NRK Meny
Normal

Tysse Plätzer fortsetter

Kjersti Tysse Plätzer er fortsatt motivert.

Kjersti Tysse Plätzer
Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

Kappgjengeren fortsetter ett år til. Hun ønsker å satse frem mot VM, som arrangeres i Tyskland neste år.

- Jeg deltok i junior-VM i Cottbus i 1985. Derfor ønsker jeg at ringen begynner og slutter i Tyskland, sier Tysse Plätzer til NRK.

Tysse Plätzer har vunnet en rekke NM-titler samt åtte kongepokaler. Hun har også markert seg i de olympiske leker. I Sydney i 2000 tok hun sølv. Fire år senere, i Aten, kom hun på en 12.-plass. I Beijing i sommer kopierte hun bedriften fra Sydney, mindre enn ett år etter at hun var gjennom en omfattende prolapsoperasjon.

Legger opp annerledes

Kjersti Tysse Platzer sier også at hun satser kun fordi hun nok en gang får muligheten til å satse skikkelig, selv om hun neste år kommer til å jobbe i halv stillingen ved siden av idretten.

- Opplegget mitt neste sesong kommer til å bli stort sett som det var i år, men det er klart det skaper litt usikkerhet at jeg skal jobbe i halv stilling ved siden av idretten, sier hun.

- Jeg kommer nok kanskje til å legge opp litt annerledes i konkurranse-sesongen neste år. Jeg kan ikke vente å vinne alle løpene på våren, så det blir kanskje til at jeg holder litt igjen tidlig på sesongen, sier hun og legger til at hovedmålet og det eneste målet neste år er 20 kilometeren i VM i Berlin.

- Det er ingen tvil om at det er bra for miljøet at hun fortsetter, men viljen til å gå på en sesong til må komme innenfra. Det gjør den i Kjerstis tilfelle, sa toppidrettssjef Jarle Aambø.

Siste nytt

 • Ønsker å trene med Johaug

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

  Lagvenninnene støtter Johaug
 • Mørkøv til Quick-Step

  Michael Mørkøv blir ikke med Alexander Kristoff til det arabiske laget UAE, ifølge procycling.no. Mørkøv var en av Kristoffs viktigste opptrekkere i Katjusja. Nå gar han til belgiske Quick-Step. Der blir han hjelperytter for Fernando Gaviria, årets spurtkongen i Giro d'Italia. Kilde: procycling.no

  Michael Mørkøv
  Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal