samt åtte kongepokaler. Hun har også markert seg i de olympiske leker. I Sydney i 2000 tok hun sølv. Fire år senere, i Aten, kom hun på en 12.-plass. I Beijing i sommer kopierte hun bedriften fra Sydney, mindre enn ett år etter at hun var gjennom en omfattende prolapsoperasjon.

Legger opp annerledes

Kjersti Tysse Platzer sier også at hun satser kun fordi hun nok en gang får muligheten til å satse skikkelig, selv om hun neste år kommer til å jobbe i halv stillingen ved siden av idretten.

- Opplegget mitt neste sesong kommer til å bli stort sett som det var i år, men det er klart det skaper litt usikkerhet at jeg skal jobbe i halv stilling ved siden av idretten, sier hun.

- Jeg kommer nok kanskje til å legge opp litt annerledes i konkurranse-sesongen neste år. Jeg kan ikke vente å vinne alle løpene på våren, så det blir kanskje til at jeg holder litt igjen tidlig på sesongen, sier hun og legger til at hovedmålet og det eneste målet neste år er 20 kilometeren i VM i Berlin.

- Det er ingen tvil om at det er bra for miljøet at hun fortsetter, men viljen til å gå på en sesong til må komme innenfra. Det gjør den i Kjerstis tilfelle, sa toppidrettssjef Jarle Aambø.

Siste nytt

 • Skarpnord falt av i Australia

  Marianne Skarpnord trengte 78 slag på lørdagens runde på europatouren golf i Bonville i Australia og falt til 40.-plass.

  Skarpnord var på 12.-plass etter runder på 73 og 70 slag de to første dagene, men fikk problemer og er beste norske etter at Tonje Daffinrud spilte seg opp med en 72-runde.

  skarp
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Sverige tapte curlingfinalen

  USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn. I sju omganger var det helt jevnt, og det stod 5-5 før omgang 8. Der vant USA hele 5-0, og da Sverige bare maktet to poeng i niende omgang, gav de opp.

  USA åpnet turneringen med fire tap på de seks første kampene, inkludert 4-10 mot finalemotstander Sverige.

  Niklas Edin
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin