Hopp til innhold

«Tutta»: – Ryggskaden kom som lyn fra klar himmel

Suzann Pettersen (32) vet ikke hva som feiler ryggen. Smertene er imidlertid så store at hun mister årets første majorturnering.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersens ryggplager er verre enn først antatt. Nå glipper årets første majorturnering og trolig også flere av de kommende ukene for verdenstoeren.

Foto: XAUME OLLEROS / Afp

Den norske golfstjernen måtte trekke seg fra helgens LPGA-turnering i Carlsbad etter å ha skadet ryggen på vei til California.

Nå viser det seg at skaden - som man trodde var en kink i ryggen - er langt verre først antatt.

Verdens nest beste kvinnelige golfer har så store smerter i ryggen at hun knapt klarer å sitte oppreist. Dermed ryker årets først major: Kraft Nabisco Championship.

– Jeg er ikke spillbar nå. Da er det bare å kaste inn håndkleet, sukker Suzann Pettersen til NRK.no.

– Klarer knapt å gå

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen sier ryggsmertene er så store at hun knapt klarer å gå. Dermed er det umulig å stille til start i årets første majorturnering.

Foto: XAUME OLLEROS / Afp

Verdensener Inbee Park har så vidt økt forspranget på toppen av verdensrankingen de siste ukene, men «Tutta» kunne overtatt verdensenertittelen med seier i den kommende majoren.

Dermed er det surt at ryggen setter en stopper for det som kunne blitt en stor uke, erkjenner Pettersen.

– Det er kjipt at jeg ikke kan spille. Kroppen sier at nok er nok, og da er det ikke mye å gjøre med det. At det er majoren jeg går glipp av er det kjipeste. Det er et av mine favorittsteder å spille. Det er veldig kjipt, gjentar «Tutta».

Hun har vært til undersøkelser og behandling av ryggen, uten at man har funnet ut eksakt hva som er problemet.

– Det har ikke noe å gjøre med prolapsen jeg slet med for ti år siden. Men smertesymptomene er mye av det samme.

– Jeg går som en krøpling og klarer nesten ikke å bevege meg. Det gjør veldig vondt å sitte, så jeg ligger for det meste, forklarer den norske golfyndlingen.

– Lyn fra klar himmel

Hun forteller at hun ikke hadde en anelse om at noe var galt med ryggen før smertene plutselig satte inn.

– Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg fikk ikke et eneste forvarsel. Det var så dumt av meg. Jeg skulle bare bøye meg ned og plukke solkremen opp av bagen - så smalt det, forklarer Pettersen.

Alt tyder på at hun ikke får spilt golf de neste ukene.

– Jeg må nok ta det rolig de neste ukene. Det blir lite spill. Jeg må ta tiden til hjelp og begynne å bygge opp mobiliteten og bevegeligheten i ryggen når smertene går bort, sier «Tutta».

– Jeg har god ekspertise her i California. Det er bare å stole på dem og følge slavisk det de sier.

«Tutta» har slitt med skader også tidligere i sesongen. I januar stod hun over Pure Silk Bahamas LPGA Classic på grunn av en sår skulder.

Pettersen startet årets sesong med en 29.-plass, en 4.-plass, en 10.-plass og en 28.-plass på LPGA-touren.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal