Hopp til innhold

Tsjekkiske landslagsspillere sendt hjem før avgjørende kamp etter nattklubbesøk

West Hams Vladimir Coufal og to andre tsjekkiske landslagsspillere skal ikke i aksjon i mandagens avgjørende kamp mot Moldova.

Det meldte landslaget søndag på X/Twitter.

– De har forlatt landslagssamlingen med umiddelbar virkning, heter det i meldingen.

Dette gjelder West Ham-spiller Vladimir Coufal, midtstopper Jakub Brabec fra greske Aris Thessaloniki og spiss Jan Kuchta fra Sparta Praha.

Ifølge mediene Sport Daily ble spillerne sett lørdag på en nattklubb i Olomouc, hvor landslaget møter Moldova mandag kveld.

Media har publisert bilder av spillerne som var på nattklubben i selskap med Tomas Neumann, som er en del av ledelsen i det tsjekkiske fotballforbundet.

Tsjekkia er nummer to i gruppe E og trenger minst ett poeng mot Moldova for å sikre plassen til neste års EM i Tyskland. Moldova kan på sin side ta over andreplassen med seier og dermed kvalifisere seg.

Den tsjekkiske landslagssjefen, Jaroslav Silhavy, som selv er under kritikk etter en rekke dårlige resultater, kaller hendelsen «en stor skuffelse og ulempe».

Alle tre spillerne var i startelleveren da Tsjekkia spilte 1-1 mot Polen på fredag.

– Vi forventet at spillerne var klare til å spille kampen. De angrer og har beklaget overfor laget, men det er ikke godt nok, sa Silhavy.

Tsjekkia har kvalifisert seg til hvert EM siden landet ble uavhengig i 1993. (NTB)

Coufal
Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Siste nytt

 • Infantino knallhardt ut mot planene om blått kort

  Fotballens internasjonale lovkomité (IFAB) har signalisert planer om å innføre testing av blått kort på elitenivå. Gianni Infantino mener det er uaktuelt.

  Ifølge nyhetsbyrået Reuters er presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) klinkende klar på at blått kort ikke vil få innpass på elitenivå i fotballen.

  – Det kommer ikke til å skje. Det er et ikke-eksisterende tema for oss. Fifa er helt og holdent imot det. Jeg har ikke blitt informert om dette, men jeg mener Fifa bør ha noe å si i IFAB, forteller Infantino.

  – Dersom du ønsker deg en tittel: «Vi gir rødt kort til blått kort», la Fifa-presidenten til.

  Ifølge den engelske storavisen The Telegraph hadde IFAB i starten av februar planer om å kunngjøre at det nye kortet skulle testes i lavere divisjoner i England. Det skapte furore i fotballmiljøet, og beslutningen ble utsatt.

  Lørdag skal planene diskuteres i Glasgow, opplyser nyhetsbyrået Ritzau.

  (©NTB)

  Gianni Infantino med VM-trofeet for klubblag.
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
 • Ruud-seier mot rivalen Rune: – Så skikkelig ille ut

  Tennisesset Casper Ruud fortsatte sin gode statistikk mot danske Holger Rune. Nå skal nordmannen spille sin andre finale i Mexico på en uke.

  Ruud nedkjempet Rune med sifrene 3-6, 6-3, 6-4 etter nesten to og en halv times spill i Acapulco. Nordmannen lå under 3-1 i det siste settet før han for alvor fikk snudd kampen til sin fordel.

  – Jeg fikk ikke den beste starten, og det tredje sette så skikkelig ille ut. Jeg prøvde bare å holde ut, og det så ut til at Holger slet, og til slutt funket det for meg, sier Ruud etter kampen, ifølge AP.

  Det er sjette gang Ruud slår sin danske rival, og det er første gang de møttes på hardcourt. Kun én gang har Ruud måttet gi tapt for Rune.

  I finalen står Alex de Minaur som det siste hinderet for Ruud til å vinne en ATP 500-turnering. Australieren vant sin semifinale etter at britiske Jack Draper måtte gi seg på grunn av en ukjent skade eller sykdom. Det sto 4-0 til de Minaur i det tredje og avgjørende settet da Draper gikk av banen.

  Søndagens finale i Acapulco er Ruuds 20. i karrieren. 25-åringen står med ti titler.

  Ruud har levert gode resultater i Mexico. I ATP 250-turneringen i Los Cabos sist uke tok han seg helt til finalen. Der ble det tap for australske Jordan Thompson.

  Den siste periodens sterke resultater på hardcourt gir ham garantert selvtillit inn mot to av årets store turneringer i USA foruten Grand Slam-turneringene: Indian Wells (ATP 1000) og Miami Open (ATP 1000)

  Ruuds ti turneringsseirer har alle kommet på ATP 250-nivå. I tillegg har 25-åringen bemerket seg med tre Grand Slam-finaler og spill i ATP-finalen.

  (©NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
 • Coleman vant prestisjeduell

  Chris Coleman var raskest på mennenes 60 meter i innendørs-VM i Glasgow fredag kveld. Amerikaneren løp inn til årsbeste i verden med tiden 6,41 og vant tre hundredeler foran Noah Lyles.

  Coleman åpnet glimrende, og hadde også klart best reaksjonstid i feltet. Lyles kom fort mot slutten, men akkurat ikke fort nok til å komme seg forbi landsmannen.

  Coleman
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal