Hopp til innhold

Treneren: – Hæ, har hun vunnet verdenscupen?

Sjelden har noen sikret sammenlagtseier i verdenscupen så tidlig som Marit Bjørgen gjorde søndag - men siden de fleste er helt i VM-bobla gikk det nesten ubemerket hen.

bjørgen

GOD SESONG: Marit Bjørgen har allerede vunnet både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt. Dersom hun topper sesongen med gullmedaljer i VM, blir det på papiret hennes mest suksessrike sesong.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

kristiansen

TENKER MEST På VM: Landslagstrener Egil Kristiansen visste ikke at Bjørgen hadde avgjort verdenscupen, uten at det undergraver prestasjonen. Hele det norske landslaget er bare gått godt inn i VM-bobla i disse dager.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Egil Kristiansen så ut til å bli litt tatt på sengen da NRK spurte hva han synes om at Marit Bjørgen avgjorde verdenscupen sammenlagt da hun gikk inn til andreplass på dagens 10-kilometer.

– Hæ, har hun vunnet verdenscupen? Det har jeg ikke fått med meg, var trenerens umiddelbare respons.

Men tallenes tale er klar. Ingen har lenger sjanse til å ta igjen forspranget Bjørgen har fått i sammenlagtkampen.

Full dominans

Det er ikke slik at Kristiansen ikke følger med, for han har selvsagt vært klar over at Bjørgen lå godt an. Det er bare litt andre ting som har stått høyere på prioriteringslisten.

– Vi tenker aller mest på VM i disse dager, vet du. Tour de Ski og VM har vært de største målene i år, men det er selvsagt veldig bra at Marit har vunnet verdenscupen, sier Kristiansen.

Tidligere har det gjerne vært kniving om sammenlagtseieren helt til de siste verdenscuprennene.

Denne gangen har det vært litt annerledes. De norske jentene har dominert til de grader, og da Bjørgen omsider fikk sin etterlengtede Tour de Ski-seier var mye gjort.

Bjørgen: – Veldig artig

Bjørgen selv har tenkt litt mer på sammenlagtseieren.

– Jeg har hatt en liten anelse om at jeg kunne avgjøre her, ja, sier hun og gliser.

– Det viser at jeg har hatt en veldig bra sesong. Nå kan jeg senke skuldrene litt når jeg skal gå renn etter VM, legger hun til.

– Har det vært et mål for deg å vinne verdenscupen?

– Ja, det har det. Det er veldig artig å klare det.

Det er ganske uvanlig at sammenlagtseieren er klar før VM, men noe av grunnen er at det kun gjenstår fem renn etter mesterskapet i år.

Uansett - med sammenlagtseier i både verdenscupen og Tour de Ski i boks, kan Bjørgen sørge for sin, på papiret, beste sesong dersom hun sikrer seg noen gull i VM.

– Nå har Marit gjort mange historiske bragder, så det vil ikke forundre meg om hun klarer dette også, sier trener Kristiansen.

Siste nytt

 • Brann har vært i møte med politiet etter slagsmål

  Brann-ledelsen har mandag vært i møte med politiet for å bli orientert om etterforskningen av supporterbråket i Bergen i forrige uke.

  Masseslagsmålet oppsto på Skipperstuen pub i Bergen foran fredagens 1.-divisjonskamp mellom Brann og Start, og politiet mener at episoden var fotballrelatert.

  – Vi har hatt møte med politiet, og saken er under etterforskning hos dem. Vi vil vente på resultatet av politiets arbeid før vi vurderer hvilke sanksjoner de som var involvert i bråket, skal få, uttaler daglig leder i Brann Christian Kalvenes i en pressemelding.

  Han kaller oppførselen til de involverte totalt uakseptabel og sier at den vil få konsekvenser.

  – Men vi må ha full oversikt før vi sanksjonerer. Så er det viktig å legge til at denne episoden er skapt av ytterst få enkeltpersoner, og den gjenspeiler på ingen måte oppførselen til de fantastiske supporterne vi har.

  To personer er siktet og ytterligere sju er mistenkt etter slagsmålet, skriver Bergens Tidende. (NTB)

  Politikammeret.
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Sky Sports: Juventus har akseptert United-bud på Rabiot

  Manchester United er enig med Juventus om en overgangssum for den franske midtbanespilleren Adrien Rabiot, melder Sky Sports.

  Dermed ligger det an til at Rabiot blir Premier League-spiller i løpet av kort tid. Han kom gratis til Juventus fra Paris Saint-Germain i 2019 og har ett år igjen av kontrakten med Serie A-klubben.

  Ifølge Sky Sports skal Juventus være tilfreds med å selge Rabiot på nåværende tidspunkt. Den angivelige enigheten om en overgangssum åpner opp for at United kan forhandle med franskmannen om en kontrakt.

  United har lenge hatt som mål å forsterke sin sentrale midtbane. Klubben mistet dessuten Paul Pogba til nettopp Juventus tidligere i sommer.

  Premier League-klubben har også vært koblet til Barcelonas Frenkie de Jong i lengre tid. (NTB)

  Adrien Rabiot
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • The Athletic: Barcelona truer med rettslige skritt mot De Jong-kontrakt

  Barcelona-styret skal ha bedt Frenkie de Jong om å annullere hans kontrakt fra 2020. De mener den inneholder ulovlige detaljer, skriver The Athletic.

  De Jong ble i 2019 klar for den spanske storklubben fra Ajax, men i 2020 forlenget han den kontrakten med ytterligere to år til 2026. Den kontrakten ble signert av det tidligere styret i klubben som var ledet av Josep Bartomeu, før de gikk av i oktober 2020.

  Det nåværende Barcelona-styret mener det gamle styret involverte ulovlige detaljer i den kontrakten, og har bedt nederlenderen om å annullere den for å gå tilbake til de opprinnelige betingelsene fra kontrakten i 2019, opplyser The Athletic. (NTB)

  Frenkie de Jong
  Foto: PAU BARRENA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste