Hopp til innhold

Tysk fan tatoverte Tandrevold på kroppen: – Jeg elsker henne

Seieren glapp på siste skyting for Ingrid Landmark Tandrevold lørdag, men for en person er hun likevel verdens beste.

Meinicke Tandrevold

FOREVIGET: Andreas Meinicke har tatovert Ingrid Landmark Tandrevold på kroppen.

Foto: Hans Solbakken/NRK/NTB

Hvilken person ville du helst tatovert på kroppen? For den tyske supersupporteren Andreas Meinicke falt valget på Ingrid Landmark Tandrevold.

– Det er helt sinnssykt. Dere må møte han, sier Ingrid Landmark Tandrevold til NRK.

Og NRK klarte å spore opp det norske skiskytteressets aller største fan på stadion i Hochfilzen i Østerrike.

Han heter Andreas Meinicke, er en 61 år gammel elektriker fra Tyskland, og har altså tatovert et bilde av Tandrevold på den ene armen.

– Den er helt fersk, bare én uke gammel, forteller han.

– Hvorfor har du tatt tatoveringen av Ingrid?

– Jeg elsker henne, hun er en fantastisk utøver.

Ein skiskyttar-fan har tatovert eit bilde av Ingrid Landmark Tandrevold på arma. Tandrevold sjølv hyllar galskapen.

Ein skiskyttar-fan har tatovert eit bilde av Ingrid Landmark Tandrevold på arma. Tandrevold sjølv hyllar galskapen.

Dessverre for Meinicke røk seieren for Tandrevold etter ladekluss på siste skyting på lørdagens jaktstart.

Svenske Elvira Öberg stakk av med seieren i østerrikske Hochfilzen, mens Tandrevold ble nummer tre.

– Hva skal man gjøre?

Tandrevold ble naturligvis smått sjokkert da hun fikk se seg selv foreviget i blekk på tyskerens kropp.

Man blir jo litt overraska, da. Jeg tar det som et kompliment. Det skal jo vare hele livet, han må jo åpenbart ha tenkt gjennom denne beslutningen. Men jeg vet ikke jeg, skal man takke liksom? Hva skal man gjøre? spør 27-åringen.

Meinicke var på ferie i Oslo i sommer og knipset bildet av Tandrevold under en treningsøkt. Ideen om en tatovering dukket opp og for kort tid siden stakk han innom en tatovør.

Fra før av har han tre tatoveringer av favoritten Tiril Eckhoff på brystet og overarmen, og en tatovering av italienske Dorothea Wierer.

– Det er unikt. Jeg klarer ikke beskrive det på en måte, det er så merkelig. Det er jo ekte kjærlighet fra en ihuga fan, så det er stort sånn sett, sier Eckhoff til NRK.

Tiril Eckhoff tatovering

HVEM ER DETTE?: Jo, Tiril Eckhoff.

Jeg glemmer aldri øyene til Ingrid da hun så tatoveringen. Hun løp til trenerne og kom tilbake for å ta bilde. Det går ikke an å bli mer fan, det er for livet ut. Nå er det fint å ha henne tatovert på huden, sier han og forteller at Norge er favorittlaget.

Skiskyting er en svært populær publikumsidrett og samler tusenvis av folk rundt omkring i Europa. Meinicke er en av disse ihuga supporterne.

Jeg har ikke tatovering liksom, og jeg tror ikke jeg kommer til å tatovere Andreas Meinicke på armen. Det er virkelig «next level», smiler Tandrevold og fortsetter:

Det er det jeg synes er rått med skiskyting da. Det er så sinnssykt mange som reiser rundt med oss og heier på oss, og det er jo derfor vi driver med det.

Les også Avslører forhold til tysk stjerne: – Fikk kyss og klem i målområdet

Nawrath Knotten

Ville tatovere Arnekleiv

Resten av skiskytterlandslaget har naturligvis fått med seg Meinickes tatovering. «Fin», sier Johannes Thingnes Bø, men tenker at tatoveringen legger et visst press på Tandrevold.

Da er du fan. Da er det bare opp til Ingrid å være et godt forbilde resten av karrieren, at hun ikke gjør noe dumt sånn at han vil angre på det senere, gliser han.

Meinicke er ikke alene om å ville tatovere skiskyttere på kroppen. Juni Arnekleiv fikk nylig en forespørsel.

Juni Arnekleiv

STJERNESKUDD: Juni Arnekleiv.

Foto: NTB

Jeg fikk en DM på insta der noen spurte om de skulle tatovere meg på armen deres. Da sa jeg: «Nei, det trenger du ikke å gjøre», sier hun og ler.

Karoline Knotten hyller den ivrige fansen og mener at tatoveringen av Tandrevold ble vellykket. Hun hadde selv lyst på tatovering da hun var 20 år, men ble frarådet det av daværende trener Roger Grubben.

«Karo, du har så mye arr på kroppen at du trenger ikke tatovering», var den humoristiske beskjeden hun fikk.

Svensk seier etter Tandrevolds ladekluss

Ingrid Landmark Tandrevold startet først i lørdagens jaktstart etter å ha seiret i fredagens sprint. Bare 4,9 sekunder bak startet svenske Elvira Öberg. De to holdt teten hele løpet og kom sammen inn til siste skyting.

Der skjøt Elvira Öberg fullt hus, mens Tandrevold slet med ladingen og måtte si fra seg ledelsen.

Ifølge Tandrevold var ikke magasinet satt ordentlig inn da hun skjøt.

– Det ble ordentlig klussete. Jeg skjøt et skudd og ladet om på nytt og da var det ikke skudd i. Jeg måtte putte magasinet inn på nytt og da trodde jeg igjen at jeg hadde mistet ett skudd. Jeg startet på nytt tre ganger. Samtidig har jeg aldri vært så rolig, sier Tandrevold til NRK om ladeklusset.

De norske kvinnenes skyttetrener, Patrick Oberegger, skryter av måten hun håndterte det.

– Hun løser det bra, holder tråden, setter fem gode skudd. Så hun kan ikke skylde så mye på det, sier Oberegger.

Tandrevold gikk ut sammen med sveitsiske Lena Haecki-Gross til siste runde. Haecki-Gross startet 20 sekunder bak Tandrevold, men fantastisk skyting og god fart i sporet sørget for at hun endte på 2. plass etter å ha spurtet fra Tandrevold på oppløpet.

Da jeg hørte at Haecki-Gross var bak så tenkte jeg bare «pokker», for jeg vet at hun er en utrolig god spurter, sier Tandrevold til NRK.

Samtlige på pallen nøyde seg med kun en bom på de fire skytingene underveis i 10 kilometeren.

Karoline Knotten startet 40 sekunder bak. Hun hadde en bom på første liggende og resten treff, og endte på 7. plass.

Karoline Knotten - her under fredagens sprint i Hochfilzen.

Karoline Knotten - her under fredagens sprint i Hochfilzen.

Foto: AFP

Marit Ishol Skogan (to bom) gikk i mål på 18.-plassen.

De andre norske løperne hadde beskjedne plasseringer fra sprinten og startet lenger bak. Med tre bom gikk Juni Arnekleiv seg opp fra 42. til 21. plass.

Marthe Kråkstad Johansen hadde også tre bom og ble nummer 25, mens Emilie Ågheim Kalkenberg hadde en vond dag på standplass med seks bomskudd. Det holdt til 47.-plass.

Siste nytt

 • Borchgrevink utnevnt til ny Vålerenga-kaptein: – En ære

  Christian Borchgrevink ble i dag presentert som Vålerengas nye kaptein.

  Det melder klubben på sin nettside.

  Laget har vært uten kaptein etter at midtstopper og landslagsspiller Stefan Strandberg annonserte at han måtte legge opp etter en livstruende blodpropp.

  – Det er et vanvittig ansvar og rett og slett en ære. Det er stort, og jeg tror de fleste som kjenner meg og som har fulgt Vålerenga lenge nok, kommer til å forstå at dette betyr en del for meg, sier han.

  Vålerenga-trener Geir Bakke mener valget om lagets nye kaptein var enkelt.

  – Han tar ansvar, han bryr seg om folk rundt seg, ser mennesker og skjønner mye fotball. Det valget var egentlig ganske åpenbart, sier han.

  24-åringen har gått gradene i klubben siden han var juniorspiller i klubbens akademi.

  Vålerenga hadde en marerittsesong og rykket ned fra landets toppdivisjon for første gang siden 2000.

  (NTB)

  ZihbJQVyAE4
  Foto: NTB
 • Straffet for bedrageri - meldte mekanikeren på ritt

  Sykkellaget Cynisca Cycling tydde til kreative og ulovlige grep for å få starte rittet Argenta Classic.

  Hvert lag var påkrevd å stille med fem ryttere, men Cynisca Cycling hadde bare fire tilgjengelig. Da ba sportsdirektør Danny Van Heute laget om å lyge og si at den femte rytteren var blitt syk.

  Arrangøren krevde likevel at de måtte være fem. Da sendte Van Haute avgårde lagets mekaniker Moira Barrett, utkledd i lagets drakt og med munnbind for å skjule sin egentlige identitet.

  Hun presenterte seg som og signerte som lagets femte utøver. Stuntet ble avslørt og nå har straffen fra Det internasjonale sykkelforbundet kommet:

  Van Heute er utestengt fra all sykkelsport ut året, mens Barrett kan returnere 1. september. Rytterne Anna Hicks, Cara O’Neil, Katherine Sarkisov og Claire Windsor blir også straffet for bedrageri.

  X90016
  Foto: Stefano Rellandini / Reuters Creative
 • Everton sitt poengtrekk reduseres

  Everton anket dommen de fikk om trekk på ti poeng, og mandag ble den redusert til seks poeng. Det bekrefter Premier League på sin nettside.

  Det gjør at klubben rykker opp to plasser på tabellen, og ligger nå på en 15. plass – fem poeng over nedrykksstreken.

  Everton ble i november trukket ti poeng etter å ha blitt funnet skyldig i brudd på Premier Leagues finansielle fairplay-regler. Det er den strengeste poengstraffen i ligaens historie.

  Det skapte store reaskjoner fra Everton-supporterne. Under hjemmekampen mot Manchester United i november holdt samtlige tilskuere opp plakater med Premier League-logoen og ordet «korrupt».

  uKpWIcM7juo
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal