«Tutta»: – Ryggskaden kom som lyn fra klar himmel

Suzann Pettersen (32) vet ikke hva som feiler ryggen. Smertene er imidlertid så store at hun mister årets første majorturnering.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersens ryggplager er verre enn først antatt. Nå glipper årets første majorturnering og trolig også flere av de kommende ukene for verdenstoeren.

Foto: XAUME OLLEROS / Afp

Den norske golfstjernen måtte trekke seg fra helgens LPGA-turnering i Carlsbad etter å ha skadet ryggen på vei til California.

Nå viser det seg at skaden - som man trodde var en kink i ryggen - er langt verre først antatt.

Verdens nest beste kvinnelige golfer har så store smerter i ryggen at hun knapt klarer å sitte oppreist. Dermed ryker årets først major: Kraft Nabisco Championship.

– Jeg er ikke spillbar nå. Da er det bare å kaste inn håndkleet, sukker Suzann Pettersen til NRK.no.

– Klarer knapt å gå

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen sier ryggsmertene er så store at hun knapt klarer å gå. Dermed er det umulig å stille til start i årets første majorturnering.

Foto: XAUME OLLEROS / Afp

Verdensener Inbee Park har så vidt økt forspranget på toppen av verdensrankingen de siste ukene, men «Tutta» kunne overtatt verdensenertittelen med seier i den kommende majoren.

Dermed er det surt at ryggen setter en stopper for det som kunne blitt en stor uke, erkjenner Pettersen.

– Det er kjipt at jeg ikke kan spille. Kroppen sier at nok er nok, og da er det ikke mye å gjøre med det. At det er majoren jeg går glipp av er det kjipeste. Det er et av mine favorittsteder å spille. Det er veldig kjipt, gjentar «Tutta».

Hun har vært til undersøkelser og behandling av ryggen, uten at man har funnet ut eksakt hva som er problemet.

– Det har ikke noe å gjøre med prolapsen jeg slet med for ti år siden. Men smertesymptomene er mye av det samme.

– Jeg går som en krøpling og klarer nesten ikke å bevege meg. Det gjør veldig vondt å sitte, så jeg ligger for det meste, forklarer den norske golfyndlingen.

– Lyn fra klar himmel

Hun forteller at hun ikke hadde en anelse om at noe var galt med ryggen før smertene plutselig satte inn.

– Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg fikk ikke et eneste forvarsel. Det var så dumt av meg. Jeg skulle bare bøye meg ned og plukke solkremen opp av bagen - så smalt det, forklarer Pettersen.

Alt tyder på at hun ikke får spilt golf de neste ukene.

– Jeg må nok ta det rolig de neste ukene. Det blir lite spill. Jeg må ta tiden til hjelp og begynne å bygge opp mobiliteten og bevegeligheten i ryggen når smertene går bort, sier «Tutta».

– Jeg har god ekspertise her i California. Det er bare å stole på dem og følge slavisk det de sier.

«Tutta» har slitt med skader også tidligere i sesongen. I januar stod hun over Pure Silk Bahamas LPGA Classic på grunn av en sår skulder.

Pettersen startet årets sesong med en 29.-plass, en 4.-plass, en 10.-plass og en 28.-plass på LPGA-touren.

Siste nytt

 • Liverpool kom til kort

  Liverpool kom til mange sjanser på Anfield, men greide ikke å sette ballen i mål. Med 0–0 er Real Madrid klar for mesterligasemifinale mot Chelsea. Liverpool hadde to mål å hente inn etter 1-3-tapet i Madrid forrige uke og gikk offensivt til verks på egen arena, men Mohamed Salah og hans lagkamerater var ikke giftige nok i avslutningsøyeblikkene.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP
 • Zuccarello med to mål i Wilds seier

  Mats Zuccarello scoret to ganger i overtallsspill da Minnesota Wild strammet grepet om 3.-plassen i sin NHL-avdeling med 5–2 over Arizona Coyotes onsdag.

  Wild har slitt i overtallsspill, men nordmannen rettet på det med sitt 7. og 8. mål for sesongen. Coyotes pådro seg bare tre utvisninger i kampen, men Wild straffet alle tre med scoring.

  – Når man ikke lykkes i power play begynner man å tvile på seg selv, men det er bare å fortsette å prøve. Da kommer det, sa Zuccarello da han ble intervjuet i første pause. Da ledet Wild 1–0 etter hans første scoring.

  Coyotes Wild Hockey
  Foto: Craig Lassig / AP
 • Kastet stein på Real-bussen

  Det ble kastet gjenstander mot Real Madrids spillerbuss på vei til mesterligakampen på Anfield, og et vindu ble knust. Liverpool reagerer kraftig.

  – Vi fordømmer handlingene som førte til at Real Madrids spillerbuss ble skadd ved ankomst til Anfield i kveld. Det er fullstendig uakseptabel og skammelig oppførsel av noen få personer, sier en talsperson for Liverpool.

  – Vi ber oppriktig om unnskyldning til våre gjester for det de ble utsatt for. Vi vil samarbeide med Merseyside-politiet med å få fakta på bordet og identifisere de ansvarlige.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal