Tysk stjerne til NRK: – Norge forsøkte det de kunne

ULLEVAAL (NRK.no): Real Madrid-stjernen Toni Kroos mener Norge gjorde nøyaktig det Tyskland forventet at de kom til å gjøre.

Mario Götze

FORNØYDE: De tyske stjernene, blant andre Mario Götze (i midten) var fornøyde etter utklassingen av Norge søndag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– De prøvde å forsvare seg med elleve mann, men det var det vi forventet, sier Kroos til NRK.

Han spiller til daglig i Real Madrid og er vant til det nivået Tyskland viste Norge på Ullevaal. Men det var et nivå Norge aldri klarte å matche.

– Norge forsøkte de de kunne, men hadde mange balltap, sier Kroos.

Even Hovland og Håvard Nordtveit

BAKLENGSMÅL: Even Hovland (t.v.) og Håvard Nordtveit ligger langflate og ser ballen gå i mål bak Rune Almenning Jarstein. Tyskland Joshua Kimmich (bak) er målscorer, dette er 2-0-målet.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Alt som planlagt

De tyske stjernene NRK snakket med etter 3-0-seieren var enig i en ting: Tyskland kom til Norge og gjorde akkurat som planlagt.

Toni Kroos og Benedikt Höwedes

REAL MADRID: Toni Kroos (t.v.) er vant til nivået hos Real Madrid til vanlig. Her er han sammen med Benedikt Höwedes under kampen mot Norge.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Vi var veldig solide, veldig seriøse og i det hele tatt veldig konsentrerte, sier Bayern München-stjernen Mats Hummels.

– Vi tapte ballen i farlig området et par ganger, men vi omstilte oss og forsvarte oss godt. Vi var til stede og gjennomførte planen vår godt.

– Glad på Müllers vegne

Under sommerens EM ventet alle på at Thomas Müller skulle herje, men scoringen kom aldri og 26-åringen måtte tåle massiv kritikk. Men mot Norge løsnet det for Müller som scoret både 1-0 og 3-0.

– Han jobber alltid hardt for laget og jeg er veldig imponert over innsatsen hans. Den er alltid upåklagelig, sier Hummels og får støtte av Kroos.

– Müller prøver alltid å dukke opp i farlige rom og i dag er vi veldig glade på hans vegne, sier Kroos.

Hummels

BAYERN MÜNCHEN: Mats Hummels (t.v.) spiller til daglig i Bayern München og hadde full kontroll i forsvar mot Norge.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Ingen lett kamp

Før søndagens kamp mot de regjerende verdensmesterne sa Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo at dette er et gunstig tidspunkt å møte Tyskland på.

Både fordi de kom langt i sommerens EM, men også fordi Bundesliga ikke har kommet ordentlig i gang.

– Vi visste at første kamp etter sommerpausen ville være annerledes, uten noen faste spillere, men det tatt i betraktning så gjør vi det bra. V merker at laget er i en god forfatning, vi skapte mye og slapp til lite. Vi kunne gjerne scoret et par mål til, men i det store og hele er vi godt fornøyd, sier Sami Khedira til NRK etter kampen.

Kampen viste nok at det aldri er et gunstig tidspunkt å møte Tyskland på.

Men Juventus-stjernen Khedira hevder det ikke var enkelt å spille mot Norge søndag.

– Det var ingen lett kamp, men vi spilte godt og det var en fortjent seier.

Siste nytt

 • Mener fotball-sesongen kan reddes

  De europeiske fotballigaene har ikke gitt opp å fullføre sesongene som er satt på vent av koronaviruset, fastslår Uefa-president Aleksander Ceferin. Han mener det er mulig å fullføre seriespillet dersom pandemien er under kontroll og man kan starte opp igjen senest i juni.

  – Vi kan starte opp igjen i midten av mai, i juni eller til og med sent i juni. Etter det vil sesongen trolig være tapt, sier Ceferin til den italienske avisen La Repubblica.

  UEFA Congress
  Foto: Yves Herman / Reuters
 • Må betale erstatning i voldtektssak

  Høyesterett har avvist anken fra tidligere Molde-spiller Babacar Sarr, som er dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til en kvinne i en voldtektssak.

  Kjennelsen gjelder kun erstatningsdelen av saken, skriver Nettavisen.

  Sarr ble i Romsdal tingrett frikjent for sovevoldtekt, men likevel dømt til å betale erstatning til den fornærmede kvinnen.

  Politiet mener at den daværende Molde-spilleren voldtok en kvinne mens hun sov i mai 2017. Frifinnelsen ble umiddelbart anket av påtalemyndigheten, men ankesaken er blitt utsatt tre ganger fordi Sarr ikke har møtt opp. (NTB)

  Eliteserien fotball 2018, Molde - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • – Klarte nesten ikke å puste

  Juventus-stjernen Paulo Dybala er på bedringens vei etter å ha fått påvist koronaviruset. Han forteller om dager med sterke symptomer og trøbbel med pusten.

  Argentineren omtaler framgangen og hvordan virussykdommen har påvirket ham i klubbens sosiale medier:

  – Jeg føler meg bra, mye bedre faktisk. Jeg prøvde å trene de dagene symptomene var sterke, og da følte jeg meg ukomfortabel med én gang og klarte nesten ikke å puste. Etter fem minutter måtte jeg stoppe, sier Dybala.

  H1myFs-ACmk
  Foto: Laurent Cipriani / Laurent Cipriani

Sendeplan

Kl. Program Kanal