NRK Meny
Normal

Tysse Plätzer fortsetter

Kjersti Tysse Plätzer er fortsatt motivert.

Kjersti Tysse Plätzer
Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

Kappgjengeren fortsetter ett år til. Hun ønsker å satse frem mot VM, som arrangeres i Tyskland neste år.

- Jeg deltok i junior-VM i Cottbus i 1985. Derfor ønsker jeg at ringen begynner og slutter i Tyskland, sier Tysse Plätzer til NRK.

Tysse Plätzer har vunnet en rekke NM-titler samt åtte kongepokaler. Hun har også markert seg i de olympiske leker. I Sydney i 2000 tok hun sølv. Fire år senere, i Aten, kom hun på en 12.-plass. I Beijing i sommer kopierte hun bedriften fra Sydney, mindre enn ett år etter at hun var gjennom en omfattende prolapsoperasjon.

Legger opp annerledes

Kjersti Tysse Platzer sier også at hun satser kun fordi hun nok en gang får muligheten til å satse skikkelig, selv om hun neste år kommer til å jobbe i halv stillingen ved siden av idretten.

- Opplegget mitt neste sesong kommer til å bli stort sett som det var i år, men det er klart det skaper litt usikkerhet at jeg skal jobbe i halv stilling ved siden av idretten, sier hun.

- Jeg kommer nok kanskje til å legge opp litt annerledes i konkurranse-sesongen neste år. Jeg kan ikke vente å vinne alle løpene på våren, så det blir kanskje til at jeg holder litt igjen tidlig på sesongen, sier hun og legger til at hovedmålet og det eneste målet neste år er 20 kilometeren i VM i Berlin.

- Det er ingen tvil om at det er bra for miljøet at hun fortsetter, men viljen til å gå på en sesong til må komme innenfra. Det gjør den i Kjerstis tilfelle, sa toppidrettssjef Jarle Aambø.

Siste nytt

 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Everton sparket Koeman

  Ronald Koeman er ferdig som Everton-manager etter en svak sesonginnledning. Everton opplyser mandag ettermiddag i en pressemelding at Koeman har forlatt klubben. Nederlenderen var manager for blåtrøyene i ett år og fire måneder.

  Ronald Koeman
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm