«Tutta»: – Ryggskaden kom som lyn fra klar himmel

Suzann Pettersen (32) vet ikke hva som feiler ryggen. Smertene er imidlertid så store at hun mister årets første majorturnering.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersens ryggplager er verre enn først antatt. Nå glipper årets første majorturnering og trolig også flere av de kommende ukene for verdenstoeren.

Foto: XAUME OLLEROS / Afp

Den norske golfstjernen måtte trekke seg fra helgens LPGA-turnering i Carlsbad etter å ha skadet ryggen på vei til California.

Nå viser det seg at skaden - som man trodde var en kink i ryggen - er langt verre først antatt.

Verdens nest beste kvinnelige golfer har så store smerter i ryggen at hun knapt klarer å sitte oppreist. Dermed ryker årets først major: Kraft Nabisco Championship.

– Jeg er ikke spillbar nå. Da er det bare å kaste inn håndkleet, sukker Suzann Pettersen til NRK.no.

– Klarer knapt å gå

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen sier ryggsmertene er så store at hun knapt klarer å gå. Dermed er det umulig å stille til start i årets første majorturnering.

Foto: XAUME OLLEROS / Afp

Verdensener Inbee Park har så vidt økt forspranget på toppen av verdensrankingen de siste ukene, men «Tutta» kunne overtatt verdensenertittelen med seier i den kommende majoren.

Dermed er det surt at ryggen setter en stopper for det som kunne blitt en stor uke, erkjenner Pettersen.

– Det er kjipt at jeg ikke kan spille. Kroppen sier at nok er nok, og da er det ikke mye å gjøre med det. At det er majoren jeg går glipp av er det kjipeste. Det er et av mine favorittsteder å spille. Det er veldig kjipt, gjentar «Tutta».

Hun har vært til undersøkelser og behandling av ryggen, uten at man har funnet ut eksakt hva som er problemet.

– Det har ikke noe å gjøre med prolapsen jeg slet med for ti år siden. Men smertesymptomene er mye av det samme.

– Jeg går som en krøpling og klarer nesten ikke å bevege meg. Det gjør veldig vondt å sitte, så jeg ligger for det meste, forklarer den norske golfyndlingen.

– Lyn fra klar himmel

Hun forteller at hun ikke hadde en anelse om at noe var galt med ryggen før smertene plutselig satte inn.

– Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg fikk ikke et eneste forvarsel. Det var så dumt av meg. Jeg skulle bare bøye meg ned og plukke solkremen opp av bagen - så smalt det, forklarer Pettersen.

Alt tyder på at hun ikke får spilt golf de neste ukene.

– Jeg må nok ta det rolig de neste ukene. Det blir lite spill. Jeg må ta tiden til hjelp og begynne å bygge opp mobiliteten og bevegeligheten i ryggen når smertene går bort, sier «Tutta».

– Jeg har god ekspertise her i California. Det er bare å stole på dem og følge slavisk det de sier.

«Tutta» har slitt med skader også tidligere i sesongen. I januar stod hun over Pure Silk Bahamas LPGA Classic på grunn av en sår skulder.

Pettersen startet årets sesong med en 29.-plass, en 4.-plass, en 10.-plass og en 28.-plass på LPGA-touren.

Siste nytt

 • Casper Ruud videre i Miami

  Casper Ruud slo mandag Jason Jung fra Taiwan i to strake sett og er videre til 2. kvalifiseringsrunde i Miami Open, som er siste hinder før turneringen. Nå venter vinneren av oppgjøret mellom australske Alex Bolt og Jevgenij Donskoj fra Russland.

  Tennis - Australian Open - Casper Ruud of Norway v Quentin Halys of France - Court 19, Melbourne, Australia
  Foto: Thomas Peter / Reuters
 • Ajer klar til Spania-kampen

  Kristoffer Ajer blir klar til den første EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania på lørdag, i følge landslagssjef Lars Lagerbäck. 20-åringen fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag, etter at han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Bulgaria
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal